od kaiz » 8. Nov 2007, 22:18
Som dojaty, uspesny thread. Vidim ze som zatal do ziveho, sorry, ale zdochol mi comp a do internetcofee sa mi zrovna neraci chodit. Ale nezahalal som, zatial som ho stihol vykastovat, narezal som mu slachy /k radosti niektorych, ktory tu maju nutkanie odrezat nohy a vytrhat zuby/ a pre istotu som mu nohy zalial do betonu. Myslim ze teraz uz nebude utekat. A kedze sa momentalne malo pohybuje, mam cas si nieco precitat o vychove psa a budem uvazovat, preco som si ho zaobstaral.
Ok, k veci. V prvom rade vam vsetkym dakujem za odpovede, hlavne anet, aj ked prva odpoved k veci bola az na 3 strane/uspech ci hanba?/: To je snad jedno ci preventivne alebo ako metodu napravy.
Chlapec chcel vediet v akom veku kastrovat, je to jeho rozhodnutie a odpoved nedostal.
Ja by som dala psa kastrovat po ukonceni jeho vyvoja medzi druhym a tretim rokom a v zimnom obdobi. - a zolo, aj ja ta mam rad.
Teraz k pohnutkam. ta webova stranka nie je jedina, na ktorej sa oporuca kastracia, cital som to na viacerych. Pravda je, ze je to pohlad iba z jednej srany a preto som rad, ze ste mi zadali dovod, aby som to nebral ako samozrejmu udalost, ako je to prezentovane, ale si to dobre rozmyslel. Clanky, ktore som cital nie su sice podlozene ziadnymi vedeckymi studiami /keby aj, kto by to kedy overil?/ ale posobia vierohodne. Vety, kore pouzivaju niektory z vas tak neposobia a nikto z vas nenapisal padny argument a nedal odkaz na vecny protinazor, su to len vase pocity. Nic konkretne. Budem podrobnejsie patrat o tejto teme, je to dolezite rozhodnutie, aj pre mna a hlavne pre toho "ZABETONOVANEHO fesaka. Na zaver pome k nemu, doporucenie chovatela kastrovat - ano, zmluvne - nie, chodi 2. mesiac na cvicak, poslucha a utiekol len raz, ked dieta zle zavrelo branku. Ale vela nechybalo a skoncil by na chladici ako komar. Plot je zabezpeceny - slabe miesto je dieta, asi ho dam tiez do betonu.