Kupírovanie uší a chvostov

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Ste za, alebo proti kupírovaniu?

za kupírovanie
30
51%
proti kupírovaniu
29
49%

Celkom hlasov : 59

Poslaťod Joachim » 11. Mar 2006, 18:13

Ja som tiez za
ObrázokObrázokObrázokObrázokObrázok
Joachim
Joachim

Re: kupírovanie

Poslaťod Naty » 11. Mar 2006, 20:22

goldenko píše:Mám šteniatko bradáča s kupírovaným chvostom. Manžel chcel kupírovať aj uši, lebo bol naučený na taký štandard. Nakoniec sa nám nepodarilo legálne zohnať veterinára, ktorý by to spravil a presadila som svoj názor, že mu nebudeme spôsobovať bolesť. Názor iných, že to pre malé šteniatko nie je nič traumatizujúce ma nepresvedčil, veď je to vždy zásah do živého organizmu. Ale na druhej strane, keď ma príde ráno o 5-tej hodine zobudiť aby som ho šla vyvenčiť a zatrasie hlavou, tak to "pliaskanie" uší zobudí celú rodinu. Aj tak som šťastná, že je taký, aký je. Takže na záver, ja nie som za kupírovanie, ale niektoré plemená bez úpravy vyzerajú ... ( napr. boxer, ak by som ho mala mať nekupírovaného, tak radšej žiadneho). Ahoj

Podla mna je nekupirovany boxer krajsi. Sama jedneho mam :D
,,Life isn't about waiting the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain."
Obrázok užívateľa
Naty

Poslaťod zuzu » 11. Mar 2006, 20:23

No u mňa sa nedá povedať ani či som za alebo proti...mám doma psíka ktorý ma chvost skrátený na polovičnú dĺžku..nevravím že by sa mi nepáčila aj s dlhým chvostom, ale takto je to lepšie, a aj štandard týchto psov vyžaduje chvost skrátený na polovicu, a ešte k tomu všetkému jej to robili keď mala tri dni a sami uznáte, že vtedy si ani veľmi neuvedomovala čo je to bolesť. A ak mi niekto povie že jej panička ju nemala rada keď jej dala kupírovať chvost, tak je to tá najväčšia blbosť, lebo keď mi ju dávala, tak plakala a videla som na nej, že tých psov jednoducho miluje...
Ďeťom sa tiež robia dierky do uší, a tiež je to len pre image nie?
A tiež si neviem predstaviť mnohých psov nekupírovaných..tí tu už boli spomenutí...Ale kebyže si mám vybrať medzi kupírovaním a nekupírovaním, zvolila by som nekupírovanie ak to nebude nutné..Takže dvojzmysly :wink:
Obrázok užívateľa
zuzu

Poslaťod Hosť » 11. Mar 2006, 20:26

nooo,ten co to pisal s tym boxerom,ze by si ho nekupil,
musel byt riadne povrchny....
tak to teraz ani pes z utulku??? SA SPAMATAJTE CO TU TREPETE ZA KOCKY VY EGOISTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hosť

Poslaťod Hosť » 11. Mar 2006, 20:31

ZUZU,
si normalna???? ako mozes porovnavat DIERKY v usiach s useknutim kus chrbtice???? :evil: :evil:
to je prepichnutie koze na takom mieste,kde to neboli.....
psov to na rozdiell od nas boli....
ty si myslis,ze keby psy mohli za seba rozhodnut,tak ze by si davali nieco kupirovat????
to je ako keby si povedala,ze namiesto muchy zjes slona.... :roll: :roll:
Hosť

kupirovanie

Poslaťod Naty » 11. Mar 2006, 20:32

Vsetkym co su tu za kupirovanie kvoli vyzoru: Vy ste si akoze kupovali psa podla toho ako vyzera???
,,Life isn't about waiting the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain."
Obrázok užívateľa
Naty

kupirovanie

Poslaťod Naty » 11. Mar 2006, 20:35

Anonymous píše:ZUZU,
si normalna???? ako mozes porovnavat DIERKY v usiach s useknutim kus chrbtice???? :evil: :evil:
to je prepichnutie koze na takom mieste,kde to neboli.....
psov to na rozdiell od nas boli....
ty si myslis,ze keby psy mohli za seba rozhodnut,tak ze by si davali nieco kupirovat????
to je ako keby si povedala,ze namiesto muchy zjes slona.... :roll: :roll:

Ja si myslim, ze keby psy o sebe rozhodovali sami, a neratali sa ako veci, ale ako zive tvory, tak by ich uz ludia nevlastnili.
Kdesi som citala cosi taketo: ,,Keby psy vedeli rozpravat, clovek by prisiel aj o posledneho priatela"
Obrázok užívateľa
Naty

Poslaťod Hosť » 11. Mar 2006, 20:37

Naty,ja som to predtym uz spomenula...
aspon vidis,ako to je.... len vyzor a vyzor :evil: :evil: (cest vynimkam :wink: )
a potom zisti aj povahu a ide pes z domu :cry: ... Taky ludia su fakt ,sorry za vyraz, ubohi a sebecki...
Hosť

kupirovanie

Poslaťod Naty » 11. Mar 2006, 20:42

Anonymous píše:Naty,ja som to predtym uz spomenula...
aspon vidis,ako to je.... len vyzor a vyzor :evil: :evil: (cest vynimkam :wink: )
a potom zisti aj povahu a ide pes z domu :cry: ... Taky ludia su fakt ,sorry za vyraz, ubohi a sebecki...

Pre anonymneho: ja som predtym, nez som dostala psa, strasne chcela bigla lebo sa mi vyzorovo velmi pacil. A teraz som rada, ze mam boxera, lebo myslim, ze s bigla by som ako 1. svojho psa nezvladla.
Obrázok užívateľa
Naty

Poslaťod Hosť » 11. Mar 2006, 20:43

Naty mas pravdu... prisli by aj o posledneho priatela....
oni nam davaju bezhranicnu a casto aj BEZDVOVODU lasku a co sa im za to dostava??? len zleho ,ale zase cest vynimkam, aj ked vsetci vieme,ze e takych pripadov veeeeeeeeelmi veeelmi vela :cry: :cry: :cry: :cry:
Hosť

kupirovanie

Poslaťod Naty » 11. Mar 2006, 20:47

Anonymous píše:Naty mas pravdu... prisli by aj o posledneho priatela....
oni nam davaju bezhranicnu a casto aj BEZDVOVODU lasku a co sa im za to dostava??? len zleho ,ale zase cest vynimkam, aj ked vsetci vieme,ze e takych pripadov veeeeeeeeelmi veeelmi vela :cry: :cry: :cry: :cry:

Anonymny, inak myslis, ze keby psy vedeli rozpravat, zalozili by si vladu, vydavali by si svoje zakony a podmanili by si cloveka, tak by im davali kupirovat usi a chvosty? :lol:
Obrázok užívateľa
Naty

Poslaťod Hosť » 11. Mar 2006, 20:47

ved tak to ma aj byt... kym clovek nadobudne nejake skusenosti,tak treba zacat s niecim menej narocnym a nie hned vrrrr kupit si psa,kt.nezvladne... o takom pripade s biglom sa tu pisalo,co chcela bigla a nevedeela(asi o jeho povahe) a dole som si citala,ze DARUJEM 9 MEACNEHO BIGLA(neviem ci fenku)
Hosť

Poslaťod ?????????? » 11. Mar 2006, 20:49

to som vobec nepovedala,tak neviem,co to tu pises :roll: :roll: :roll:
??????????

Poslaťod ?????????? » 11. Mar 2006, 20:50

zase neprehanaj :roll: :roll: :roll:
??????????

kupirovanie

Poslaťod Naty » 11. Mar 2006, 20:50

Anonymous píše:ved tak to ma aj byt... kym clovek nadobudne nejake skusenosti,tak treba zacat s niecim menej narocnym a nie hned vrrrr kupit si psa,kt.nezvladne... o takom pripade s biglom sa tu pisalo,co chcela bigla a nevedeela(asi o jeho povahe) a dole som si citala,ze DARUJEM 9 MEACNEHO BIGLA(neviem ci fenku)

Hej, ja som toho bigla strasne chcela, ale naozaj si myslim, ze by som ho nezvladla, lebo vacsina biglov je strasne tvdohlava.
Obrázok užívateľa
Naty

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia