BULTY - pomoc

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod Nostradamus » 7. Nov 2007, 19:09

Mary píše:Nostradamus nechcem sa miešať do tvojich slohových prac...ale repr^zent reagoval na podpis Anky. A neni jediný, ktorý je toho názoru že sú horšie veci ako pohľad na vyhodeného psa na ulici.

Mila Mary,

Ja som si dal tu namahu a kukol som si tie stranky. Je to motto stranok na zachranu psikov z ulice, od "majitelov", ktori ich tyraju....Ten podpis v tomto fore asi vyjadruje nazor a pohlad na urcitu vec toho kto si to do podpisu dal-uzivatela fora. Podla teba si mala dat na stranky venovane zachrane opustenych a nechcenych psov motto: Nic nie je smutnejsie ako pohlad na indicke dieta zneuzivane humanitarnym pracovnikom? Ano, suhlasim s tebou. Pre niektorych ludi su aj smutnejsie veci. Aj teba pravdepodobne viac zosmutni pohlad na predajcu notabene alebo zobraka na Mariahilfer strasse a pritom ani netusis ze za rohom moze mat bavorak. Tak ako netusite ze problem africkych (a dajme tomu aj indickych) deti sa neriesi , skor sa umelo udrzuje... Ked dorastiete (inteligencne) pochopite ze pre niekoho je najsmutnejsie to a pre ineho ine. Nikto nemoze nikomu linkovat co a koho ma zachranovat. Ked si on zvolil ze bude zachranovat deti., tak nech sa paci. Ale nech neotravuje zivot ludom ktori sa rozhodli zachranovat nieco ine. Ma moznost dokazat ze je vo svojej ceste ktoru si sam zvolil lepsi. A ja dufam ze nam tu o par mesiacov napise konkretne pocty deti ktore si adoptoval. Alebo je to len taky alibisticky sucit na dialku? Nic nie je smutnejsie ako dieta v Afrike ale pretoze je tak daleko tak s tym nic nenarobim,? Alebo aspon naseriem niekoho ineho ze ma iny pohlad na sucit so zvieratom ako ja? Mal moznost priniest si jedno z Indie... Hlavne by ste sa mali zamysliet nad tym preco clovek ktory tvrdi ze ma sucit s detmi odsudzuje pomoc inemu zivemu? Psycholog by v tom videl rozpor. Pre mna je clovek co ubil na orave toho psika palicou najvacsi kreten, pre jeho mamicku je to milovnik zvierat "on psov miluje" (a to nie je sranda-to doslovne uviedla novinarom). Takze je tu iny pohlad na tu istu vec a myslim ze len idiot sa stotozni s jej vyrokom. Ja nikomu nevnucujem nazor na to co ma byt pre neho najsmutnejsie. Ale napchat do tejto temy obrazky nejakych deticiek a tvrdit ze oni potrebuju pomoc viac ako psi na uliciach je dost smiesne. Teraz poviete ze ja s tymi detmi nesucitim. Nie je to pravda. Ale realne pomoct nijako nemozem a rozhodne nemienim pomahat tak ze budem niekomu tvrdit ze by sa mal radsej zamerat na nieco ine lebo podla neho je smutnejsie to alebo ono. Mal napisat: podla mna je smutnejsie toto-a pridat fotky. Ja mam s detmi v Indii vacsi sucit a preto som im zacal pomahat. Nasiel som domov 40 detom a 5 ich mam akurat u seba. A nie sa tu hrat na samaritana a mlatit prazdnu slamu s cielom dat svetu vediet ze som bol v Indii, videl som tam toto a hento a bavit sa s tebou budem ak si to tam pojdes pozriet a uvidis to na vlastne oci.

PS: pre mna to slohove prace nie su, ale ako vidim asi to bude tak ze mne trva napisat 20 viet podstatne rychlejsie ako tebe jednu.
Nostradamus

Poslaťod Zolo » 7. Nov 2007, 19:21

[quote="Nostradamus"] s cielom dat svetu vediet ze som bol v Indii, videl som tam toto a hento quote]

sorry, nič v zlom ale - nerobíš náhodou aj toto?
Zolo

Poslaťod eva_ivan » 7. Nov 2007, 19:36

Nostradamus, asi si sa musel dost rozcertit ked tak citam tvoje prispevky........ len niekomu to nedojde aj ked napises tristo stran, bohuzial
eva_ivan

Poslaťod ...repr^zent » 7. Nov 2007, 19:37

Anka7 bolo by mi moc luto, ak by u vas pracovali taky ludia ako Nostradamus, ale bohuzial mi to z kontextu toho, co spisal vyplyva.
Prajem vela zachranenych psich dusi a aby tvoje oci nikdy nevideli nic smutnejsie, ako strateného alebo vyhodeného psa uprostred ulice. (Napriklad nedajboze pohlad na vlastne dieta s nejakymi vrodenymi vadami...)

Btw, moj pes (vec) je tiez potravinovy alergik a stoji ma viac ako Prorokom vyfantazirovana moja pomoc tretiemu svetu. Konkretne FM pottato & fish puppy 60,- denne.
Ale neboj, v utulku neskonci, aj ked by som nemal ja co zrat. V najhorsom zjem jeho. :lol:
Obrázok užívateľa
...repr^zent

Poslaťod Nostradamus » 7. Nov 2007, 19:40

...repr^zent píše:Nostradamus. Ked niekedy uvidis na vlastne oci to co som videl ja, tak potom mozme pokecat. Odporucam indiu, je to lacnejsie a bezpecnejsie nez afrika.
Alebo ked na to nemas, tak si aspon pokecaj s niekym, kto bol v byvalej juhoslavii, konkretne v Kosove s KFOR.
A pokial nedokazes rozlisit utrpenie pri pohlade na opusteneho psa, od zverstiev pachanych na nevinnych ludoch, tak s tym pacientom si to trafil.
A kedze sme na chovatelskom fore, tak si kludne daj do podpisu, ze pre teba je najvacsim utrpenim, ked si tvoj hafan nemoze pichnut. :mrgreen:
Len sa potom necuduj, ked bude niekto OT. :twisted:

Staci si pozriet prispevok co si napisal vyssie a kazdemu je jasne co sa ti toci v hlave. Mozno preto ta tak bavia obrazky deticiek co si sem dal. Ti humanitarny pracovnici tiez tvrdili ze s tymi detmi sucitili a vidis ako to dopadlo. Ak nedokazes sucitit so zvieratom tak ani s clovekom. Sucitis takym sposobom ako to tebe vyhovuje. A tak sucitili aj ti pedofilni "humanitaci". Nebolo to par jedincov a boli v roznych krajinach. Ich psychologicke profili som mal moznost vidiet. Tak ako aj ty rozlisovali utrpenie zvierat od utrpenia ludi. Na utrpenie ludi si natolko zvykli ze im nic nebranilo aby tym malym detom sposobovali dalsie. Takze sucit len taky naoko. Aby sa dotali tam kam chceli. Ked je ti tych deti tak luto tak co si pre ne spravil? Ako si mohol opustit krajinu bez toho aby si aspon niektore nezachranil? Popis o tom. O tvojom sucite na dialku. Tento sucit - psia dusa je sucit realny, realne sa riesi a to vadi asi tebe. Ty proste nemas na to aby si skutocne niekomu alebo niecomu naozaj pomohol. Vyber si hocico a pomahaj a potom sud niekoho. Ale nie ze sa zamerias na niekohoho aby si ho presviedcal co ma byt pre neho najsmutnejsie. To si rovno zaloz nejaku sektu a nut ludi aby mali rovnaky nazor na sucit ako mas ty. Hlavne ale ukaz ako pomahas ty tam kde je to podla teba najpotrebnejsie a az potom ukazuj ostatnym ten tvoj najspravnejsi smer.
Aka praca je za tebou? Ake mas vysledky? Alebo to hras stylom ja som nic nedokazal tak to aspon poseriem inemu? Cakam ze nam tu das realne podklady tvojej pomoci pre tie Indicke deti ktore ta tak trapia. Osobne si ale myslim ze sa zas budes venovat sexualnym aktivitam psov jednotlivych prispievatelov. Ak si o niekom myslim ze je xxxxx tak mu to aj napisem. Po tvojich narazkach na mojho psa som o tom presvedceny. Mna urazit nemozes ani tym ze tvrdis ze nemam na dovolenku v Indii a podobne zhovadilosti. Tkymto prezentovanim sa budis dojem pubertaka ktory si nasetril na cestu do Indie aby si tam zafajcil z fajky a chce to nejako vtesnat do fora pre chovatelov. Nic hlupejsie ho nenapadlo a tak zacal vypisovat o utrpeni deti co tam videl. Cakam ze napises ako si im pomohol lebo ak nie tak si velky hulvat, lebo podla teba oni potrebuju viac sucitu ako psi na ulici a prave preto by si sa im mal viac aj venovat. Nie tu vypisovat blbosti. Lebo tym tvojim este vacsim sucitom tie deti nenakrmis. Ani tym aby si odradzal niekoho od toho ze zoberie psika z ulice, okupe ho, odblsi, nakrmi a najde mu novy domov. Casto zachranuje pruser hlupaka ako si ty. Hlupaka ktory nevie ze ten pes citi bolest rovnako ako male dieta. Hlupaka ktory rozlisuje bolest svojho psa od bolesti cudzieho alebo opusteneho! Na to aby si takto zachranil psika nepotrebujes ani neviem kolko eur, dolarov a nemusis ich nikam posielat, aby si sa ukazoval ze tam a tam si si virtualne adoptoval nejake decko. Toto je pokrytectvo-poslat peniaze zo svojho uctu a tvarit sa v teple za PC aky som charakter. Na druhej strane odradzat ludi ktori nemaju neviem ake financne moznosti ale maju srdce a sucit a realne pomahaju tam kde je to podla ich nazoru najpotrebnejsie. Svedomie ze som niekomu pomohol si sekom z banky nevycisits. Ti ludia pomahaju a ty sa nestaraj ci je to psikom z ulice alebo detom z afriky. Mozes posudzovat az potom ak ty ukazes ako si REALNE pomohol tomu co v tebe najviac vyvolava sucit-detom v Indii. Tak sa nam tu alebo pochval ale radsej mlc.

Ked uz si taky znalec Indie. Toto povedal jeden velky clovek ktory tam zil:

Veľkosť národa a jeho morálny pokrok sa môže merať podľa spôsobu jeho zaobchádzania so zvieratami. Mahátma Gándhí
Nostradamus

Poslaťod Nostradamus » 7. Nov 2007, 19:51

...repr^zent píše:Anka7 bolo by mi moc luto, ak by u vas pracovali taky ludia ako Nostradamus, ale bohuzial mi to z kontextu toho, co spisal vyplyva.
Prajem vela zachranenych psich dusi a aby tvoje oci nikdy nevideli nic smutnejsie, ako strateného alebo vyhodeného psa uprostred ulice. (Napriklad nedajboze pohlad na vlastne dieta s nejakymi vrodenymi vadami...)

Btw, moj pes (vec) je tiez potravinovy alergik a stoji ma viac ako Prorokom vyfantazirovana moja pomoc tretiemu svetu. Konkretne FM pottato & fish puppy 60,- denne.
Ale neboj, v utulku neskonci, aj ked by som nemal ja co zrat. V najhorsom zjem jeho. :lol:

Konecne si sa odhalil z coho si frustrovany. Snazis sa to proste preniest na inych. Ty si myslis ze sucit a pomoc trpiacim zvieratam sa robi zo zistnych dovodov, ked pises ze niekto niekde "pracuje" . Myslis si ze to clovek musi mat zaplatene inak tu nebude raegovat na tvoje hluposti? Ty si v tej Indii pravdepodobne nebol ani za svoje peniaze a tvoja pomoc detom by bola merana vyskou tvojho platu. Podobne je to aj s prislusnikmi KFOR ktorych si spominal. Viem preco to robia a velmi dobre poznam ich platy ked su na misiach. Takze ak by si dostal balik penazi hned by si isiel pomahat a vtedy by ti bolo jedno ci zvieratam alebo ludom. Mal by si zaplatene za psov - pomahal by si psom a deti by si obchadzal. Tvoj sucit by si si vypestoval. Sucit bud mas alebo nie. Sucitit so svojim psom a kaslat na psa na ulici je zvratene. Bud ta trapi ze zive trpi alebo nie. Sucit si nevybera.
Nostradamus

Poslaťod ...repr^zent » 7. Nov 2007, 19:54

Clovece, ty nepotrebujes odpoved. Tebe pomoze len reset. :mrgreen:
Naposledy upravil ...repr^zent dňa 7. Nov 2007, 20:44, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
...repr^zent

Poslaťod rea » 7. Nov 2007, 20:48

Zneužité deti, týrané ženy (a muži), túlaví psi, zabíjané tulene, spôsob porážky jetočných zvierat, je toho toľko proti čomu a za čo by sa malo bojovať, všetko to považujem za niečo hrozné, neporovnávam a som rada, že je niekto, kto pomáha. Mimochodom, aj peniaze venované na pomoc psom sa veľakrát rozkotúľajú niekam inam, niektorí ľudia si práve za týmto účelom útulky zakladajú... Ak sa rozhodnem, že pomôžem radšej osvetou a mechom granúl, je to môj problém, nie? Nestíham sledovať, kvôli čomu sú schopní ľudia tráviť na nete čas...
Aj keď rozmýšľam, prečo sa takýto psík na svete ocitol a určité dôvody mi napadli, želám mu, aby dopadol najlepšie, ako sa len dá. Všetkým ostatným želám, aby našli záchrancov, pre ktorých nekončí záchrana tým, že ich donesú domov a oni majú byť za to vďační... Nebudem rozmýšľať, ako nie a prečo nie, ale radšej tak, ako pomôcť, aby to bolo naozaj efektívne.
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!
http://vlcica.rajce.idnes.cz/
Obrázok užívateľa
rea

Poslaťod Mary » 7. Nov 2007, 20:51

nostradamus ešte raz.. ja som toho nazoru že su horšie veci ako vyhodeny pes na ulici..a nepisala som nič o africkych detoch,notabene ani o chlapovi čo dobil psa palicou :? :roll: Skor by som mierila k vraždam, znasilneniam, znasilneniam nevlastnym rodičom, tyranie deti či žien, zabitie novorodenca vlastnou matkou,nedaj bože ak by stalo niečo tvojmu dietatu, prizerat sa ako tvoj najbližši umiera.....
Obrázok užívateľa
Mary

Poslaťod Nostradamus » 7. Nov 2007, 21:51

Trosku nechapem. Tvoj vypis su pripady ktore sa stali alebo sa este len stanu? Lebo ako mozes zrovnavat opusteneho psika, hladneho, spinaveho na ulici, ktoreho staci zobrat k sebe alebo do najblizsieho utulku s pripadmi znasilneni, vrazd... Naozaj nechapem. Akoze ked vidim znasilnenie, vrazdu... mam zakrocit a pomoct? Ved to je zakotvene v zakone a je to povinnost kazdeho aby tomu zabranil. To mam ja simulovat policiu a vozit sa hore dole autom aby som takym pripadom predchadzal? Prepac ale ty tu riesis problemy ktore by mali byt v kompetencii a aj su riesene prostrednictvom statu. Naopak chyba legislativa na pomoc zvieratam a tu sa niekto snazi sam nezistne pomahat. Alebo si snad myslela ze mame pomahat obetiam? Aha takze na psika na ulici sa vykaslem a budem nahradzat ulohu psychloga a pobezim nejaku obet hladkat po hlavicke? Pisem cynicky len preto ze si neuvedomujete vobec co pisete. Ak sa ale drzis uplne povodneho ze su aj smutnejsie veci, tak zalezi na kazdom znas co je v jeho ociach najsmutnejsie. Rozhodne si myslim ze je smutnejsie to naco stat nemysli-napúriklad trpiace zvierata, ako na to co ma stat riesit a aj riesi. Samozrejme ze kazde utrpenie vyvolava sucit a ja nemienim urcovat akou mierou. Ja tvrdim ze kazde utrpenie kazdeho ziveho stvorenia ma vyvolavat rovnako velky smutok a sucit. Nie ako ten "cestovatel" ktory chce ukazovat co je smutnejsie a co je naliehavejsie. Neviem si dost dobre predstavit aby si niekto zalozil stranky a venoval sa obetiam znasilneni, (vrazd?) a podobne. Mozem s nimi akurat sucitit ale ako im mam pomahat? Nahradzat povinnost statu? Psychologov? Neplatime dost dani aby toto riesil stat? Existencia tych stranok nahradza prave to co stat zanedbal a nikde som nevidel ze by napriklad ludia co pracuju na takychto projektoch (na Slovensku je ich viac) vypisovali na nejake fora kde su obete tyrani, znasilneni(ked uz tak moc chces), pomoc detom v tretich krajinach a pod. aby tam vypisovali a presviedcali ludi ze utrpenie psov je nieco potrebnejsie a treba sa zamerat tym smerom. Ja opakujem ze utrpenie je rovnake ale pohlad ludi je iny. Najhorsie je to ze ludia rozlisuju ci trpi ich dieta, alebo cudzie. Ci ubili palicou jeho psa alebo cudzieho. Mimochodom s akym utrpeni sa stretnes u nas na uliciach viac? Co mas viac na ociach? Tulavych psov alebo znasilnene obete? naucili ste sa s tym utrpenim zit. Obchadzate tych psikov a tvrdite ze su aj horsie veci. Ale kolko ludi sa v reale stretne s clovekom ktory trpi praimo na ulici - nejako mi tam nezapada nic z tvojho zoznamu. Nejako nechapem... U nas su na uliciach bezne deti bez rodicov, plazia sa zrazene autom alebo sa len tak tulaju o hlade po uliciach? Co je teda smutnejsie? Pohlad priamo do oci psika na ulici ktory pyta ocami pomoc a ty si od neho tak blizko ze pocujes tlkot jeho srdca a staci natiahnut ruku aby si ho vzala a pomohla mu? Smutne je to ze okolo neho prechadza tisic ludi denne a nikto nepomoze! Mozu pomoct a nepomozu! To je smutne! Pohlad na ludi ktori bez akehokolvek citu prechadzaju okolo trpiacich zvierat a nechaju ich tak! Smutne je to ako sa spravaju k zivemu. Pri telke pekne v teplucku sa potom rozsucitia ako by pomohli ale nemozu lebo deticky v afrike su tak daleko. Ludia si zvykaju na to ze pre nich je sucit s druhym rozratany podla toho ci je to moje alebo cudzie. Ci mozem alibisticky tvrdit ako by som tym detom pomohol a pritom mozu urobit dobry skutok a naozaj realne pomoct, bez toho aby ich to nieco stalo (mozno tak spinave sedacky v aute) Ja nikomu nevnucujem aby pomahal psom, aby mal rad zvierata, aby sa nepozeral necinnne na umierajuceho psika pri ceste, ale nech sa nestara do ludi ak si zvolili tu cestu ze sa na taketo pripady nemozu pozerat a snazia sa ich riesit. Ked chcu posudzovat co je smutnejsie tak nech v tej svoejej najsmutnejsej "oblasti" pomozu. Alebo si nasadzuju latku naschval tak vysoko? Nepomaham psikom pomaham ludom. Ale africke deti su daleko tak sa neda? Nech pomahaju komu chcu ja im to neberiem, ale ked uz si stanovili co je pre nich vacsou prioritou tak nech v tej oblasti nieco aj urobia. Ja naozaj neviem ci mozem na ulici stretnut nieco smutnejsie ako takeho psika. Myslim priamo nazivo a s pocitom ze staci tak malo a mozem zvratit jeho zly osud. Nie pred TV plakat nad rakovinou, obetou znasilnenia, alebo sucitit s vozickarom ktory ide do tepleho domova narozdiel od toho tulaveho psika. AJ KEBY SOM NEVIEM AKO CHCEL NOHY MU NEVRATIM! Tak co je smutnejsie? Ked sme lahostajni tam kde je utrpenie (hoci aj psika) priamo pred nami-na dotyk a kde mozeme nieco naozaj urobit, alebo niekde kde ten osud nemozemne nijako zvratit a mozeme len spolupatricne sucitit?
Nostradamus

Poslaťod Nostradamus » 7. Nov 2007, 21:54

Tak mi prosim napiste co je podla Vas najsmutnejsie co mozete vidiet realne (a mozete tomu okamzite pomoct) priamo na ulici slovenskeho mesta ked si vyjdete na prechadzku.
Nostradamus

Poslaťod rea » 7. Nov 2007, 22:08

Pre každého môže byť najsmutnejšie niečo iné, každý niečo iné zažil. Ak mi niekto ubije psa palicou, budem bojovať za ochranu zvierat, ak mi ho odstrelí poľovník, budem bojovať proti poľovníkom a zákonom okolo, ak mi znásilnia dieťa, budem bojovať za tvrdšie tresty a sprehľadnenie vyšetrovania a podobne. Bojovať sa dá aj za to, aby sa zobudi štát, lebo prečo by sa budil, keď je ticho? No a čo, že existujú zákony, keď sú nefunkčné? Nechaj každému jeho priestor myslenia a nech pomáha tomu, čo je mu z nejakých dôvodov bližšie. Je to vec jeho vedomia a priorít, ale zhadzovať niekoho, že robí zle, ak povie, že ho viac trápi niečo iné, ako teba, to je blbosť... Maximálne sa dá vymeniť si svoje skúsenosti, ale tie zážitky sú aj tak neprenosné. Nebudem zhadzovať a znemožňovať niekoho za to, že má iné zážitky ako ja a ja tie svoje na neho neviem preniesť.
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!
http://vlcica.rajce.idnes.cz/
Obrázok užívateľa
rea

Poslaťod Kaca » 7. Nov 2007, 22:25

Navrhovala by som, aby sme sa trosku ukludnili. Povodna tema je o niecom inom, nez z toho vzislo. Pravdu ma rea ked hovori, ze pre kazdeho je to "najsmutnejsie" nieco ine. Pre mna je smutne vobec to, ze takyto psik tu je, pretoze je asi vysledkom snahy nejakeho mnozitela.
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca

Poslaťod Nostradamus » 7. Nov 2007, 22:40

...repr^zent píše:
Anka7 píše:Nič nie je smutnejšie, ako pohľad na strateného alebo vyhodeného psa uprostred ulice.

Dik za radu eva_ivan, bavili sme sa o podpise, ak vies co to je, asi ano, ked vies co je to blog.

Btw, ten tvoj relevantny prispevok akym sposobom pomohol BULTY-mu? Alebo si si tiez chcel len "zablogovat"? :twisted:

OOOPS uz som v obraze! Ty ani nevies aky je rozdiel medzi blogom a diskusnym forom. Tak potom sa necudujem ze si aj v danej teme uplne mimo.
Nostradamus

Poslaťod Mary » 7. Nov 2007, 23:39

nostradamus išlo o reakciu na podpis "Nič nie je smutnejšie, ako pohľad na strateného alebo vyhodeného psa uprostred ulice." chapeš to- "nič nie je smutnejšie.."..sorry ale je.. Pre mňa za mňa zakroč kam, kedy a o kolkoj chceš :lol:
Obrázok užívateľa
Mary

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 53 hostia