Kaca píše:Nils píše:že by sme mu každý jeden poslali nejakú tú PM
Prepac, co je prosim PM?
private or personal message - ale tu je to tuším súkromná správa...
Kaca píše:Nils píše:že by sme mu každý jeden poslali nejakú tú PM
Prepac, co je prosim PM?
Nils píše:Kaca píše:Nils píše:že by sme mu každý jeden poslali nejakú tú PM
Prepac, co je prosim PM?
private or personal message - ale tu je to tuším súkromná správa...
anet píše:Lenze mne psi ani pocas harania nejako vyraznejsie nekomplikuju zivot, nemusi ist pes alebo suka z domu, vencim ich spolu mimo sidliska, v case mojej nepritomnosti ho zavriem do izby.
Ale poviem ti, len raz by mi vykusal dvere alebo inak skomplikoval zivot mal by gule fuc ani by nestihol naratat do troch.
anet píše:
Nikde som nenapisala, ze kastracia je riesenie problemu utekov alebo ze je to nejaka vychovna metoda. Tuto suvislost si dali dokopy ostatny..
anet píše:Zhrniem to v skratke asi takto:
Chovatel, ktory chova a preferuje chov psov s PP by mal, podla mna, mat kladny postoj k sterilizacii a kastracii nechovnych zvierat, zvierat bez PP a krizencov. Je to v jeho zaujme a v zaujme plemena ktore chova.
Beira spomenula ze mozno to ma chlapec v kupnej zmluve.
Pamatam si, ze sme to rozoberali na inom fore. Prekvapilo ma, ze nik z chovatelov to nema v zmluve a skor sa k tomu stavaju s odporom. Padli tam skor nahrazky typu ako si vobec dovolujes davat take nieco do zmluvy a pod. Ani jeden sa nevyjadril v zmysle: vies co nemusi to byt zly napad, daj tam nieco ako "chovatel upozornil ze stena v dobe odberu ma vadu vylucujucu z chovu a doporucil nadobudatelovi dat psa/fenu v neskorsom veku kastrovat/sterilizovat po dohode s jeho veterinarnym lekarom.
Kupirovanie je podla Zola kozmeticka uprava. Vela ludi by ho ukamenovalo za ten nazor "kozmeticka uprava" (bez ohladu na to ci by dal kupirovat zviera alebo nie)
Podla nich je kupirovanie konkretne napr.chvosta mrzacenie psa a odstranenie nenahraditelneho komunikacneho prostriedku. Bez chvosta sa pes jednoducho nedakaze dorozumievat s ostatnymi psami.
Moja recnicka otazka: Ako sa dorozumievaju plemena ktore sa rodia bez chvosta, a tych plemien par je.
Rea poznam ozaj len par kastrovanych psov, su to pohodaci. Urcite mas s tym viac skusenosti ako ja. Ja sa na to pozeram z jedineho uhla a tym je ze ak ujde kastrovany pes nenarobi skodu v zmysle dalsich nemych tvari. Nikde som nenapisala, ze kastracia je riesenie problemu utekov alebo ze je to nejaka vychovna metoda. Tuto suvislost si dali dokopy ostatny.
Aj nechovné zviratá môžu mať vynikajúce pracovné a povahové vlastnosti, o ktoré by vďaka kastrácii mohli ľahko prísť. Ale kto by už dnes choval psov na prácu, keď chovať má zmysel iba na kšeft a na okrasu.anet píše:Chovatel, ktory chova a preferuje chov psov s PP by mal, podla mna, mat kladny postoj k sterilizacii a kastracii nechovnych zvierat, zvierat bez PP a krizencov. Je to v jeho zaujme a v zaujme plemena ktore chova.
DKo píše:Aj nechovné zviratá môžu mať vynikajúce pracovné a povahové vlastnosti, o ktoré by vďaka kastrácii mohli ľahko prísť. Ale kto by už dnes choval psov na prácu, keď chovať má zmysel iba na kšeft a na okrasu.anet píše:Zhrniem to v skratke asi takto:
Chovatel, ktory chova a preferuje chov psov s PP by mal, podla mna, mat kladny postoj k sterilizacii a kastracii nechovnych zvierat, zvierat bez PP a krizencov. Je to v jeho zaujme a v zaujme plemena ktore chova.
rea píše:Preferujem chov psov s PP(pre istotu" nemám nič proti psom bez PP), ale preferujem aj to, že každý pes má byť ovládateľný a má mať zabezpečenú správnu výchovu, má mať možnosť činnosti, ktorá ho uspokojí a majiteľa, ktorý to vie urobiť. Ak nevie, má si to zistiť, naučiť sa to, ale to ešte predtým, ako si psa zadováži. Ak to robí za pochodu, keď nastane problém, má psa zabezpečiť tak, aby bol bezpečný pre seba, druhých psov a okolie. Stále vychádzam z toho, že podľa vlastných skúseností kastrácia psa zväčša negatívne mení a nesúhlasím s tým, že sa niekto ulakomí so skúsenosťami druhých, ktoré idú pohodlnému majiteľovi "po ruke". Mal by sa zamyslieť, že chybou nie je to, že už dávno nedal psa vykastrovať, ale to, že niečo iné nezariadil dobre. Vieš, udivuje ma, že pre niekoho je hrozný problém na pár nutných chvíľ naučiť psa na pobyt napríklad v koterci a mimo neho sa mu venovať, ale nie je problém ho kvôli domnelej slobode svojej a psa ho vykastrovať. Fakt sa ti to nevidí trochu pritiahnuté za vlasy?
anet píše:Rea, pritiahnute za vlasy mozno, aj mna udivuje vyssie spomenute, ale vzhladom na narastajuci pocet psov napr. na sidliskach a ich ovladatelnost ma prekvapuje tvoj optimizmus. Vlastne, obdivujem a zavidim ti tvoj optimizmus.
Užívatelia prezerajúci fórum: Bing [Bot] a 0 hostia