ROLF! OMG, WTF? WYFP? FYI! PLS RTFM, THX.Zolo píše:Prezente, nechceš zmaniť nick na IMHO? Je to úderné, kratšie a lepšie sa zo píše......repr^zent píše:[ konecne nieco konkretne, co by IMHO
Oreganka dobre myslienky. V prvom rade treba IMHO , zmenit status psa z veci aspon na vec o ktorej vlastnenie by buduci majitel musel aspon formalne pisomne poziadat, napriklad miestny urad. Schvalovaci proces nejdem rozpitvavat, (aj tu sa naskytuju moznosi..), necham to v rovine: Ziadost automaticky schvalena.oreganka píše:Moj pohlad:
- nastavit system tak, aby kupa psa z registrovanej CHS (kontrolovane vrhy) bola vyhodnejsia nez kupa psa ´inde´. Nasledna registracia/kontrola u kupcu - majitela, opatrovatela, chovatela psa.
oreganka píše:Zolo, preco si nevies predstavit vymozitelnost ? .. podavas danove priznanie ? podavas. A platis. Minimalne za byt, garaz, dom .. platis zakonnu za auto ? platis. Skus to raz nespravit a budes mat celkom jasnu predstavu.
Počkaj, nie takto som to myslel. Po prvom kroku - centrálna evodencia - tam je to jasné. Ale myslel som to, kým sa k tej evidencii dopracujeme. Vieš si predstaviť nejakú cigánsku osadu a "trestanie" jej obyvateľov pokutou? Akou, z čoho ju zaplatia? Áno riešenie je zobrať im všetkých psov, ale čo ďalej? Iste, nejaké riešenie sa dá nájsť, len až tam mi fantázia nesiaha, sorry A krvavá cesta? Vieš čo sa udeje (ZOPZ to naznačila) keď budú mať ľudia zaplatiť nejakých 500 korún za čip a evidenciu (aj keď na toto by sa mohli použiť práve dane za psov)? Presne tam skončí ich láska k vlastnému psovi! A čo s nimi? Tu je tá hrozba krvavej cesty.
Preco krvavou cestou ?
.
si mala hneď napísať, že ti ide v prvom rade o peniaze a nie o plemenooreganka píše:ja to skor vidim tak, ze DNES kupovat psa ´inde´je suprove - 30-50% sumy nez co pyta CHS, na dane sa vybodnem, kontrola zero a ked vyhodim - nikto o mne nevie
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia