Šteniatka

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod raky » 21. Nov 2007, 0:51

A ďalej koľko je takých psíkov, čo od niekoho dostali a neboli v živote u veta a sú 10rokov podviživení a krmení akýmkoľvek s prepáčením bordelom, veď to nie je len o kastrácii, ale aj o slušnom živote psov.

ZABUDOL SOM NA CELÝ ŽIVOT NA REŤAZI!!!
Obrázok užívateľa
raky

Poslaťod DKo » 21. Nov 2007, 0:54

raky píše:ZABUDOL SOM NA CELÝ ŽIVOT NA REŤAZI!!!
alebo v zlatej klietke :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
DKo

Poslaťod emor » 21. Nov 2007, 0:58

zopz píše:emor, nemyslim, ze oreganka navrhla utracanie psov v utulkoch a krizencov vseobecne. Ja ta celkom chapem - niekto nema rad ciganov, niekto cernochov, ty zase krizencov.
Ja mam rada aj psy s PP, nie som rasistka.

ja nemam nijaky problem so psami ktore nie su chovane s nejakym jasnym zamerom a pod koordinaciou a pravidlami trebars FCI.

o rasizme sa bav z kymkolvek kto ma u tuto temu zaujem a tyka sa ho. mna osobne nie. uz samotne pointa toho ze niekto odchova psov bez PP a ludovao povedane "bez ladu a skladu" je dost urcujuca a smerujuca a buducnost takto odchovanych psov. ta dajak prislo ta dajak bude.

nie PP nie su zarukou..ale skusme vycislit pomer zle umiestnenych psov z PP a tych co pridu na svet bodajbolo. a ked tie cisla porovname tak zistime odkial sa plnia utulky... a odkial sa budu plnit utulky este viac a viac a viac...

kastrovat.? - ja som radsej za utratenie. svojim sposobom je to rovnake aj ked osobne utratenie povazujem za humannejsie a rozumnejsie vzhladom na stupen urbanizacie dnesneho sveta v ramci EU.
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod zopz » 21. Nov 2007, 1:10

Poznas tri zakladne instinkty? jedlo, pohlavny pud a pud sebazachovy. Co myslis , ktory z nich je najsilnejsi? A keby si mal pes vybrat - vybral by si podla teba radsej smrt?

A ked spravime len tak paralelu medzi ludmi a psami - pozri na staty, kde je rozsirena antikoncepcia, ako daleko su na tom ekonomicky a taka afrika.
Tak ako sa nemaju nekontrlovane mnozit ludia, nemaju sa ani zvierata. Vo volnej prirode je to zariadene, ale v civilizovanom svete musi zasiahnut clovek.

Asi si idem pozriet tvoju stranku, nech vidim co si za cloveka.
Obrázok užívateľa
zopz

Poslaťod ...repr^zent » 21. Nov 2007, 2:54

Van píše:...ale myslim, ze Dko ti tym chcel naznacit ...
Van ja tieto veci nespochybnujem, skor som sa zle vyjadril a je to vytrhnute z kontextu. Ta debata zacala trochu skor...
DKo píše:
oreganka píše:Nastavenim systemu tak, aby bola kupa v registrovanej CHS vyhodnejsia, nez ´inde´
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ale veď to už je teraz, iba ľudia to nechápu tzn. nechápu tie výhody
Na co som sa ja odopovedal a cakal vysvetlenie od DKo.
...repr^zent píše:Neni mi jasne, aku mam nevyhodu oproti PP psom. Co sa tyka penazi. Stal ma skoro nic
Namiesto odpovede mi okomentoval vetu, ze stence s PP sa daju lepsie predat, ze mam skusit a uvidim. :lol:
Takze opravujem: Stence s PP su drahsie, co snad nespochybni nikto :wink:
A nadalej si myslim, ze system nie je nastaveny
oreganka píše:tak, aby bola kupa v registrovanej CHS vyhodnejsia, nez ´inde´
Oreganka i ja hovorime o cene psa v Sk, nie o moralnej, zdravotnej atd. Proste pes s PP musi mat take ulavy na daniach, cvicaku atd. aby sa neoplatilo kupit psa bez PP a tym spravit kseft mnozitelov nerentabilny.
Ta debata bola o tom, ako financne motivovat ludi ku kupe psa s PP od CHS namiesto bezpapieraka, ale DKo si usulal, ja tiez a potom to takto dopadlo. :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
...repr^zent

Poslaťod DKo » 21. Nov 2007, 8:20

...repr^zent píše:ako financne motivovat ludi ku kupe psa s PP od CHS namiesto bezpapieraka
zabudnite :!: :!: :!:
v oveľa ekomicky silnejších krajinách ako sme my prekvitajú veľkokšefty so psami neznámeho pôvodu. Asi ste už počuli o mylnoch na štence, puppy mills.
DKo

Poslaťod emor » 21. Nov 2007, 8:37

zopz píše:Poznas tri zakladne instinkty? jedlo, pohlavny pud a pud sebazachovy. Co myslis , ktory z nich je najsilnejsi? A keby si mal pes vybrat - vybral by si podla teba radsej smrt?

A ked spravime len tak paralelu medzi ludmi a psami - pozri na staty, kde je rozsirena antikoncepcia, ako daleko su na tom ekonomicky a taka afrika.
Tak ako sa nemaju nekontrlovane mnozit ludia, nemaju sa ani zvierata. Vo volnej prirode je to zariadene, ale v civilizovanom svete musi zasiahnut clovek.

o afrike uz viac nepis. antikoncepcia = blahobyt , nekontrolavane aneregulovane rodicovstvo = bieda... fiiiha.. ta ty si jaky dobry ekonom... fakt dobry. a fakt sveta znaly a hlavne vidim ze uplne fpohode rozmyslas a mas prehlad o veciach ... :twisted:
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod emor » 21. Nov 2007, 8:41

zopz píše:Poznas tri zakladne instinkty? jedlo, pohlavny pud a pud sebazachovy. Co myslis , ktory z nich je najsilnejsi? A keby si mal pes vybrat - vybral by si podla teba radsej smrt?

tiez by som si rad pozrel tvoju stranku..nech vidim co si ty za cloveka.:-D ale nemam co.. hold asi nie ... asi sa nehodi asi netreba... asi staci zobrat 1500 za kastrovanie .za den sa daju vpohode aj s obedom spravit 4 na kazdej 1200 zisku. celkom dobry dzob:-D :twisted: :wink: :idea:

asi by som tiez povinne fandil rieseniu - kastrovanim... ale hold nejako nefandim - vzhladom ze na tych par vykastrovanych psov/suk co poznam mam na kastrovanie docela iny nazor ako tunajsi zastancovia - zaangazovany hmotne a hlavne kseftom.
ale ked sa niekto obhajujuci kastrovanie ohana tym ze je to humanejsie ako utratenie a vyratuva pudy tak by som mu tych kastratov nasukal domov na dvor a nech si tam chova.a popripadne aj lieci. :idea:

inak stara znama vec ze cim chorejsi a cintlavejsi budu psi , tym maju vetosi lepsiu a istejsiu buducnost sa aj v tomto zase prejavuje. vsak zups.?
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod zopz » 21. Nov 2007, 10:33

Ad 1 - no na mojej stranke sa da o cloveku dozvediet viac nez na tvojej
www.zopz.sk

Ad 2 - nie som veterinar, nejde o moje ksefty. Mam SŠ chovatel cudzokrajnych zvierat, mimo ine predmety ako zoologia, biologia, chovatelstvo, etologia.

Ad3 - mozno to je ten problem, ze tych kastrovanych psov si videl len par, na rozdiel odo mna.

Ad 4 - od zaciatku nehovorim o kastraciach a obmedzeni chovu psov s PP. Hovorim o mnoziteloch a krizencoch.
Obrázok užívateľa
zopz

Poslaťod oreganka » 21. Nov 2007, 11:03

z toho, co som precitala, by som to zhrnula:
Jeden model (ako by to vo finale mohlo napokon fungovat) som spisala niekde na str.8 - je to ale hudba buducnosti, k tomu sa treba dopracovat, ako ale poriesit to co je tu a teraz:
- mame tu navrh na celoplosnu kastraciu
- mame tu navrh radikalny (utratenie)
Skusme inu koncepciu - a to antikoncepciu.

Toto mi stale vrta v hlave. Vo vyskume antikoncepcie nie sme rozhodne na nule, kadeco tu uz mame, z coho by sa dalo vychadzat a co by bolo mozne aplikovat na psy. Pokial ide o hormony (biologia) organizmus psa nie je az tak vzdialeny organizmu cloveka - jestvuje tycinka, ktora sa aplikuje pod kozu (presne ako cip) a ma ucinok 5 rokov (u psa by stacilo vymenit ju 2-3x za zivot) v takej forme ako je pre zeny je pre psov jasne nevhodna, ale mozno je to dobry zaklad, s ktorym by sa dalo pracovat (uvolnenie bubakov na vyskum). Fakt si nemyslim, ze by sa vysledky dostavili az po dlhych rokoch, naopak ! Potom namiesto kastrovania a utracania by sa celoplosne a povinne ´zacipovali´ vsetky psy (akcia - v zmysle celostatne povinne ockovanie dojciat, cize hradena z prostredkov statu) - zijuci psy by tak dozili tam, kde su a tak ako su, ale nemnozili by sa ! Ubudlo by psej populacie, bez kastracie a genocidy.

A ako bonus by bolo fajn, ak by sa mnozitelom ztazili podmienky biznisu - zatlacit ich do ilegality !
oreganka

Poslaťod oreganka » 21. Nov 2007, 11:18

Mnozitelia v ilegalite: takyto zakon je mozne vydat prakticky hned, resp. realtivne rychlo.

Mnozitel by sa dostal vo svojej cinnosti do stretu so zakonom a kedze by hodne riskoval - logicky by stupla cena jeho psov. Jeho ´tovar´ strati na atraktivite v tom najzakladnejsom atribute (cena).
. ... nie je to tiez jedna z ciest ?
oreganka

Poslaťod beira » 21. Nov 2007, 12:56

Ja sa asi nakoniec pridam k Emorovi. Radsej utratit nejake psy, pripadne kastrovat iba to, co nema svojho pana, ako kastrovat celoplosne.

Ak ma chce niekto skusat z biologie, OK, ak mam prejst testami, ci som psychicky sposobila mat psa, OK, ak chce niekto zistovat, ci mam na chov podmienky, tiez suhlasim... (v praxi sice asi tazko realizovatelne, ale dobre). Ale preco by mi mal niekto nariadovat, ze mam so psom podstupit nejake rizika, nech su akekolvek... Vzdy sme mali nejakeho orecha, mame a aj mat budeme. Stenata sme nikdy nemali, hoci planovali s orechom susedovym (obaja vyborne strazne psy ;o) ) a normalne aj so zaistenym odberom ;o) Neviem, preco by sme mali vsetci, teda nase psy, platit za nezodpovednost inych... Zasa to postihne len tych zodpovednych, co respektuju pravidla...

Ak existuju mnozitelia "cistokrvnych" psov bez PP, je to podla mna aj vinou riadeneho chovu. Mala osveta, vela prekazok, poplatkov... o inom skoda reci... Nakoniec si mnohi povedia, ze naco a odchovaju jeden vrh iba tak, pre radost... a potom sa to uz vlecie... No a dalsia vec je, ze aj medzi chovatelmi sa najdu spekulanti... a riadeny chov tiez nie je zarukou kvality...

Evidencia psov je podla mna otazkou chcenia. Keby obce chceli, vlastnikov psov vypatraju... V BA sa znamky uz aj kontroluju... Ale tie dane by sa naozaj mali vyuzivat pre psy, co sa na mnohych miestach nerobi, a z toho aj vyplyva nevola tie dane platit...
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod Fraga » 21. Nov 2007, 13:05

beira píše: Neviem, preco by sme mali vsetci, teda nase psy, platit za nezodpovednost inych...

Lebo to tak vo svete väčšinou chodí nevinní doplácajú na tých druhých :?

beira píše: Nakoniec si mnohi povedia, ze naco a odchovaju jeden vrh iba tak, pre radost... a potom sa to uz vlecie...

To je s tým ako som už písala, lebo niekto má pocit, že jeho fenka by si želala šteniatka... Takže tá osveta by asi nebola na zahodenie... :roll:
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod Fraga » 21. Nov 2007, 13:16

No a zase nemôžem si odpustiť to sem nedať... už som to sem síce kedysi písala čo hovoríte na toto? Vy riešite nejaký problém a "pár" blbov to kazí...
http://www.dogbreedinfo.com/americancaninehybridclub.htm

Tak čo si o tom myslíte... podľa mna je to choré....
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod oreganka » 21. Nov 2007, 14:38

Fraga:
the american canine hybrid CLUB - cize organizacia = pravidla + registracia (if you buy a ACHC REGISTERED dog, you´ll know exactly what breeds are in your dog) No bezva.

.. akurat mi unika pointa.

Experiment, pokracovanie slachtenia :? , alebo len nedostatok inej zmysluplnej cinnosti ...
oreganka

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia