Ubili psa palicou

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod beira » 6. Nov 2007, 16:20

Vulgarizmus, co i skryty a vtipny, ostava vulgarizmom... a vypoveda o cloveku viac ako 10 popisanych stran...
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod eva_ivan » 6. Nov 2007, 16:26

beira píše:Vulgarizmus, co i skryty a vtipny, ostava vulgarizmom...

ja som mala velky problem to pochopit, ale on urcite vie z vlastnej skusenosti co mali chlapci maluju na ploty :roll: ......... pri sukach mu to pristane najlepsie :D
eva_ivan

Poslaťod ...repr^zent » 6. Nov 2007, 17:44

Nils píše:veru! a spoločnú celu so stodvadsaťkilovým kamarátom, ktorý je už dlho bez ženy...obrobil by ho tak, žeby na to dosmrti nezabudol :twisted:
Otazne je ake su teraz priority. Chceme zmenit jedinca, alebo spolocnost? Chceme exemplarny trest na vystrahu druhych, na ukor jedinca?
U mna je na prvom mieste VZDY konkretny clovek, nie anonymny dav. Smrdi to lamanim zleho Pitbulla, co mi k tebe Nils nesedi, skor verim, ze si to napisal v nasratosti s vedomim nerealnosti takeho "postihu".

beira píše:Zhrneme si to: mladik umlati psa na smrt, bez zjavneho dovodu, od rozkose. Da sa predpokladat, ze je to clovek emocionalne labilny. Ty mu prajes, aby mu pes zachranil niekoho, koho ma rad. Je takyto clovek schopny skutocnej lasky? Bol by takyto clovek schopny ocenit, keby mu pes zachranil aj jeho vlastny zivot?
Velkodusnost v tomto pripade podla mna nie je na mieste a na osvetu je neskoro. Ten chalan je uz davno strateny, neviem si predstavit, co by ho zachranilo, naucilo vazit si zivot, chapat city... Mozem hladat priciny jeho konania, mozem ho lutovat, mozem mu aj odpustit, ale tolerovat a povznasat sa nad to, to nie...
Jeho potrestanie a mozno aj nase virtualne alebo aj ine verejne poburenie ale mozno zastavi inych.

Ja chapem, co si tym chcel povedat, ale pride mi to v tomto kontexte take naivne gesto.
Nikdy nie je neskoro a je naivne si mysliet, ze 20r chalan je hotova sformovana osobnost, co bude cely zivot vrazdit zvierata, alebo casom ludi. Hodnotovy rebricek cloveka sa vekom, skusenostami, prostredim dokaze sakramentsky zmenit.
V kazdom z nas je diabol, aj anjel a mame jednu podstatnu vlastnost, ktora nas odlisuje od zvierat a tou je svedomie.
To pre tych, ktory nepochopili o com "zhuleny" DKo toci.
Ten sopliak potrebuje v prvom rade pomoc, cim netvrdim, ze si nezasluzi aj trest.

Btw, pre rypakov a-la aky som humanny, utlocitny a podobne dristy.
Poznam par ludi, co nieco v priblizne takom veky zabili a dnes su z nas stari fotri, ktori ked vidia podobne video maju chut grcat aj bez toho,
ze by nam nejaky 120kg chlap natrhol niekedy rit.
DKo píše:Mne je šumi-fuk, či to on dokáže oceniť. Mne skôr ide o to, ako moje prianie dokážu oceniť iní, napr. aj ty.

Poslouchám jak v dáli temný bonga mizní
něco tu kolem zavoní
to starej šaman cocu žvejká
Hodně ví taky už nikam nespěchá
namísto nože v ruce má
vyhaslou dýmku tiše dejchá

Protejká mu tělem celá jeho zem
opilost mužů a bolest žen
když děti na svět ze tmy přijdou
Sedí sám a nikdo nemá tolik sil
aby ho něčím urazil
to jenom pro něj hvězdy vyjdou

A kdo z nás si může vážně v klidu říct
že na svý černý duši nemá nic
ten slyší v dálce bonga znít

Kolikrát se ještě vrátim abych žil
a co jsem nezvlád napravil
chtěl bych spláchnout jednou rád

beira napada ta uz nejaka suvislost?
Obrázok užívateľa
...repr^zent

Poslaťod ...repr^zent » 6. Nov 2007, 17:50

eva_ivan píše:

ja som mala velky problem to pochopit

eva_ivan.
Snad niekedy nabuduce, sa podari. :wink:
Obrázok užívateľa
...repr^zent

Poslaťod Zolo » 6. Nov 2007, 18:05

[quote="..".

beira napada ta uz nejaka suvislost?[/quote]

