Šteniatka

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod Kaca » 22. Nov 2007, 9:51

zopz píše:Neviem co ta na mojich slovach mohlo urazit???

Nepisala som o tebe, pisala som o ludoch, ktori uznavaju len psy s PP. Nechapem, preco si sa medzi nich automaticky zaradila?

A pouzila si mnoho keby. Ved keby to nebolo take tazko realizovatelne. Ale daj sa do toho, nasich dobrovolnikov presunieme tebe. Najdi si ten cas, tu volu a tu ochotu nieco pre zlepsenie situacie spravit.

A ked nie nevyburuj sa na ludoch, co sa do toho pustili, lebo to uz nie je o konstruktivnom rozhovore.

No, aby sme nehovorili stale o tom istom a nezamotali sa:
MNA si neurazila nijako. Ale urazila si tu zopar inych ludi. To bola moja poznamka o urazke.
Tvrdila si vo svojom prispevku, ze ti, co maju psov s PP, neuznavaju krizencov a psov bez PP. Len som Ta na mojom osobnom priklade vyviedla z omylu.
Pouzila som skutocne mnoho KEBY. Ale Ty ich pouzivas tiez, stale je to o KEBY, pokial sa nam nepodari presadit ine zakony a ine ponimanie zivych tvorov, ako spravne hovoris na inom mieste.
Cas a volu na zlepsenie situacie? Zial, chyba nam to najdolezitejsie: MOC. Casu sice nie je vela, ale vola by bola. MOC nie je ziadna. Akurat v lokalnom meradle. A to robis Ty predsa tiez...
Nevyburujem sa na nikom. Uviedla som myslim jasne a logicke fakty. Moznosti riesenia. Zial, nemam MOC to presadit, aj ked podpisujem peticie atd. Snazila som sa prave o konstruktivny rozhovor. Ak mi to nevyslo, je mi luto, lepsie sa vyjadrovat nedokazem.
Uviedla som aj to, ze som proti celoplosnej kastracii. Som za presadenie ZODPOVEDNOSTI za ziveho tvora. A to je nieco ine. Asi tak. Ak mi odpovies, budem rada, ale prosim bez emocii, vecne. Dakujem.
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca

Poslaťod Kaca » 22. Nov 2007, 9:54

Dia111 píše:
chovatelstvo nie je o zisku?mas sice pravdu, ale nie u kazdeho. ved toho chovatela, co nam doniesol fenu s pp baseta, lebo uz nemohla mat stence.....to nebolo o zisku?musis rozlisovat chovatelov dobrych a chovatelov biznismanov

Ano, mas pravdu. Ale "chovatelov", o akych pises, je nastastie malo. Kolko je serioznych "mnozitelov"?
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca

rozdiel

Poslaťod raky » 22. Nov 2007, 10:43

Chovateľ - pripraviť, čo najlepší vrh po čo najlepších rodičoch s predpokladom na dobrý exteriér, pracovné vlohy, poskytne psom pokiaľ možno čo najlepšie podmienky a predajom je rád ak sa mu vrátia náklady
Množiteľ - maximálny zisk za minimálne náklady, koľkokrát bez základných podmienok pre chov psov, žiadne skúšky, rtg, ani nič, čo stojí peniaze, veď by to znížilo zisk.
A nakoniec, koľkokrát tieto bez PP doshujú aj 50%ceny psíkov s PP???
Som rád, že nie som sám, kto má podobný názor...
Obrázok užívateľa
raky

Re: rozdiel

Poslaťod DKo » 22. Nov 2007, 11:12

raky píše:kto má podobný názor...
ono je to celé domiešané a nikto z nás nemá na čele napísané čo je zač :idea:
DKo

Poslaťod Van » 22. Nov 2007, 11:25

Dia111 píše:chovatelstvo nie je o zisku?mas sice pravdu, ale nie u kazdeho. ved toho chovatela, co nam doniesol fenu s pp baseta, lebo uz nemohla mat stence.....to nebolo o zisku?musis rozlisovat chovatelov dobrych a chovatelov biznismanov
dia...chovatelstvo nie je o zisku, mnozitelstvo zrejme ano...myslim, ze kaca a aj ostatni tu pod pojmom chovatel myslia skutocnych chovatelov, ktorym ide najma o kvalitu plemena a kvalitu buducich majitelov steniat...
Obrázok užívateľa
Van

Poslaťod Van » 22. Nov 2007, 11:27

Dia111 píše:
DKo píše:
zopz píše:Ozaj viete , ze aj tym aj tym sa hovori psickari?
Ozaj a ako sa hovorí tím, ktorí sa nejdú so svojho psa potentočkovať ? Mne totiž nožík vo vrecku otvára, ak ma niekto označí za psíčkára.

...repr^zent píše:Minimalne nejaky ten zakon by ale urcite vznikol, to som si isty.
Myslím si, že sebedokonalejšie zákony nám nepomôžu, pokým nebudú mať podporu u väčšinu obyvateľstva. A keď by ju mali, tak by ich ani nebolo treba :!:

ok tak ja ta oznacim za obchodnika so psami. je to lepsie?co myslis?

Mne tiez vadi, ked nas oznacuju za psickarov. A co vymyslis teraz, kedze nie som chovatel?
Naposledy upravil Van dňa 22. Nov 2007, 11:28, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Van

Poslaťod beira » 22. Nov 2007, 11:27

raky píše:A nakoniec, koľkokrát tieto bez PP doshujú aj 50%ceny psíkov s PP??? Som rád, že nie som sám, kto má podobný názor...

No ja som uz nasla aj inzeraty, kde cena psa bez PP bola porovnatelna s cenou psa s PP a znel "predam stenata bez PP po vybornych, vystavne vedenych rodicoch s PP, cena 15 000,-"
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod Zolo » 22. Nov 2007, 11:36

Dia111 píše:
mozno to je problemom, ze si ich nevidel, proste mas zalepene oci 8)
spytaj sa mojho psa ako mu bolo, ked este nebol u mna, ako mu bolo v utulku. hm? podla mna mu tak zle nebolo, ked mala ockovania, odcervenia, pravidelne bol vonku, o volieru sa sice delil s dalsimi ale vyborne si rozumeli, hrali sa, nikdy sa nebili, stravu dostavali, na retazi neboli, nikto ich nemlatil a moj pes sa dockal skveleho domova, na ktory sa myslim, oplati cakat.

myslis, ze ak zaniknu krizence, tak sa neobjavia chovatelia, ktorym bude jedno, kam predavaju psy?ved ked ine psy nebudu, len tie s pp, tak bude kazdy chcet takeho, a ak je clovek proste xxxxx, tak mu je jedno, ze ten pes ho stal majetok, proste si ho necha vonku na dvore pre vilou, co som casto videla, ze si proste aj tak chodil na prechadzky. a potom sa zas zacnu mnozit psy s pop a postupom casu budu utulky plne cistych papierakov, lebo chovatelia bez pp tym stratia zisk, tak zacnu chovat s pp, kazdy zakon sa da obist, psy s pp budu proste stale mnozit a mnozit a mnozit...........podla mna je to to iste.
len si trebauvedomit ako sa vlastne kedysi davno vyslachtil aj tvoj pes, alebo chces teraz ist strielat aj tulavych psov Dingov?

Priznám sa, už som sa nechcel zapojiť do debaty, ale tento príspevok mi nedal.
- Dia, Ty si sa ho spýtala, a on Ti samozrejme po večeroch rozprával, aké šťastie ho postretlo...
- Množenie PP a bez PP a ich problematika - to fakt nie si schopná pochopiť zásadný rozdiel súčasnej reality? Ak nie, každé ďalšie slová sú zbytočné!
- Na Slovensku sú túlaví DINGOVIA? Prepáč, ale myslím, že debatujeme o problémoch na Slovensku, nie o Austrálii! Mimochodom, vieš čo sa s dingami v Austrálii dialo? Máš strašnú vlastnosť - v debate miešať hrušky a jablká a manipulovať s ľudskými citmi. Žiaľ, manipulovať by si mala s rozumom...
Namaj mi za zlé a neuraz sa na mňa za to, je to len môj názor : si na najlepšej ceste stať sa za x rokov zatrpknutou, čudáckou starou pa(ň)nnou.
Prosím Ťa, skús na konkrétny Emorov príspevok odpovedať FAKTAMI o jeho D vrhu. Zaujíma ma to, pretože Ty si tá, čo to sem dotiahla. Zase manipulácia, alebo máš nejaké info? Daj...
Zolo

Poslaťod DKo » 22. Nov 2007, 11:41

Zolo píše:Na Slovensku sú túlaví DINGOVIA?
sú: dingo veľký, dingo malý, dingo fľakatý , dingo ušatý, dingo ...
Naposledy upravil DKo dňa 22. Nov 2007, 11:53, celkovo upravené 1
DKo

Poslaťod Zolo » 22. Nov 2007, 11:42

Tak sorry, idem si to doštudovať... :oops:
Zolo

Poslaťod DKo » 22. Nov 2007, 11:43

Zolo píše:idem si to doštudovať... :oops:
dingo leopardí, dingo spod Borišova, dingo od Bikoša atď
DKo

Poslaťod raky » 22. Nov 2007, 12:08

beira píše:
raky píše:A nakoniec, koľkokrát tieto bez PP doshujú ...

No ja som uz nasla aj inzeraty, kde cena psa bez PP bola porovnatelna s cenou psa s PP a znel "predam stenata bez PP po vybornych, vystavne vedenych rodicoch s PP, cena 15 000,-"

Že ich neuchovnil, malo možno dôvod v nespravení bontácie, agresivita, predkus, bojazlivosť atď. Je to sila, už si viem predstaviť, čo spraví ak sa mu to za tú sumu podarí aj predať. A ľutujem ľudí ktorí si takého psa kúpia a zistia, že šteniatko nebolo socializované, alebo má vážnu vadu. Taktiež z každého takéhoto psíka už nikdy nebude papierový potomok.
Pred pár rokmi som si naivne myslel, že v roku 2007, už nebude treba robiť nikomu osvetu, žial aj toto fórum ma presvedčilo, ako strašne som sa mýlil.
Obrázok užívateľa
raky

Poslaťod zopz » 22. Nov 2007, 12:09

....rozhodla som sa hlavne koli dedicnym ochoreniam / ked trpi moj pes, trpim aj ja/ a najma koli svojej sucke. A po jej umrti chcem uz len NO sucku. Je mi jedno ci s PP alebo bez PP, budem hladat podobny charakter a podobny vzhlad., preto si budem vyberat nie medzi steniatkami.

Napr. to som nevedela, ze zachovanie PP nevyzaduje az tolke behanie kdekade. Dik za info.

Kazdy mame skusenosti z inej cinnosti - my z utulku sa dozvieme nieco nove od vas, vy od nas.
Obrázok užívateľa
zopz

Poslaťod zopz » 22. Nov 2007, 12:22

Fraga píše:
zopz píše:Este taky nazor o chovateloch psov s PP:
asi pred dvoma rokmi ma velmi zaujala border colia - vzhladom a charakterom. Samozrejme rozmyslala som o psovi s PP. Vadilo by mi mat krizenku borderky, lebo som ju chcela aj pre povahu a agility atych je este malo /krizeniek/ A bez PP by som len podporila mnozitela a to je to posledne co by som spravila.Rozmyslela som si to z par dovodov:
- ak budem chciet udrzat aj obcasne stence s PP, budem musiet chodit na vystavy a skusky / a to by ma nebavilo/

Zopz prepáč, ale to čo si napísala je fakt "dôvod" prečo si nebrať psa s PP... To že má PP Ti neprikazuje chodiť po výstavách... skôr by som povedala, že si nahrala tým, čo množia psov - vlastne proti čomu bojuješ... takže zase bude dôvod prečo množiť psov bez PP, resp. krížencov. Nerozumiem....

Fraga ak nieco veeelmi nenavidim, tak je to ta zarobkova cinnost na dedinach - plno kotcov a tam rozne spinave , poleptane plemena, okolo krasny travnik, vysadene kvetinky. Alebo suteren domu, odelene boxy, maltezacka krmi yorksirov. A na vsetkych tych zvieratach je vidiet aku maju bazen pred clovekom. Obrazok na zaplakanie. Dva krat som zhanala pre znamych cistu rasu - raz yorka, raz labradora. Presla som asi 10 chovatelov dokopy a odvtedy uz nikdy viac. Kto to este nevidel, skuste si prejst par kvazi chovatelov. Kastracie a znicit mnozitelov maju u mna rovnaku prioritu.

- A neurazam chovatelov psov s PP, aj tu medzi prispievatelmi su taki, ktori povazuju krizencov za podradnych. A jedine negativne emocie u mna mozu naozaj vyvolat len mnozitelia.
Obrázok užívateľa
zopz

Poslaťod beira » 22. Nov 2007, 12:29

raky píše:
beira píše:
raky píše:A nakoniec, koľkokrát tieto bez PP doshujú ...

Že ich neuchovnil, malo možno dôvod v nespravení bontácie, agresivita, predkus, bojazlivosť atď. Je to sila, už si viem predstaviť, čo spraví ak sa mu to za tú sumu podarí aj predať. A ľutujem ľudí ktorí si takého psa kúpia a zistia, že šteniatko nebolo socializované, alebo má vážnu vadu. Taktiež z každého takéhoto psíka už nikdy nebude papierový potomok.
Pred pár rokmi som si naivne myslel, že v roku 2007, už nebude treba robiť nikomu osvetu, žial aj toto fórum ma presvedčilo, ako strašne som sa mýlil.

No su aj taki spekulanti... ale myslis, ze niekomu tie PP aj ukazal? :wink: A hlavne, ak clovek nema prehlad, nevie, ako PP vyzera, bolo by mu to aj tak nanic... predavajuci moze ukazat hocico...
Obrázok užívateľa
beira

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia