O "nebezpečných psoch"

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod Van » 14. Jan 2008, 14:51

...repr^zent píše:A dalsia vec je, ze nenosim kabelku ani tasku, max tak v jednej ruke aport v poslednej dobe a v druhej sem tam voditko, ked ho treba pripnut.
ja tiez, ale ved ten sacek sa da poskladat a vlozit do zadneho vreca na gatoch ;-)
Obrázok užívateľa
Van

Poslaťod lucik » 14. Jan 2008, 17:45

Van píše:
...repr^zent píše:A dalsia vec je, ze nenosim kabelku ani tasku, max tak v jednej ruke aport v poslednej dobe a v druhej sem tam voditko, ked ho treba pripnut.
ja tiez, ale ved ten sacek sa da poskladat a vlozit do zadneho vreca na gatoch ;-)

aj s obsahom, ked nenajdes v blizkosti vhodny smetiak :D
Obrázok užívateľa
lucik

Poslaťod Van » 14. Jan 2008, 18:42

lucik píše:
Van píše:

aj s obsahom, ked nenajdes v blizkosti vhodny smetiak :D
co je vhodny smetiak? :wink: Na tych vrecuskach je napisane, ze sa to moze hadzat do komunalneho odpadu. Nemyslim,ze taky smetiak by bol problem v BA najst tak dlhu dobu, aby ten papierovy sacok premokol. 8) A inak, lucik, uprimne, kedysi na zaciatku sme pouzivali mikrotenove, ani vtedy ma nelakalo strkat ich uz pouzite aj s obsahom do vrecka cohokolvek z oblecenia...a odniest v ruke mi to prislo vacsi humus (v tom papierovom aspon necitis, ake je to teple a makke a osobne sa mi zda, ze to aj menej pachne, ak papierovy uzavries) ako teraz. Ale na toto sa asi nazory nezhodnu...
Obrázok užívateľa
Van

Poslaťod lucik » 14. Jan 2008, 20:13

Van píše:co je vhodny smetiak? :wink: Na tych vrecuskach je napisane, ze sa to moze hadzat do komunalneho odpadu. Nemyslim,ze taky smetiak by bol problem v BA najst tak dlhu dobu, aby ten papierovy sacok premokol. 8)

to som len zartovala s tym pchanim do vrecka nohavic.. ale co sa tyka smetiakov, ak idem s Gipsy do centra od nas a Gipsy sa vymackne tot kusok od nas, mam dve moznosti - bud to tu necham, alebo to vezmem do sacku a nesiem 15 minut k najblizsiemu smetiaku.
Na jednom mieste mam este moznost prestrcit ruky cez branku a hodit to do smetiaka vo dvore tesne za brankou.. ale byva tam taky dost popudlivy dedko, tak si musim davat pozor, ci nie je vonku alebo v okne. :)
Obrázok užívateľa
lucik

Poslaťod ...repr^zent » 15. Jan 2008, 0:45

Van píše:v tom papierovom aspon necitis, ake je to teple
Skrehnutu ruku potesi akekolvek teplo. :smiech:
Aj psy maju zle dni, mozno dnes je ten den a ja som ten pes!
Warriors
Obrázok užívateľa
...repr^zent

neb.psi

Poslaťod Jozef Varga » 15. Jan 2008, 15:40

vzdy bude kazdy zastavat svoj nazor ale podstata je ze za svojho psa je zodpovedny majitel,niektore plemena patria do ruk skusenym ludom to je jasne,napadnut cloveka moze hocijaky pes, je len rozdiel v nasledkoch a to si vie kazdy predstavit co to znamena
Obrázok užívateľa
Jozef Varga

Poslaťod dogsite » 22. Jan 2008, 12:17

To je najlepšie že stále tí sa ozyvaju ktorí maju male psi. Ja ked som vonku so psamy tak su na voditku a tie male psi (yorky,westik,jazvečik,atd) su na volno. Ked nas uvidia tak nieze by dali na svojho psa voditko,ale mne kricia ze mam drzat toho psa,lebo je nebezpecny a zabijak. Tak to je sila. A ked sa nahodou moj pes pozre na toho psa tak ja som najhorsia a najhlupejsia,ze mam takeho psa,a ze ako mozu dovolit drzat takeho skaredeho a hnusneho psa. Ale to ze ich pes provokuje moje to nevadi. Steka a skace do nich. Moje by sa len hrali,ale takym ludom sa to neda vysvetlit ze oni sa chcu hrat. Ale ja na to nemam ani slovo. Uz ich nepocuvam,s...m na nich. Nech si mysli kazdy co chce!!!
Bullterrier FoReVeR
Obrázok užívateľa
dogsite

Poslaťod milofedo » 22. Jan 2008, 13:20

dogsite píše:Ked nas uvidia tak nieze by dali na svojho psa voditko,ale mne kricia ze mam drzat toho psa,lebo je nebezpecny a zabijak. Nech si mysli kazdy co chce!!!

Tak presne takúto skúsenosť mám aj ja. Môj pes je vycvičený a aj keby mu tá čivava skákala po hlave, tak ďalej kráča bez vodítka popri mojej nohe. Ale keď vidím, že majiteľ toho provokatéra má úplne na háku dať si ho na vodítko a ten uštekaný zuby ceriací mopsel príde k môjmu psovi a ide doňho skákať, tak mu dám voľno, nech ho trošku ponaháňa. Je to pre mňa veľká sranda, lebo viem, že môj pes mu neublíži, iba sa hrá keď ho s tým hrubím vrčacím hlasom naháňa, a vtedy je zaujímavé sledovať reakcie majiteľov tých neposlušných tvrdohlavých provokatérov. Samozrejme že sa to nezaobíde bez sprostých nadávok na moju adresu, ale nič si z toho nerobím, smejem sa im do xichtu.
Samozrejme iné je keď vidím, že niekomu psík utiekol, alebo ma neskoro zbadali a nestihli si toho svojho privolať, vtedy im z diaľky zakričím že môj hafan nič nespraví a dám mu voľno, nech si pobehajú.
milofedo

Poslaťod Fraga » 22. Jan 2008, 13:22

Zaujímavé ja mam presne opačnú skúsenosť moji na vodítku a obor - zabijak aby sa niekto neurazil (že to zabudla spomenúť) na volno a majiteľa bud nikde, alebo z dvoch kilometrov, nakoľko nevládze za psom huláka neboj sa on neublíži a psisko ceri zubiská až strach...to aby sa váhy vyrovnali a nech si každý myslí čo chce :idea:

Ešte som nevidela yorka zakusnúť pitbulla, ale naopak to bolo už asi neraz hm?

Ja hovorim za seba, ked ja mam svojich štuplov na vodítku, očakávam aby ich mala uviazaných aj druhá strana...ako sme to rozoberali aj inde aj ked som mala velkého psa aj vtedy ak šiel niekto okolo som si ho uväzovala a očkávam teda, že ak sa psi nepoznajú nech ich ma každý na vodítku! Je to tak ťažké pochopiť? :roll: :idea:
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod Dali » 22. Jan 2008, 14:22

Zdravim vsetkych! Je to velmi citliva tema a kazdy ma na "nebezpecnych psov" svoj nazor, ktory zrejme ziskal po nejakych osobnych skusenostiach..
Chcela by som prispiet tymi svojimi..

V prvom rade suhlasim, ze vsetko je otazkou vychovy a za hafana je zodpovedny majitel!!
Ja osobne sa dostavam do styku s mnozstvom roznych psov, pretoze pravidelne raz za tyzden uz 4 roky roznasam letaky..Samozrejme, ze psi neznasaju "postarov" vseobecne, ochranuju si svoje teritorium, to beriem..ale je zaujimave pozorovat, ako ktora rasa reaguje..Hoci su na zozname nebezpecnych psov uvedene take plemena ako su, musim na ich ohajobu dodat, ze mne sa az take nebezpecne nezdaju :) spravaju sa ovela rozvaznejsie, nie su ako utrhnute z retaze v porovnani s tymi omnoho mensimi "neskodnymi"..tie by mi tusim aj ruku odkusli :D
No a musim priznat, ze doteraz ma pokusali len ti mali, nemyslim iba pri roznasani..
Som nahnevana, ked ludia nemaju psov na voditku, aj malych aj velkych "nebezpecnych", hoci prave tie sa mi zdaju ako kludnejsie a vyrovnanejsie povahy, ale clovek nikdy nevie. Su aj taki ludia, co u tychto psov zanedbaju vychovu a potom ked dojde k napadnutiu, su z toho ovela
horsie nasledky ako keby napadol niekoho maly pes. Preto sa aj neznala verejnost obava prave tychto "nebezpecnych", lebo media podavaju z casu na cas hrozostrasne pribehy o "psoch zabijakoch" a pod.

Neodsudzujem ziadne plemeno, prave naopak, mam rada takmer vsetky..odcudzujem iba nedbanlivych majitelov! :evil:
Dali

Poslaťod dogsite » 22. Jan 2008, 14:32

Fraga píše:

a nemohlo to byt kvôli yorkovi? neprovokoval nahodou?
Bullterrier FoReVeR
Obrázok užívateľa
dogsite

Poslaťod Kaca » 22. Jan 2008, 16:33

ja osobne mam velkych aj malych psov. Pokial mame stretnut ineho psa, maju moji bud nahubok, alebo voditko. Po uliciach chodim zasadne s nahubkom, napriek tomu, ze trebars fenka NO ma skutocne vynikajucu poslusnost. Prave kvoli druhym ludom, aby sa jej nebali. Pokial pes nema poslusnost na 100%, na volno po uliciach vobec nechodi. Nechcem riskovat. Uz som videla, ako jeden idiot postval svojho psa na nejakeho chlapika, ktory sa mu nepacil, ten vytiahol kver a psa odstrelil. Len tak. A to sa moze stat kazdemu. Mam skusenosti napriklad s kamaratkinym psom, o ktorom ona tvrdi, ze je 100% vychovany, ze mi skocil uz aj po malom aj po velkom psovi. Moji su nastastie nauceni, ze pripadne konflikty riesim JA. A tak by to m,alo byt. Preco nechavas psa, aby nahanal toho zorka? Preco ho nezazenies sam/a? Pes nema riesit tieto situacie, pes ma vediet, ze konflikty riesis Ty. A preto ich aj MAS riesit...
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca

Poslaťod dogsite » 22. Jan 2008, 16:44

Kaca píše:ja osobne mam velkych aj malych psov. Pokial mame stretnut ineho psa, maju moji bud nahubok, alebo voditko. Po uliciach chodim zasadne s nahubkom, napriek tomu, ze trebars fenka NO ma skutocne vynikajucu poslusnost. Prave kvoli druhym ludom, aby sa jej nebali. Pokial pes nema poslusnost na 100%, na volno po uliciach vobec nechodi. Nechcem riskovat. Uz som videla, ako jeden idiot postval svojho psa na nejakeho chlapika, ktory sa mu nepacil, ten vytiahol kver a psa odstrelil. Len tak. A to sa moze stat kazdemu. Mam skusenosti napriklad s kamaratkinym psom, o ktorom ona tvrdi, ze je 100% vychovany, ze mi skocil uz aj po malom aj po velkom psovi. Moji su nastastie nauceni, ze pripadne konflikty riesim JA. A tak by to m,alo byt. Preco nechavas psa, aby nahanal toho zorka? Preco ho nezazenies sam/a? Pes nema riesit tieto situacie, pes ma vediet, ze konflikty riesis Ty. A preto ich aj MAS riesit...

:youarenumberone: suhlasim
Bullterrier FoReVeR
Obrázok užívateľa
dogsite

Poslaťod lumika » 22. Jan 2008, 21:37

toto mi primomina casy, ked sme este byvali v meste. Kazdu druhu vychadzku som odhanala od mojej afganice psy. Najcastesie na nej vyseli krizence jazvecika, pudle, jagteriere. Male psy si ani nevsimala, no raz jeden pudel visel na nej dost dlho, tak ho chytila do papule a odhodila. Samozrejme vsetky boli na volno a ona uviazana. Utoky malych psov nehavala riesit mna, utoky vacsich sa snazila ona, uspesne zahnala utoky dvoch dobermaniek, z utoku vlciaka si odniesla len monokel. No utok dvoch rotvajlerov ju skoro stal zivot. Teraz byvame na dedine, ona ma 13 rokov a zo strachu pred utokmi ju chodim vencit len na susedny kopec. S bulikom som chodila von len s manzelom, aby ho mal kto branit
Obrázok užívateľa
lumika

Poslaťod Fraga » 22. Jan 2008, 22:33

dogsite píše:
Fraga píše:

a nemohlo to byt kvôli yorkovi? neprovokoval nahodou?

Dogsite ak by boli obaja na vodítku pochybujem, ze by niekto niekoho zakusol (teraz nejde len o tieto, ale o všetky plem)... ledaže by to bol taky blb (majitel) a šiel by s tym jorkom priamo k pitovi alebo k hociakemu plem...ako napr. na posledy madar na vystave v Gyori, ktorý sa zohol a začal čumet kamoškinej argentíne do oči az kym pes nevyštartoval...tomu sa hovorí samovrah....

Súhlasím s Kačou...
Obrázok užívateľa
Fraga

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Google [Bot] a 28 hostia