Počuj prezent, ale môže sa stať, že už sa nevrátiš ani raz a už nič nenapravíš... A všetko zlé ti vlastne prejde... Ja nie som pomstivý, ale ani animista, preto by som všetkým trom (lebo tí dvaja vtáci miništrujúci pri tomto úlete sú vinní temer rovnako, pretože mali z toho minimálne srandu, keď si to natáčali) by som umožnil prežiť na vlastnej koži niečo podobné - ale nie do úplného konca, aby to nemali také jednoduché. Inak napadá ma ešte jedna súvislosť - koľko je z kriminalistiky známych profilov úchylných vrahov, ktorí v detstve a v mladosti "začínali" s týraním zvierat? Ja osbne by som spravil jednu vec - povyliepal v ich okolí ich fotky v nádeji, že nie každý bude altruista ako DKO.
Mimochodom - ako jeho "znalec" tvrdím, že niekedy sa fakt snaží nasrať ľudí naokolo a potom sa potuteľne uškŕňa... :lol:
Zolo

Poslaťod beira » 6. Nov 2007, 18:28

...repr^zent píše:Poslouchám jak v dáli temný bonga mizní
něco tu kolem zavoní
to starej šaman cocu žvejká
Hodně ví taky už nikam nespěchá
namísto nože v ruce má
vyhaslou dýmku tiše dejchá

Protejká mu tělem celá jeho zem
opilost mužů a bolest žen
když děti na svět ze tmy přijdou
Sedí sám a nikdo nemá tolik sil
aby ho něčím urazil
to jenom pro něj hvězdy vyjdou

A kdo z nás si může vážně v klidu říct
že na svý černý duši nemá nic
ten slyší v dálce bonga znít

beira napada ta uz nejaka suvislost?

Akoze v tom zmysle nech hodi kamenom, kto je bez viny? Aj tak nechapem... Mna od detstva vychovavali k ucte k zivotu, zvieratam, inym ludom, nikdy som nepotrebovala zbierat skusenosti zabijanim zvierat. Nemam "ciernu dusu" a ani nic za sebou, z coho by som musela "vyrast"... Nevidim dovod, pre ktory by som mohla konanie 20-rocneho chalana so zjavnymi sadistickymi uchylkami ospravedlnovat tym, ze este musi dozriet... Ak ma 20 rokov a nechape iste dosledky svojho konania, myslis, ze je pravdepodobnejsie, ze v 30 to uz pochopi, alebo ze v 30 umlati svoju zenu ci decko a prizve si k tomu este aj svojich rovnako slabomyslenych kamaratov? Alebo bude mat zabrany len preto, lebo za toto by uz prisiel ozajstny trest? Ten clovek ma problem a ma ho kazdy, kto v detstve/mladosti utyral zo zartu, z rozmaru psa, macku... takyto ludia by sa mali v prvom rade liecit. Prajem im, aby na to existovla terapia, ale obavam sa, ze to nebude vekom...

Ja k tomu chalanovi necitim nenavist, je mi ho skor luto, lebo ked je tohoto schopny, musel mu niekto ublizit... ludia ani psy sa nerodia zli... a ako som uz napisala, mozem sa snazit hladat priciny atd, ale urcite mi sympaticky nie je a urcite sa ani v buducnosti nemienim hanbit za to, ze ho za toto konanie odsudzujem a ziadam zan trest... a ze keby som pri tom bola, toho psa by som branila aj fyzickym nasilim...

A inak, chlapci, tu basen ci piesen, ci co to je, ste v jej celistvosti zrejme nie celkom pochopili...
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod eva_ivan » 6. Nov 2007, 18:47

...repr^zent píše:
eva_ivan píše:

ja som mala velky problem to pochopit

eva_ivan.
Snad niekedy nabuduce, sa podari. :wink:

tak vies, nie kazdy ostal co sa tyka inteligencie na urovni 8-rocneho dietata ako zrejme vy dvaja.............
eva_ivan

Poslaťod Zolo » 6. Nov 2007, 18:49

Beira, neviem, ale ja tú pesničku poznám až tak, že mi miestami ide na nervy. Myslím (ale kto si dnes môže byť istý?), že jej zmysel chápem. Ale nech Ťa tešia tie tri zuby múdrosti! Ak vyjde aj ten štvrtý, budeš kompletná! :lol: (škoda, že tu nie sú aj iné emotikony...)
Zolo

Poslaťod Zolo » 6. Nov 2007, 18:54

:D Beira, ešte Ti ponúknem, ohľadne toho riešenia pesničky v súvislosti s DKom, jednu pomôcku skús : druhá sloka, posledné tri riadky... :lol:
Zolo

Poslaťod ...repr^zent » 6. Nov 2007, 18:58

Zolo píše:Počuj prezent..
Pocuj Solo,
aj vsetci ty 18r vojacikovia na vojne, co sadisticky sikanovali "kamaratov" su dnes vrahmi? Alebo sikan na vojne o nieco ine? :?:
Ano
"môže sa stať, že už sa nevrátiš ani raz a už nič nenapravíš".
Je to dost pravdepodobne, ide o to, aby ten zly chalanisko pochopil 2 veci:
Ze je to zle a ze to musi napravit teraz, lebo nabuduce uz nemusi byt.

"A všetko zlé ti vlastne prejde..."
Nikde som nespomenul, ze nema byt potrestany, skor primeranost bude vec nazoru.

P.S.: Sorry skokomolil som ti asi meno. :twisted:

Zolo píše:...altruista ako DKO.
Mimochodom - ako jeho "znalec" tvrdím, že niekedy sa fakt snaží nasrať ľudí naokolo a potom sa potuteľne uškŕňa... :lol:
Myslim, ze v tomto pripade sa mylis, aj ked si jeho znalec.
Obrázok užívateľa
...repr^zent

Poslaťod eva_ivan » 6. Nov 2007, 19:02

a teraz k podstate problemu, kedze som sa este kvoli zamyslaniu sa nad slovami a textami piesni pre maloletych nestihla vyjadrit
ked uz sa tu teda niektori hrate na velkych psychologov a chcete zmenit individum, ktore v 20-rokoch ubije psa na smrt za asistencie a velkej zabavy v podobe nakrucania tejto "veselej" udalosti svojimi dvoma kamaratmi, zaujimalo by ma, ako by ste si konkretne predstavovali jeho prevychovu?
akoze mala by mu pani ucitelka zo ZS ukazovat obrazky zvierat a vysvetlovat, ze tyrat ich je bee, lebo su to zive tvory rovnako ako ludia??????
ked nieco taketo urobi dospely clovek zrejme bude nejakym sposobom naruseny, pripadne nevie co s volnym casom, to je jedno, podstatne je, ze je za svoje ciny moralne aj pravne zodpovedny a mal by byt potrestany a nie vykreslovany ako chuda, ktoremu treba pomoct.
civilizovana spolocnost ma nejake pravidla ktore je nutne dodrziavat, inak tu za chvilu naozaj mozme vsetci hulit a spievat si kabatov a kazdemu bude vsetko nenormalne jedno
eva_ivan

Poslaťod beira » 6. Nov 2007, 19:04

Zolo píše:Beira, neviem, ale ja tú pesničku poznám až tak, že mi miestami ide na nervy. Myslím (ale kto si dnes môže byť istý?), že jej zmysel chápem. Ale nech Ťa tešia tie tri zuby múdrosti! Ak vyjde aj ten štvrtý, budeš kompletná! :lol: (škoda, že tu nie sú aj iné emotikony...)

Myslela som Dko a prezenta, ci jak sa to vola... :wink: Nuz ale ked si sa chytil... :lol: V tom je krasa poezie...
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod ...repr^zent » 6. Nov 2007, 19:17

beira píše:Nevidim dovod, pre ktory by som mohla konanie 20-rocneho chalana so zjavnymi sadistickymi uchylkami ospravedlnovat tym, ze este musi dozriet...

Ten clovek ma problem a ma ho kazdy, kto v detstve/mladosti utyral zo zartu, z rozmaru psa, macku... takyto ludia by sa mali v prvom rade liecit. Prajem im, aby na to existovla terapia, ale obavam sa, ze to nebude vekom...

A inak, chlapci, tu basen ci piesen, ci co to je, ste v jej celistvosti zrejme nie celkom pochopili...

Kto ospravedlnoval? Nemyl si pls pojmy. Ja som ho akurat navzdy neodpisal.

Tie problemy mozu byt dva: Svedomie, alebo narusena osobnost ohrozujuca spolocnost, ktora ho sformovala. Osobne som pripad c.1, lebo na spolocnost som sa vcas vysral.

Ten text piesne uz chapem... poprosil som 11r syna. Ale vdaka za ochotu. :wink:
Obrázok užívateľa
...repr^zent

Poslaťod ...repr^zent » 6. Nov 2007, 20:06

eva_ivan píše:sa tu teda niektori hrate na velkych psychologov a chcete zmenit individum, ktore v 20-rokoch ubije psa na smrt za asistencie a velkej zabavy v podobe nakrucania tejto "veselej" udalosti svojimi dvoma kamaratmi, zaujimalo by ma, ako by ste si konkretne predstavovali jeho prevychovu?
DKo píše:ja osobne by som mu radšej zaprial, aby mu alebo niekomu na kom by mu fest záležalo raz nejaký pes zachránil život
Ak by som mal tu moc, tak by miesto vazenia siel na zachranne prace niekam po zemetraseni. Alebo by som ho nechal mesiac "bludit" s nejakym skusenym musherom a jeho zaprahom. Verim, ze by sa mu pohlad na psov zmenil, aj keby bol tyzden zavisly od slepeckeho psa. :lol:
Spat do reality:
Dostane nejaky trest, mozno aj mu nariadia nejaku ambulantnu liecbu u psychologa. To ci sa zmeni vsak bude zavisiet uplne od inych veci, ktore ho v zivote este stretnu. Tieto zazitky sotva stat ovplyvni.
Neucta k zivotu ako takemu, dokonca aj vlastnemu je charakteristicka pre tento vek. Na to netreba byt velkym psychologom, staci si otvorit ciernu kroniku.
Obrázok užívateľa
...repr^zent

Poslaťod eva_ivan » 6. Nov 2007, 20:13

ja by som mu skor dopriala, aby si ho podala trojica pekne rozzurenych psov, ked uz si ten zivot tak malo vazi............ :idea:
eva_ivan

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia