Šteniatka

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod beira » 21. Nov 2007, 17:19

zopz píše:Teda zo 4 psov su 3 "menejcenne"...

Beira ako pekne si to povedala, skutocna milovnicka psov.

Zops, citat zjavne vies a aj copy - past ti ide, ale interpretacia textu zrejme menej... :wink: Co myslis, naco su tam tie uvodzovky?
Ja svoju lasku k psom nepotrebujem nikomu dokazovat. Mame doma 4 psov, z toho trom sme da sa povedat zachranili zivot. Preco ma teda urazas? Z coho ma obvinujes? A akym pravom? Myslis si, ze tych troch mame menej radi, kopeme ich, tyrame, nedavame im zrat alebo co? Ako fakt nerozumiem.
Naposledy upravil beira dňa 21. Nov 2007, 17:36, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod beira » 21. Nov 2007, 17:25

zopz píše:"Ano, chapem tu myslienku, globalne mozno pomoze, lokalne ale moze byt nie celkom fair."

Zivot nie je fer, este si si to nevsimla? Spytaj sa tych psov na ulici.

"A preco by mali krizence vymriet? Lebo k tomu to v konecnom dosledku moze viest."

Tak to skutocne nehrozi, elbo este vzdy zostane dost ludi s nazorom tebe podobnym . / ale k tomu by predsa viedla aj antikoncepcna tycinka, ci nie?/
A ak sa u nas pocet znizi raz natolko, ze sa uz nebude dat vybrat nejaky pekyn krizencek, tak nam ich urcite niekto dovezie z rumunska, bulharska, turecka, atd., atd. A my po nich skocime ako rakusaci a nemci po nasich psoch, spred 8 smych rokov.

Zops, naozaj netusim, co z teba hovori, zrejme zlost, ale uvedom si, ze tym, ze budes po mne stekat, ma rozhodne nepresvedcis... Ci je chyba v tom, ze rovno netlieskam a kladiem si otazky?
A s kym ma porovnavas??? Ja psy do utulkov nenosim, na utulky prispievam, a ked mozem, pomozem...
Takze poprosila by som iny ton... ak sa da... Ak sa neda, zrejme je po diskusii... Hadat sa s tebou nemienim a ani sa nenecham urazat...
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod oreganka » 21. Nov 2007, 17:39

zopz, nic okamzite realizovatelne som nenavrhla ? - minimalne som navrhla mnozitelov do ilegality - realizovatelne skor, nez vet zbavi reprodukcnych organov prvu fenu celostatneho kastracneho programu. Na to si nereagovala, preco. Mas plnu hlavu svojho a unikaju ti sirsie suvislosti. Je to skoda.

A ku krvavym rukam - nepatrilo tebe zopz, patrilo to niekomu - kto sa chcel obetovat, citaj pozornejsie.
Ahoj.
oreganka

Poslaťod zopz » 21. Nov 2007, 18:31

Oreganka - to si iba myslis, ze hned politici daju mnozitelov do ilegality. Nedovoluje im ustava v tomto zmysle menit zakony. Preto chcem iesit cez parlament EU, aj spolu s inymi krajinami, ktorym tak ako nam vadia transporty steniatok. Tu sa da zasiahnut, lebo ide o tyranie zvierat. Ale ako mozes zakazat niekomu mnozit psov. Kde sa vezmu dobrovolnici, ktori budu bombadovat DU udaniami a oznamami, ze tamten zarobil tolko a tolko a nezaplatil dan. A ako mu to dokazes, ze za kolko a komu predal. Nie je myslitelne im cakat pred domom na kupcov a nie je iste, ze by kupci svedcili.
Viem rozmyslat, viem kalkulovat a nezamietam vase navrhy hned len tak z hlavy, ale po zvazeni realnosti a moznosti.
Pripada mi to naozaj skutocne ako hrach na stenu hadzat - mam sa znovu opakovat preco TO ide a HENTO nejde? Preco si nemam brat priklad zo statov, kde to uz dokazali a slo to, preco mam verit, ze existuje nieco, co mna ani inych nenapadlo a je to pritom lahsie a ucinnejsie ako kastracie?

Mam tu opisovat cele clanky o tom, ako uz roky vidam zastrelenych psov na poliach, zrazenych na cestach, steniatka vyhodene do poli. Ako za roky narastli stavy psov v utulkoch? Bratislava z 50 psov na 150, Nitra tiez asi tak, Komarno z 30 na 100, stavy v Kosiciach nepoznam, ale zvysuju, Kezmarok ma cez 100 vku, Zl. Moravce asi tiez. A su tu este Lucenec, Nove Mesto n/V, Piestany, Trnava, Skalica a sukromne dpozity. A vsade kricia, ze maju stop stav, lebo nemaju miesto. Ale za branami utulkov uz cakaju dalsie desiatky psov bez domova, v domacnostiach , v mastaliach, bez strechy nad hlavou prave sucky koja stovky dalsich bezdomovcov.
A karanteny na celom Slovensku utracaju tyzden co tyzden desiatky psov.

Tazko sa pochopi niekomu, kto nema vedomosti o stave psov, a utulkov, preco nie je cas hladat humanne riesenia, vychovavat a skolit ludi - ludia su proste nevychovatelny neskolitelny. A v case, ked sa koalicia zmieta v nezhodach, nam nebodaj pojde po ruke a prijme nove zakony?

Pre mna je kastracia ovela humannejsia nez utracanie a VIEM, ze ked sa do roka s nou nezacne, zacne utracanie a potom s tym nespravim nic ani ja, ani vy. Lebo prikaz vyjde z vlady - napriek vsetkym protestom a kym ochranari nieco dosiahnu, bude zabitych tisicky psov. Tak ako nedavno na juhu slovenska vystrielali psov v celej dedine , aj tych co mali majitelov.

Ak ani toto vas nepresvedci, tak uz nie je o com.

Beira - prepac ak som sa ta dotkla, nie nebola som nastvana, len unavena, a preto ironicka, lebo ja poviem nejake fakty a ty s oregankou spustite vasu nahratu vetu . Poviem dalsie fakty avy dve znovu to iste ako magnetofon. To nie ja, vy nepocuvate a neuvazujete.

Mimochodom, nikdy som nenazvala krizencov menejcennymi, ani v ironii, lebo viem , ze taki nie su, a vies to ty a tym co maju na ociach PP okuliare to netreba vysvetlovat. Oni to nikdy nepochopia.
Obrázok užívateľa
zopz

Poslaťod ...repr^zent » 21. Nov 2007, 18:34

Vazeny, nebolo by od veci sa trochu ukludnit a reagovat vecne, bez narazok a urazok, k teme a najma pozorne citat, ked uz sa pokusate niekomu odpovedat na jeho prispovok!
Vyhnete sa strelbe na vlastnych, resp. na ludi, ktorym "menejcenny" psi nie su ukradnuty.
beira píše:zo 4 psov su 3 "menejcenne"...
zopz píše:Beira ako pekne si to povedala, skutocna milovnicka psov.

zopz, beira je asi ta posledna, co si urazku tvojou ironiou zasluzi.

Pripajam aj pozdrav pre Dia111...
Obrázok užívateľa
...repr^zent

Poslaťod zopz » 21. Nov 2007, 18:41

Ze by ma toto popchlo k ironii? :

[quote="beira"]Ja sa asi nakoniec pridam k Emorovi. Radsej utratit nejake psy, pripadne kastrovat iba to, co nema svojho pana, ako kastrovat celoplosne.

Ak ma chce niekto skusat z biologie, OK, ak mam prejst testami, ci som psychicky sposobila mat psa, OK, ak chce niekto zistovat, ci mam na chov podmienky, tiez suhlasim... (v praxi sice asi tazko realizovatelne, ale dobre). Ale preco by mi mal niekto nariadovat, ze mam so psom podstupit nejake rizika, nech su akekolvek... Vzdy sme mali nejakeho orecha, mame a aj mat budeme. Stenata sme nikdy nemali, hoci planovali s orechom susedovym (obaja vyborne strazne psy ;o) ) a normalne aj so zaistenym odberom ;o) Neviem, preco by sme mali vsetci, teda nase psy, platit za nezodpovednost inych... Zasa to postihne len tych zodpovednych, co respektuju pravidla...
Obrázok užívateľa
zopz

Poslaťod ...repr^zent » 21. Nov 2007, 18:53

zopz píše:Ze by ma toto popchlo k ironii? :
Nie toto:
beira píše:Ja sa asi nakoniec pridam k Emorovi....Vzdy sme mali nejakeho orecha, mame a aj mat budeme....U nas sa nikdy nijaky tvor nezabil, ci uz bol zachraneny, podhodeny, najdeny alebo u nas narodeny... Mali sme doma vzdy aspon jedneho orecha, teraz je to po prvykrat, co mame psy s PP, jedna baba by bola pravdepodobne tiez utratena, keby sme si ju nevzali. Teda zo 4 psov su 3 "menejcenne"... Aj teraz hladam domov pre susedove macence, hasim problem, ktory ma nepali, odchytavam cudzie psy na ulici, o ktorych majitelia neprejavuju ani tolko zaujmu, aby ich sli hladat..
A zbytocne obkecavas, ked ti robi problem si priznat omyl, sa vykasli radsej na to... :evil:

A reagovala si na "menejcennych", nie na to, co si citovala teraz, aj ked ja osobne nevidim dovod ani na to.
Obrázok užívateľa
...repr^zent

Poslaťod Dia111 » 21. Nov 2007, 21:31

8)
Naposledy upravil Dia111 dňa 23. Nov 2007, 15:30, celkovo upravené 1
pracujem v utulku pre zvierata- nezavazne
Dia111

Poslaťod Dia111 » 21. Nov 2007, 21:32

:idea:
Dia111

Poslaťod Dia111 » 21. Nov 2007, 21:34

gggg
Dia111

Poslaťod beira » 21. Nov 2007, 21:40

...repr^zent píše:
beira píše:Vzdy sme mali nejakeho orecha, mame a aj mat budeme. Stenata sme nikdy nemali, hoci planovali s orechom susedovym (obaja vyborne strazne psy ;o) ) a normalne aj so zaistenym odberom ;o)
Povie si xxxx dalsich ludi. Nepochopil som. Na jednej strane by si rada mala vlastnu kvalitnu CHS, na strane druhej si svojim postojom de facto pilis konar na ktorom este ani nesedis. :roll:
U teba orech dozije bez potomstva ok, ale v reale trhovo zhodnotene:
Tento tvoj postoj vytvara dopyt po bezpapierakoch, zenie vodu na mlyn mnozitelom a nici skutocnych chovatelov.
A co je horsie, stavas sa vzorom pre neznalych, ktori sa ta na dovod pytat nebudu, zhodnotia si situaciu po svojom:
"Ma aj psov s PP, aj orecha, takze orech je ok a cena je tiez super..."
Ze su mnohy krizenci psi s perfektnym zdravim a povahou je jedna vec, ale si myslim, ze veci bezprizornych psov by prospelo skor milosrdne klamstvo o tom aky su vsetci chorlavy, nevyrovnany, nespolahlivy atd....

Toto som si vsimla az teraz... ale musim k tomu nieco napisat... :wink:
Chovat "cistokrvne" psy bez PP je, podla mna, ine ako mat krizence. Je tu jeden podstatny rozdiel: na krizencoch nezarobis, len prerobis, lebo sa obycajne daruju...
Orecha mat budeme a nemyslim, ze by to bolo nejako proti mojim chovatelskym planom. Jednoducho nejako to tak citim, ze je spravne ujat sa nejakeho nechceneho psa, ak na to mam... Pochybujem, ze by niekto, kto chce RR, kukal na nasho gulasa ako na nieco rovnocenne... a ze by to mohlo nejako podporit biznis mnozitelov RR bez PP...
Ale urcite by som stenata krizencov nemala, uz len z toho dovodu, ze ich je vela... Tym som len chcela poukazat na to, ze mnohi ludia nepotrebuju psa nejakej rasy, ale chcu psa za istym ucelom... Uz sme tu rozoberali s Dko, ze bacik zo salasa si psy nechodi vyberat na Agrokomplex... :wink:
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod Dia111 » 21. Nov 2007, 21:46

hhhhhh
Naposledy upravil Dia111 dňa 23. Nov 2007, 15:31, celkovo upravené 1
Dia111

