Yorkshirsky terier

Tu si môžete písať jednotlivo o konkrétnych plemenách

Poslaťod ankous » 6. Jan 2006, 23:28

zuzu píše:ankous to bolo sice pekne ze "s kuriatkovym mozgom" ale ja narozdiel od teba viem citat a pisat a napisala som ze tito mali psici sa velmi nehodia na agility!! a ako ty stale vravis bol to cisto moj nazor, a este k tomu nebol adresovany tebe..
A nevravela si ty nahodou ze chovas velke plemena? Na zaciatku si aj ty bola najmudrejsia ako sa tu robis? Lebo nikto uceny z neba nespadol...tak keby som aj ja odtial spadla tak by som nechodila na tuto stranku..
A nahodou poznam yorkov ktory na seba cely zivot nedali bundu ani prsiplast a ani raz neboli chori...Tak zatial ahoj a prosim ta, za to ze si skusenejsia ako niektory na tomto fore, nemusis kazdeho kto vie menej ako ty prirovnavat ku kurcatam, lebo niektorych to moze dokonca urazit.. :twisted:

No teda...ked si tak vsetko budes pripustat tak neviem, neviem.....ja si poviem svoj nazor kedy chcem..... poznam chovatelov yorkov a ani jeden nebeha bez oblecenia, zvlast koli srsti / su to vacsinou vystavny psy/ a jedna moja znama uz ma skusenost zo zdravotnymi problemami yorka.......mam pocit ,ze patris medzi ludi co sa ucia na vlastnych chybach......vsecko dobre do buducnosti a prajem ti aby si nikdy nepoznala co je to mat doma choreho havkaca :wink:
A N K O U S
www.anniegarden.sk
Obrázok užívateľa
ankous

Poslaťod Niki » 8. Jan 2006, 10:46

Anitram: Tak to ti gratulujem... Uz maš? Fenka, psík?
Niki

Poslaťod anitram » 8. Jan 2006, 11:56

ahoj, no uz ju mam doma, je to zlate ako kazde steniatko, beha tu po byte, robi prieskum, papa, cika, spi a hraje sa. Skoda ze sem nejdu dat fotky.
Ohladom tych nestojacich usiek, mali by sa postavit tak do 3 mesiacov a treba jej ich masirovat, to poradilo chovatelka, od korena uska az ku koncu, z hornej strany palcom a zo spodnej prstami, aby sa prekrvili. Ak sa nepostavia potom sa to riesi vylepovanim.
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod Niki » 8. Jan 2006, 12:16

anitram: Dik zajtra ho berieme odcerviť a o tyzden ho berieme na 3 mesacne ockovanie a potom budeme chodiť von. Do 3 mesiacov sa neodporuca chodit von so šte niatkom na prechadzky. No v lete je to ine. V lete kludne. Ale v zime :wink: nie.
Niki

yorkšírik

Poslaťod pata » 31. Jan 2006, 9:46

Zdravím všetkých,
potrebujem poradiť.Vo štvrtok si donesieme domov malinkého 8 týždnového yorkšírika.včera sme ho boli pozrieť a ja som ostala v úžase,aké je to malinké.mali sme už x šteniat od mojho detstva(už som mama 2 detí),ale také malinké ešte nie.Preto prosím o rady,môže voľne pobehovať po byte,alebo mu zriadiť aspon dočasne ohradku,koľko mu dávať jesť akoľkokrát denne,pokračovať v tom čo mu dávali?(R-canin),ako ho chytať,môže vonku v tomto počasí,ak nie tak kedy prvý krát a ako dlho,kedy ho prvý krát okúpať a ako?normálne mám strach,aby som mu neublížila,také je to krehké...dakujem za všetky rady..
pata

Poslaťod anitram » 31. Jan 2006, 11:00

pata - nezlakni sa, ked ta niektori ludia znesu zo sveta za to, ze si zriadila novu temu o yorkoch :lol:
ja mam yorkinu teraz tri tyzdne doma, tiez som sa bala co bude, kedze je to ake mrnave. Nesmies byt moc uzkostliva a kedze mas deti, ber ho ako svoje dalsie dieta :wink: Len pozor pri detoch, aby boli opatrne.
Bude s papiermi alebo bez???
Poradim ti iba zatial to, co som zistila za tie tri tyzdne.
Co sa tyka kupania, chovatel, ktory ti ho predava, by ho mal vykupat pred odchodom, aspon u mna to tak bolo. Staci ho kupat raz za mesiac, teraz ked je steniatko treba stenaci sampon. Ja som ho este nekupala a ani sa nechystam, voni stenacinkou a nema sa kde zaspinit, lebo von sme zacali chodit len teraz. Von najlepsie zacat chodit az po druhom ockovani, ktore je cca 2-3 tyzdne po prvom ockovani(pred ockovanim ho treba odcrevnit). Kupili sme jej kabatik, lebo vonku je na yorka a este k tomu steniatko dost zima. Chodime len tak na pat minut, lebo sa cela klepka. Pises, ze uz si nejakych mala, takze o socializacii ti nemusim pisat, ani o novinach atd.
Pobehovat moze, len treba medzery niecim zahradit a dat pozor na kable atd... zo zaciatku treba suchat nohami po zemi a nedvihat ich, aby si malinke nezaslapla, lebo sa ti bude stale pliest pod nohy. Ak ho nahodou polozis na sedacku, treba davat pozor aby neskocil dole, im je to jedno, ze je to vysoko, moze sa dochramat. Ohradku neviem, ako chces, ja ju mam volne po byte a nic nerozhryzla zatial :lol: lebo je s nou priatel doma na "materskej". Niektori chovatelia maju psikov cely zivot v ohradke, ale ja som proti tomu.
Papat do troch mesiacov bude trikrat denne, potom dvakrat denne, po nejakom case aj raz denne, ale ja jej budem stale dvakrat denne. Davam jej Eukanubu za dve polievkove lyzicky, ale aj tak to obcas nezje, ona sama vie kedy ma dost. Potom ta poprosim o info ako mu chuti Royal canin, lebo Eukanuba jej akosi nevoni, tak jej tam stale nieco davam, aby to zjedla.
Ale to ti aj chovatel povie presne, ked ho budes brat a treba si spravit zoznam, aby si nezabudla a na vsetko sa ho popytat.
chytat normalne ako psika, ja ju chytim pod rebrami a dvihnem, mozes mu aj zadocek podlozit, ako pri inych psikoch.
Od malicka treba privykat na cesanie, lebo ked bude mat dlhsiu srst moze sa vzpierat a treba ho brat ako psa, nie tintitko, smies, nesmies, fuj, sadni, nekusat atd :lol: potahat za kozu na krku alebo pochvalit
A neboj sa, je to take male sidlo, ako som sa ja bala, ked sa prvykrat prekotila na parketach a ked stale pada a lieta a vcelku je odolna :lol:
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod mimi » 31. Jan 2006, 18:02

anitram,prečo má byť šteňa vykúpané u chovateľa ? Resp.prečo vlastne šteňa kúpať? :shock: Osobne odchovávam šteňatá v čistom prostredí,nie sú ani očurané,ani okakané,ani nesmrdia a nevídím teda žiadny dôvod na kúpanie,leda taký,žeby som sa chcela šteniat zbaviť :roll:
mimi

Poslaťod tiga » 31. Jan 2006, 19:22

Prepáčte,ale musím......Pata Ty si robíš srandu že??????a Anitram ja ťa prosím......tak toto nie...........
tiga

Poslaťod anitram » 31. Jan 2006, 19:51

tiga - za toto ja nemozem, ale ked sa pekne pytaju, tak odpovedam

mimi - mozno preto, ze prdolka bola tetovana na brusku a mala na tom nejaky prasok, ktory jej potom umyvala, takze asi preto
u tetovani v uchu, to asi netreba
Obrázok užívateľa
anitram

pre tigu

Poslaťod pata » 31. Jan 2006, 20:16

nerozumiem
pata

Poslaťod Hosť » 31. Jan 2006, 20:18

anitram-dakujem za odpovede,utvrdila som sa v mnohých veciach.len som sa zlakla tej malej bytostičky-aby som mu nijako neublížila.
Hosť

Poslaťod mimi » 31. Jan 2006, 21:14

anitram,aj moje štence dávam tetovať do slabiny.Neviem síce akým práškom a prečo im tetovanie posýpa,ale snáď ich preto nemusí kúpať celých.Ja len,aby sa potom niekto nedivil,keď mu drobček ochorie :roll:
mimi

Poslaťod anitram » 31. Jan 2006, 22:06

mimi - neviem co z toho robis taku vedu, tak ich okupe a neviem preco by mali ochoriet, ked ich osusi a fenom vyfuka do sucha. Ved urcite ich mokrych neda von do zimy. A radsej som ked ju prvykrat okupe skusena ruka ako ja novopecena
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod mimi » 1. Feb 2006, 0:49

anitram v poriadku,ako chceš,uč sa teda z vlastných chýb :wink:
mimi

Poslaťod anitram » 1. Feb 2006, 14:32

tu je dokaz, ze mala sa ma dobre

http://fotky.azet.sk/album.phtml?&al=950820

:lol:
Obrázok užívateľa
anitram

PredchádzajúciĎalší

Späť na O plemenách - jednotlivo

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia