Andrea píše:Má obrovské opodstatnenie. Kupírovala som ju ako 8 mesačnú po prvej prežitej zime. Omrzliny boleli ako šlak, ani dotknúť sa. Vôbec mi nešlo o image. Mala už prvé úspechy na výstavách. Takže bolo to len zo zdravotného hľadiska. Jej brat nie je kupírovaný dodnes a má ich na niekoľkých miestach poobtŕhané. Posledná rana bola od farbiacej čiernej, ktorú dohľadával po nienajlepšom výstrele. Pri strete sa naňho diviak vyrútil a rachol ho do ucha. Krvácal až hrôza. Ale majiteľ je presvedčený že kupírovanie je image psa. Možno je to pekné pri psoch na image ale mám bradáča a nie je kupírovaný. Hrozím sa toho keď pôjdeme zachraňovať (myslím skúšky) do lesa. Ak tam bude porast ako u nás bude ho to bolieť.
Andrea píše:Odstráni sa tá časť ktorá je najviac zraniteľná. U briardov toľko aby sa dalo ucho fixáciou postaviť. Nemôžem posudzovať iných psíčkarov ale ja som za kupírovanie určite. Jasné, že u mňa je to vecou práce mojich psov, ale dostala som sa k týmto názorom poznaním veci. A ver mi ak by mi niekto povedal al. poradil čo ma čaká s nekupírovaným psom v lese určite by som kupírovala skôr, v záujme psa. Preto moje príspevky a vysvetlenia. Ale sú zbytočné lebo je týranie zvierat a zákonom trestané.
Andrea píše:Veterinár ktorému dám urobiť zákrok na psovy za ktorého som dala niekoľko tisíc ba desiatky tisíc korún musí byť absolútne preverený. Nie je možné aby sa pes zobudil počas zákroku!!!!!!! Nemá váhu aby si vyrátal dávku, či je to blbec? Preč od takého doktora. Pracoviská na ktorých sa šijú odstrihnuté uši sú pre mňa nezaujímavé. Vážený ja nehovorím o psíkoch priviazaných na reťazy alebo zavretých v byte. Moji psy zachraňujú životy a pomáhajú. Stafordka našla 4detičky v lesoch v ktorých žijeme. Keby mala dlhé uši veľa by jej z nich nezostalo. Potrhali by sa v kroviskách. Ovčiaci sú zapriahaný do sánok a nosia krm pre vysokú a čiernu zver na nedostupné miesta v snehu.Ázijský ovčiak našiel kolouška atď, atď. Urobím pre ne všetko. Netvrdím že to nebolí po zákroku ale má pokoj celý život.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 64 hostia