Poslaťod Dia111 » 21. Nov 2007, 21:48

vv
Naposledy upravil Dia111 dňa 23. Nov 2007, 15:31, celkovo upravené 1
Dia111

Poslaťod Dia111 » 21. Nov 2007, 21:51

uuu
Naposledy upravil Dia111 dňa 23. Nov 2007, 15:32, celkovo upravené 1
Dia111

Poslaťod emor » 21. Nov 2007, 21:51

Dia111 píše:
Van píše:
Dia111 píše:spytaj sa ty radsej svojho vrhu D, ze co si myslia, na co sa asi narodili. nie na to aby boli tvojimi najlepsimi priatelmi......skor na to, aby dreli v zivote za teba zlato. 8)
tebe ide len o zisk a prachy, tak neviem co v tejto diskusii robis.
Dia111, co takto menej hulit a viac chodit von so psom na cerstvy vzduch :?: Citas to vobec po sebe :?: :roll:

citam a pisem a aj to vnimam ak tomu nechapes tak to uz je tvoja vec, najprv sa spytaj.ono to ma pointu ale len pre emira

Dia111 .... moj D vrh uz ma davno VYBRATYCH majitelov spomedzi vaznych zaujemcov. vyber bol dost kriticky ako sa na to sebakriticky divam. takze ak mas zaujem o dalsie info mozem ti urobit aj financnu spravu s hospodarenia mojej chovatelskej cinnosti. v kazdom pripade sa miesto zisku dockas straty a to si do celkoveho suctu dovolim nezarat znacne kvantum poloziek.
ostatne ty vies kolko steniat odmna odislo za poslednych 5rokov a urcite vies aj kam a ako sa dnes maju. ja to viem tiez a uplne presne. ziadne z psicat ktore prislo na svet aj mojou zasluhou vo vasom utulku a aani nijakom inom neskoncilo a neskonci.:-P ale hold z roznych uhlov som hladal ten sposob ako na mna moji psi dru.. nenasiel som ziaden. mozno ty ich vidis a poznas. a dozaista vies uplne presne ako sa maju nasi psi:-P ja len prajem vsetkym tym ktorych mas pri sebe ty ,aby sa mali aspon z jednej desatiny to co nasi chudaci:-D 8)

o tyrani zvierat najlepsie svedcia prave utulky.nechat tam psa. tak mu radsej vpalim 9sk do makovice.

svojim utulkovanim zivite v nezodpovednych ludoch este vacsiu nezodpovednost a lahostajnost.

ja mam psov rad ale cim dalej pocuvam nazory ludi co maju psov tym sa menej cudujem ludom co psov nemusia a su vo velkej vacsine.
ak raz sa niekto z politikov vyburi na tom ze omedzi chov psov na tolko ze to bude skutocne krute.. mensina psickarov s tym nespravi nic. a ja sa nebudem divit. pri tom co svojim konanim robia voci nepsickarom to nebude nijake prekvapenie.

a nazaver. ked budem mat raz viacej penazi(z tych co nedam na utulky) kupim si buldozer a prejdem sa nim po utulkoch kde je absolutne brutalne tyranie psov hmatatelne a presiaknute vzduchom. a ine utulky som este nevidel a ani neuvidim.bodka.

divat sa na svet v sirsich suvislostiach ako je ten uskoprsy pohlad do uhranciveho pohladu nejakeho psika je hold neumoznene vsetkym. skoda.
Obrázok užívateľa
emor

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia