Nils píše: vzhľadom na povahu a pôv. účel - napr. pastierske(kaukazák, čuvač, SAO...apod.)
názory??
u nas na ulici maju v byte kaukazaka. v byte...no je to 2-izb. byt!!! a ako vidim pocet ludi,co ho venci, tak tam su aspon traja dospelaci...
ten kaukazak ma asi rok, vyzera dost biedne - srst ma taku vypelichanu... (ale mozno to je tym,ze je este stena...neviem...ale ja tipujem tym, ze asi nema moc kvalitne zradlo - je taky neosvaleny (moc ho nepustaju navolno,chodi na voditku+kosik) - asi sa boja,aby nieco niekomu neurobil - vraj ho nedovolia ani hladkat a ku psom vobec nepustaju (ked videl moju fenku,tak straaaaaaaasne knucal,chcel ju ist asi onuchat a zoznamit sa,ale panicka ho razantne brala a kricala po nas,nech si berieme psy)
chudak psik,nielenze ma zlu socializaciu,ale zije natisknuty v malom byte bez moznosti sa poriadne vybehat. ja neviem o tomto plemene vela,ale mam pocit,ze potrebuje RIADNE vela aktivneho pohybu denne! a hlavne NAVOLNOOOO!
- ja mam koliu a ma denne nielkolko hodin pohybu. doma teda len spi alebo sa hra,alebo otravuje ked sa vari jedlo ci obeduje
:D:D myslim,ze niektori ludia poskytnu psom viac pohybu a starsotlivosti ked ich maju v byte,lebo ich maju stale na ociach a nemozu sa vyhovorit na to ze: "sak pes sa sam vybeha na dvore"...ale to je individualne...lebo zas tu byva vela sidliskovych psov typu: "365 dni v roku krat tri obehneme kolecko kolo bloku a domov"