beira ja nepopieram zodpovednost jedinca. Sustavne mi nieco podsuvas. A ani nemam ziadny namietok aby taketo konanie zostalo nepotrestane. Teraz si napisala adekvatne. Par prispevkov dozadu exemplarne.
Zaroven napises, ze vdaka takym ako si ty, sa uz carodejnice neupaluju.. Imho, ina doba.
Keby si zila v dobe carodejnic, tak exemplarny trest by bola hranica, to mi je ako byvalemu inkvizitorovi jasne.
Preco chces pocut sposob, ako tomu cloveku pomoct?
Som pisal, ze nie je v mojej moci dostat ho do takej situacie, co mna osobne mrzi.
Pekne napisane "zachran ho prenho sameho". Az ma mrzi, ze som to tak nenapisal ja, ale ty. Myslim to bez ironie.
Nemavam rukou, ani netvrdim, ze z toho sam od seba vyrastie, toto nie su moje slova, ani nazor. Moj nazor je, ze trest si zasluzi, ale trest ho nezmeni, ci uz bude viac, alebo menej exemplarny. Aby si to nemusela hladat.
...repr^zent píše:Budeme radi, ak dostane natvrdo aj 3 mesiace. Najskor to aj tak skonci podmienkou.
Mozno by nebolo od veci ho vysetrit, zavriet, a este aj nariadit ustavnu liecbu.
A tvoje citaty ktore si chcela:
beira píše:Mali by ho v prvom rade liecit, ale ja ako psickar som pri vsetkej snahe najst pricinu tohto spravania, lebo ta pricina niekde byt musi (mozno ho tyrali rodicia alebo niekto iny...), za najvyssi mozny trest pre vystrahu ostatnym. A obavam sa, ze keby som to videla a bola by som chlap, asi by som mu to dokazala bez zlutovania aj fyzicky vratit alebo nanho postvat psy, aby prezil to, co musel prezit ten pes.
Btw, ten pes umrel...
beira píše:Zhrneme si to: mladik umlati psa na smrt, bez zjavneho dovodu, od rozkose. Da sa predpokladat, ze je to clovek emocionalne labilny. ...Velkodusnost v tomto pripade podla mna nie je na mieste a na osvetu je neskoro. Ten chalan je uz davno strateny, neviem si predstavit, co by ho zachranilo, naucilo vazit si zivot, chapat city...
Ty sa ides mna pytat, ci som bol v minulom zivote inkvizitor?
To je asi ta najpodstatnejsia vec, co mi na tejto debate vadi. Keby mna kedysi hooodne davno vsetci odpisali, tak by sme si tu asi nepisali...
To je moja odpoved na tvoju prvu otazku.
A na druhu, ti s velky sebazaprenim odpoviem tiez, lebo to, co si napisala o tom pridani sa a pod. ma uz fakt vytocilo.
Policiu jaksi nemusim, skor by to asi prebehlo na urovni toho testosteronu a adrenalinu a chlapci by moc neprijemne spoznali moju temnu stranku.
Len mam pochybnosti, ci by v nich tato vychovna metoda prebudila uctu k zivotu. Nanajvys k vlastnemu.
Ak mas dojem, ze si teraz odporujem, tak vysvetlim. Chemia je svina vec.