od Van » 17. Sep 2007, 11:33
Nechce sa mi to citat cele, tak len na margo uvodneho prispevku...vzdy je to o ludoch, ako vnimaju a spravaju sa k jednotlivym plemenam. A trochu je to aj o vzhlade psa. Mam retrivra, no je cierny a velky...tato kombinacia u neznalych ludi vzbudzuje dojem, ze je to velky cierny zly pes...a casto sa stretavam s tym, ako sa ludia iduci oproti zastavia a oblukom nas obidu a pod, hoci mam psa na voditku a pri nohe. A potom este pocujem ako hoviria svojim detom, ze psi su zli.
A jeden priklad ze je to vzdy o ludoch ...mame v dome maleho spica...je to fenka...ak je vonku s panickou, drzi si ju na voditku a na nas uz z dialky krici, aby som si psa chytila, pripadne ak ho mam na voditku, z dialky nas obchadza alebo (ako minule, az mi to prislo smiesne) cez cestu na mna krici aby som nepustala psa. Tak som v duchu rozmyslala, ci si fakt mysli, ze som taky blbec, ze si pustim psa krizom cez cestu za jej a necham ho zozrat tu jej malu potvorku (to pomenovanie preto, ze je dost nervna a ja ako dieta som ju uz mala par krat na nohaviciach). Ked je fenka vonku s panickom, je na volno, s Ronom sa pekne onuchaju, jemne pohraju, panicek Rona pohladi, pochvali aky je vychovany a tak. Jedna rodina, jeden pes, rozne pristupy k nam. Co k tomu viac?