Ubili psa palicou

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod DKo » 7. Nov 2007, 0:25

beira píše:To len nas blbych moze nieco take, ako zybtocna smrt nejako psa na Orave, rozohnit...
kedy a kde bude ďalší prípad, kedy budete opäť rozohnení, pravdepodobne opäť zbytočne :?:
Beira, pozri sa okolo seba. Kto im a im podobným dal a dáva inšpiráciu sa takto zviditelňovať a profituje z toho :?:

prajem ti pokojnú noc
Naposledy upravil DKo dňa 7. Nov 2007, 0:31, celkovo upravené 1
DKo

Poslaťod beira » 7. Nov 2007, 0:31

Joooj, ale ste vtipni vsetci traja... Nadnes ste ma emocionalne aj intelektualne vycerpali a to sa uz davno nikomu nepodarilo... Ale vdaka za cvicenie... :wink:

Najvacsia sranda na tom je, ze mame mozno de facto nazor rovnaky... len vysielame na inych vlnovych dlzkach... Mozno by naozaj pomohola nejaka ta droga... Ja uz som si naliala na Vase zdravie :wink: Nech Vam to dlho takto pise, az sa mam na com zabvat a prilezitost rozvijat pre Vas mozno "sovinisticke" myslienky... :wink:

Dko, je to urcite aj v tom, ze TV a rozne hry a neviem co buraju v ludoch zabrany, ale v stredoveku to asi existovalo tiez... Myslis, ze je zbytocne, ze s tym vyjadrujem nesuhlas? Keby ludia nevyjadrovali nesuhlas, mozno by sme dodnes upalovali carodejnice...

Dobru noc a dik za spolocnst :mrgreen: Snad nekdy priste a pri zaujimavejsej a veselsej teme, o psoch...
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod rUM^pEL » 7. Nov 2007, 0:36

beira píše: je to urcite aj v tom, ze TV a rozne hry a neviem co buraju v ludoch zabrany

dalsi patent na pravdu lebo preto ze to tak proste je... :!:
Even through it all.The betrayal.The hate.The abuse.We still find it in our hearts to love you again.How do we do it, you ask?Simple.It's because we are PIT BULLS!!!
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod DKo » 7. Nov 2007, 0:39

Zolo píše:ja si akurát tak napchám vodnú fajku...
nezabudni na prostenal, aby ti z nej necvrklo
DKo

Poslaťod beira » 7. Nov 2007, 0:44

rUM^pEL píše:
beira píše: je to urcite aj v tom, ze TV a rozne hry a neviem co buraju v ludoch zabrany

dalsi patent na pravdu lebo preto ze to tak proste je... :!:

Ked ma citujes, mohol by si ma nevytrhavat z kontextu? :roll:

Nemam patent na pravdu, ale ani ty nie, pri vsetkej ucte... a nie som ani extremista, myslim, ze je to jasne z toho, co pisem. Bud to nevidis, alebo nechces vidiet... Ide ti len o to oponovat, alebo mas aj nazor?
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod Zolo » 7. Nov 2007, 0:47

DKo píše:
Zolo píše:ja si akurát tak napchám vodnú fajku...
nezabudni na prostenal, aby ti z nej necvrklo

Pokojne, moč a myšlienku ešte udržím. Ale už tu skončím, lebo...
Zolo

Poslaťod rUM^pEL » 7. Nov 2007, 0:50

ok tak nevytrhujme a povedz mi ako si to myslela konkretne k tomu co som vycitoval z tvojho postu..lebo nechapem...ked som kedysi hraval zavodne countera mam tendenciu byt v blizkej buducnosti nasilnik?ked mam v oblube vojaka rayena tak asi si zaobstaram zopar tankov vsak?ci basnik chcel povedat nieco ine?ale to pochybujem...
Even through it all.The betrayal.The hate.The abuse.We still find it in our hearts to love you again.How do we do it, you ask?Simple.It's because we are PIT BULLS!!!
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod DKo » 7. Nov 2007, 0:52

Zolo píše:tu skončím, lebo...
tak ahoj, lebo..
DKo

Poslaťod ...repr^zent » 7. Nov 2007, 1:00

beira píše:Myslis, ze je zbytocne, ze s tym vyjadrujem nesuhlas? Keby ludia nevyjadrovali nesuhlas, mozno by sme dodnes upalovali carodejnice...
beira vdaka tebe a ludom s podobnym nazorom, ze exemplarny trest je nutny ho neupalime? :shock:
Alebo vidime tie "carodejnice" kazdy niekde ide... Dobru noc, spi spankom spravodlivych. Uprimne. :wink:
Obrázok užívateľa
...repr^zent

Poslaťod beira » 7. Nov 2007, 1:00

Bola to reakcia na Dko prispevok, ze kto ich k tomu inspiruje... ja si nemyslim, ze je to len o tom, ale viem, ze rodicia deti, ktore travia prislis vela casu pri telke a tychto hrach, s nimi a ich nadmernou agresivitou v relanom zivote problem maju... To nie je z mojej hlavy, to je, zial, realita... Keby si basnika docital dokonca a v tomto pripade nebolo ani treba citat medzi riadkami, mozno by si bol pochopil, ako to basnik mysli... Len to by si musel chciet pochopit... Ale vdaka za kompliment, za toho basnika... :wink:
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod beira » 7. Nov 2007, 1:23

...repr^zent píše:
beira píše:Myslis, ze je zbytocne, ze s tym vyjadrujem nesuhlas? Keby ludia nevyjadrovali nesuhlas, mozno by sme dodnes upalovali carodejnice...
beira vdaka tebe a ludom s podobnym nazorom, ze exemplarny trest je nutny ho neupalime? :shock:
Alebo vidime tie "carodejnice" kazdy niekde ide... Dobru noc, spi spankom spravodlivych. Uprimne. :wink:

Exemplarny trest neznamena v 21. storoci upalit... ale potrestat tak, aby cin v buducnosti uz nespachal on a nemal ho chut spachat ani niekto iny... :idea:

Jedinym previnenim stredovekych carodejnic bolo casto to, ze boli ine a mali istu moc ovladat ludi... asi tazko to bolo preto, ze tyrali zvierata... len vystrkovali z radu a niekto sa ich potreboval zbavit, exemplarne, aby ich umlcal...

Naco usuvztaznovat neusuvztazitelne :?:
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod beira » 7. Nov 2007, 1:46

Sarkazmus vam ide dobre, fakt, klobuk dole, obcas sice strielate vedla a sranda konci tam a vtedy, ked to vy uznate za vhodne... , ale to nie je podstatne... hlavne, ze ste nad vecou a vzdy cool... :wink:

Neprekaza mi, ze mate iny nazor, ale je mi luto, ze som vam stala, ako aj cela tato diskusia, ak sa to da takto nazvat, len za ten sarkazmus... Mam pocit, ze niekedy tu naozaj ide len o to byt vtipny za kazdu cenu a byt apriori proti... :roll: Skoda...
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod ...repr^zent » 7. Nov 2007, 2:09

Pokusim sa byt maximalne vecny. Problem tyrania zvierat ma jeden podstatny faktor. Temer vzdy sa to deje v partii, kde sa navzajom ludia hecuju. Bolo to vidno koniec koncov aj na tomto videu.
Ja vidim problem nie v TV, alebo hrach.
Jeden doma bity a utlacany chalanisko moze byt a zvacsa aj je "vodcom" partie, kde su vsetci relativne ok. Takyto "tvrdas" tlceny zivotom (rodina, skola, starsi spoluziaci) je pre seberovnych "makkysov" prirodzenym vodcom a on urcuje "program dna".
O tom, co dokaze davova psychoza a nasledna strata sudneho spravania, sa snad netreba rozpisovat.
Jeden "zly" a par nerozhodnych beznych deciek. Aka z nich bude casom partia? Vsetkych ich zavrieme, ked zabiju nejake zviera?
Alebo exemplarne potrestame, len toho xxxxx, ktoremu ozraty otec trieskal denne hlavu o stenu?
Vymyslam si.
Nic neviem o tom chalanovi, neviem ani to, kto ho povzbudzoval, aby tomu ubohemu hawowi este nalozil.
A neviem ani ake mal pri tom pocity, ci sa v tom vyzival, alebo mal strach, ze bude za sracku u "sefa", co to tocil. Ak to tak nahodou bolo.
Tak dufam, ze aj toto sa vysetri a vysetri dosledne. Len ten "vodca" nesmie byt synacikom nejakeho "zvierata".

Btw beira nasilie pachane na zvieratach tu bolo odjakziva, pred 20-timi rokmi neboli ani hry, o TV sa nema vyznam vyjadrovat. Len nebol net a novinari pisali o "dolezitejsich" zadanych temach.

K carodejniciam. :)
Mnohe upalene, mozno aj 99% ani nikoho nevedeli ovladat, ale hodne z nich bolo dusevne chorych (hovorilo sa ze maju v sebe diabla) a ty sama si spomenula:
beira píše:Nevidim dovod, pre ktory by som mohla konanie 20-rocneho chalana so zjavnymi sadistickymi uchylkami ospravedlnovat tym, ze este musi dozriet... takyto ludia by sa mali v prvom rade liecit. Prajem im, aby na to existovala terapia
Len tolko k usuvztaznovaniu neusuvztazitelneho. :wink:
A prosim, vdaka ktoremu tvojmu nazoru dnes neupalujeme carodejnice? Uz si ho tu prezentovala, lebo som jaksi prehliadol asi. :oops:
Obrázok užívateľa
...repr^zent

Poslaťod beira » 7. Nov 2007, 3:16

Cudujem sa, ze ma to este bavi, ale neda sa inak...

Budem sa snazit byt vecna a este raz pre menej vnimavych zopakujem, co som uz napisala:
Ano, konanie toho chalana ma svoju pricinu, ktora moze byt polahcujucou okolnostou a ktora moze byt vysvetlenim jeho konania.
Ano, tyranie zvierat aj ludi pozname od nepamati. Agrsivita sa dokonca vybijala legalne vo vojanch, zapasoch atd.
Ano, zvolit vhodne prostriedky nie je jednoduche.

ALE

Jedinec vzdy nesie zodpovednost za svoje ciny (odporucam Merle: Smrt je moje povolanie, mzno by si to vnimal inak...).
Mame tu civilizaciu a ta taketo konanie potlaca, hoci so sebou prinasa aj dalsie faktory, ktore ho spustaju... ci sa ti to paci alebo nie, je to tak...
Ak taketo konanie ostane adekvatne nepotrestane a nielen v medializovanych pripadoch, je pravdepodobne, ze sa bude opakovat v pripade jedinca aj inych... Ak mas sposob, akym by sa tmu cloveku dalo pomoct, chod a urob tak... zachran ho prenho sameho aj pre spolocnost... Alebo mavnime rukou, ved to bol len pes, chalan z toho vyrastie... Ja NEVERIM, ze to takto funguje, ale bola by som rada, keby ano... Presvec ma o opaku, budem ti vdacna...

Fiiha, v carodejniaciach sa vyznas... zeby v minulom zivote inkvizitor? Odporucam precitat Zeny v stredoveku, autora si uz nepamatam... A kukni aj do KSSJ, liecit neznamena upalit...
:wink:

Odcituj mi jeden moj nazor, ktory by bol extremisticky a mohol prispiet k upalovaniu nevinnych ci vinnych ludi... :wink:

A este jedna otazka na zaver, vlastne dve:

Zabil si, ci utyral pre radost nejake zviera?
Co by si robil, keby so bol svedkm takejto sceny? Prizeral by si sa? Pridal by si sa? Snazil by si sa psa zachranit? Zavolal by si policiu?....

A este jeden postreh na zaver: tyrania sa spravidla dopustaju muzi, takze podme to pausalne ospravedlnit testosteronom, ved to je vlastne chemia... :wink:
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod ...repr^zent » 7. Nov 2007, 5:00

beira ja nepopieram zodpovednost jedinca. Sustavne mi nieco podsuvas. A ani nemam ziadny namietok aby taketo konanie zostalo nepotrestane. Teraz si napisala adekvatne. Par prispevkov dozadu exemplarne.
Zaroven napises, ze vdaka takym ako si ty, sa uz carodejnice neupaluju.. Imho, ina doba.
Keby si zila v dobe carodejnic, tak exemplarny trest by bola hranica, to mi je ako byvalemu inkvizitorovi jasne. :lol:
Preco chces pocut sposob, ako tomu cloveku pomoct?
Som pisal, ze nie je v mojej moci dostat ho do takej situacie, co mna osobne mrzi.
Pekne napisane "zachran ho prenho sameho". Az ma mrzi, ze som to tak nenapisal ja, ale ty. Myslim to bez ironie.
Nemavam rukou, ani netvrdim, ze z toho sam od seba vyrastie, toto nie su moje slova, ani nazor. Moj nazor je, ze trest si zasluzi, ale trest ho nezmeni, ci uz bude viac, alebo menej exemplarny. Aby si to nemusela hladat.
...repr^zent píše:Budeme radi, ak dostane natvrdo aj 3 mesiace. Najskor to aj tak skonci podmienkou. :evil:
Mozno by nebolo od veci ho vysetrit, zavriet, a este aj nariadit ustavnu liecbu. :twisted:

A tvoje citaty ktore si chcela:
beira píše:Mali by ho v prvom rade liecit, ale ja ako psickar som pri vsetkej snahe najst pricinu tohto spravania, lebo ta pricina niekde byt musi (mozno ho tyrali rodicia alebo niekto iny...), za najvyssi mozny trest pre vystrahu ostatnym. A obavam sa, ze keby som to videla a bola by som chlap, asi by som mu to dokazala bez zlutovania aj fyzicky vratit alebo nanho postvat psy, aby prezil to, co musel prezit ten pes.
Btw, ten pes umrel...
beira píše:Zhrneme si to: mladik umlati psa na smrt, bez zjavneho dovodu, od rozkose. Da sa predpokladat, ze je to clovek emocionalne labilny. ...Velkodusnost v tomto pripade podla mna nie je na mieste a na osvetu je neskoro. Ten chalan je uz davno strateny, neviem si predstavit, co by ho zachranilo, naucilo vazit si zivot, chapat city...

Ty sa ides mna pytat, ci som bol v minulom zivote inkvizitor? :shock:

To je asi ta najpodstatnejsia vec, co mi na tejto debate vadi. Keby mna kedysi hooodne davno vsetci odpisali, tak by sme si tu asi nepisali...
To je moja odpoved na tvoju prvu otazku.
A na druhu, ti s velky sebazaprenim odpoviem tiez, lebo to, co si napisala o tom pridani sa a pod. ma uz fakt vytocilo.
Policiu jaksi nemusim, skor by to asi prebehlo na urovni toho testosteronu a adrenalinu a chlapci by moc neprijemne spoznali moju temnu stranku.
Len mam pochybnosti, ci by v nich tato vychovna metoda prebudila uctu k zivotu. Nanajvys k vlastnemu.
Ak mas dojem, ze si teraz odporujem, tak vysvetlim. Chemia je svina vec. :wink:
Obrázok užívateľa
...repr^zent

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia