od zopz » 21. Nov 2007, 18:31
Oreganka - to si iba myslis, ze hned politici daju mnozitelov do ilegality. Nedovoluje im ustava v tomto zmysle menit zakony. Preto chcem iesit cez parlament EU, aj spolu s inymi krajinami, ktorym tak ako nam vadia transporty steniatok. Tu sa da zasiahnut, lebo ide o tyranie zvierat. Ale ako mozes zakazat niekomu mnozit psov. Kde sa vezmu dobrovolnici, ktori budu bombadovat DU udaniami a oznamami, ze tamten zarobil tolko a tolko a nezaplatil dan. A ako mu to dokazes, ze za kolko a komu predal. Nie je myslitelne im cakat pred domom na kupcov a nie je iste, ze by kupci svedcili.
Viem rozmyslat, viem kalkulovat a nezamietam vase navrhy hned len tak z hlavy, ale po zvazeni realnosti a moznosti.
Pripada mi to naozaj skutocne ako hrach na stenu hadzat - mam sa znovu opakovat preco TO ide a HENTO nejde? Preco si nemam brat priklad zo statov, kde to uz dokazali a slo to, preco mam verit, ze existuje nieco, co mna ani inych nenapadlo a je to pritom lahsie a ucinnejsie ako kastracie?
Mam tu opisovat cele clanky o tom, ako uz roky vidam zastrelenych psov na poliach, zrazenych na cestach, steniatka vyhodene do poli. Ako za roky narastli stavy psov v utulkoch? Bratislava z 50 psov na 150, Nitra tiez asi tak, Komarno z 30 na 100, stavy v Kosiciach nepoznam, ale zvysuju, Kezmarok ma cez 100 vku, Zl. Moravce asi tiez. A su tu este Lucenec, Nove Mesto n/V, Piestany, Trnava, Skalica a sukromne dpozity. A vsade kricia, ze maju stop stav, lebo nemaju miesto. Ale za branami utulkov uz cakaju dalsie desiatky psov bez domova, v domacnostiach , v mastaliach, bez strechy nad hlavou prave sucky koja stovky dalsich bezdomovcov.
A karanteny na celom Slovensku utracaju tyzden co tyzden desiatky psov.
Tazko sa pochopi niekomu, kto nema vedomosti o stave psov, a utulkov, preco nie je cas hladat humanne riesenia, vychovavat a skolit ludi - ludia su proste nevychovatelny neskolitelny. A v case, ked sa koalicia zmieta v nezhodach, nam nebodaj pojde po ruke a prijme nove zakony?
Pre mna je kastracia ovela humannejsia nez utracanie a VIEM, ze ked sa do roka s nou nezacne, zacne utracanie a potom s tym nespravim nic ani ja, ani vy. Lebo prikaz vyjde z vlady - napriek vsetkym protestom a kym ochranari nieco dosiahnu, bude zabitych tisicky psov. Tak ako nedavno na juhu slovenska vystrielali psov v celej dedine , aj tych co mali majitelov.
Ak ani toto vas nepresvedci, tak uz nie je o com.
Beira - prepac ak som sa ta dotkla, nie nebola som nastvana, len unavena, a preto ironicka, lebo ja poviem nejake fakty a ty s oregankou spustite vasu nahratu vetu . Poviem dalsie fakty avy dve znovu to iste ako magnetofon. To nie ja, vy nepocuvate a neuvazujete.
Mimochodom, nikdy som nenazvala krizencov menejcennymi, ani v ironii, lebo viem , ze taki nie su, a vies to ty a tym co maju na ociach PP okuliare to netreba vysvetlovat. Oni to nikdy nepochopia.