Mýty o psoch

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod Jaro » 16. Okt 2007, 14:06

Amaguk píše:
Jaro píše:
Amaguk píše:
Jaro píše:
Amaguk píše:
Jaro píše:
Amaguk píše:
Jaro píše:ta macka si tu koleduje hahahahaha . moj uz ma 40 takych umnaukanych trofeji . :D :D :D :D

to sa teda mas cim chvalit!

a ty ich mas kolko? A kolko zastrelenych psov? :evil:

amaguk asi ti nic nevravi pojem polovne upotrebitelny pes vsak .... vyuzivany v praxi na tlmenie skodnej .

ohladom zastrelenych psov sa tu nebudem bavit . nie je to lovecke forum ! tam si o tom mozeme pokecat .

praveze mi vravi. :( podobne ako ten "krasny" vyraz "skodna zver" - to je tiez je sucast mytologie vas v zelenych kamizolach - pre koho je ta zvar "skodna"? Co to vlastne znamena???
A dakujem, o lovecke forum nemam ani najmensi zaujem, zabijanie zvierat ako sposob travenia volneho casu ma nezaujima a zastreleneho psa nepovazujem za lovecku trofej, ktorou sa treba pochvalit.
takze som presvedcena, ze o zastrelenych psoch polovnikmi sa treba bavit prave na psickarskom fore.

co asi zerie macka co sa pohybuje po poli ? obilie to nebude hoci aj ochranari tvrdia ze vlk je bylinozravec ked nema dostatok koristi . Mozno aj ta macka si vysla na ovos alebo psenicu alebo zeby male bazanticata co nevedia lietat ?

cisto teoreticky: preco by macka, ktora je selma ergo predator a obligatorny masozravec, nemohla zrat male bazantiatka? Preto, aby tebe viacej zostalo a mohol si ich viac picnut? :?: :twisted:

nerozumiem tomuto ? vies preco je bazant nutny na poli ? to nie je o mojom jedalnicku ani o tom picnut nieco . ak vies ake su stavy bazantov vdaka chemikaliam tak sa dovtipis preco sa bazanty skoro vobec v niektorych lokalitach nestrielaju . Ako urcite vies chov bazantov ako aj inej zveri je planovany podla urcitych kriterii a ze nemozes prist a strelit si co si brucho pyta .

tak potom ja nerozumiem, preco ti tak vadi ta macka na poli...

mne nie spytaj sa mojich psov preco ju vzdy zlikviduju . kludne ju mozu ukecat nech ide domov mysi chytat . len ako ich to naucit .
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod zuzupes » 16. Okt 2007, 14:08

Nils píše:nejak sa to posunulo, možno načase opýtať sa na ďalší mýtus o necvičiteľnosti niektorých plemien psov. teraz nechcem hovoriť o dispozíciách a šľachtiteľských/chovateľských zámeroch s konkrétnym cieľom a účelom ale o tom, či niektoré plemená sú jednoducho takmer necvičiteľné. osobne taký prípad nepoznám, ale dosť by ma zaujímalo čo sa dokáže naučiť a zvládnuť napr. taký čau-čau...

neviem ci sa daky pes neda vycvicit, to je divne. ale ked porovnam bulika a borderku(oboch cvicim), totalny rozdiel v cviceni. ale to je asi o tvrdohlavosti daktorych plemien. neviem.
Obrázok užívateľa
zuzupes

Poslaťod Nils » 16. Okt 2007, 14:08

Jaro,kua, cituj len posledný post, kto sa má v tom hrabať?!!
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Jaro » 16. Okt 2007, 14:11

Nils píše:Jaro,kua, cituj len posledný post, kto sa má v tom hrabať?!!

OK sorry uz je to neprehladne :wink:
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod Kaca » 16. Okt 2007, 14:12

Jaro píše:mne nie spytaj sa mojich psov preco ju vzdy zlikviduju . kludne ju mozu ukecat nech ide domov mysi chytat . len ako ich to naucit .

Preboha, a toto sa pytas TY??? Ja neviem o polovnych plemenach dokopy nic, a doma mam TROCH polovnikov, z toho DVAJA prisli ako dospeli, boli nauceni macky zabijat... momentalne nemaju s nimi ziadny problem... ked sa to podarilo mne, ako absolutnemu laikovi, Tebe sa to podarit MUSI!!! Mozno trochu len chciet... :?:
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca

Poslaťod Jaro » 16. Okt 2007, 14:16

Kaca píše:
Jaro píše:mne nie spytaj sa mojich psov preco ju vzdy zlikviduju . kludne ju mozu ukecat nech ide domov mysi chytat . len ako ich to naucit .

Preboha, a toto sa pytas TY??? Ja neviem o polovnych plemenach dokopy nic, a doma mam TROCH polovnikov, z toho DVAJA prisli ako dospeli, boli nauceni macky zabijat... momentalne nemaju s nimi ziadny problem... ked sa to podarilo mne, ako absolutnemu laikovi, Tebe sa to podarit MUSI!!! Mozno trochu len chciet... :?:

Kaca - vlohy ktore ma pes zakorene v sebe v ramci polovnej upotrebitelnosti rozvyjame nie potlacame ! Takze ked pes zlikviduje skodnu nebudem ho za to tlct . V TV plno nasilia a krvy na ludoch . tinedzer vystriela triedu a tu par ludom vadi ze pes zabije macku hoci mu to priroda dala do vienka .

Otazka pre znalych preco sa lisky brlohuju teda len pre zabavu psa a majitela ?
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod jody » 16. Okt 2007, 14:16

Súhlas s Kačou. Náš najdúch, kríženka Vyžle, žila na ulici a živila sa čím chytila, napriek tomu sa dalo naučiť ju, aby nič nezabíjala.

A pár ľuďom vadí tvoja reakcia na zabíjanie mačiek, ak si si nevšimol.
Je naozaj hlúposť nekonečná?
Obrázok užívateľa
jody

Poslaťod Amaguk » 16. Okt 2007, 14:20

[quote="Jaro"

mne nie spytaj sa mojich psov preco ju vzdy zlikviduju . kludne ju mozu ukecat nech ide domov mysi chytat . len ako ich to naucit .[/quote]

ale o mackach ako o skodnej zvery hovoris ty, nie tvoj pes :P :twisted: , nakoniec sam pises, ze v nich tieto vlohy rozvyjas a podporujes, takze pes je vsltne taka tvoje predlzena ruka v kynozeni "skodnej" zvery...
Obrázok užívateľa
Amaguk

Poslaťod Amaguk » 16. Okt 2007, 14:21

Kaca píše:Mozno trochu len chciet... :?:

asi tak nejak :wink:
Obrázok užívateľa
Amaguk

Poslaťod Jaro » 16. Okt 2007, 14:21

jody píše:Súhlas s Kačou. Náš najdúch, kríženka Vyžle, žila na ulici a živila sa čím chytila, napriek tomu sa dalo naučiť ju, aby nič nezabíjala.

A pár ľuďom vadí tvoja reakcia na zabíjanie mačiek, ak si si nevšimol.

Jody kludne nech ma ukamenuju . Ja som tam dal smajlov ti co to beru moc vazne hned sa do mna opreli ja im s kludom zodpoviem vsetky otazky ak na ne budem vediet odpovedat . Len som sa nechcel dostat od loveckeho pudu psa k zabijaniu vsetkeho ziveho ludmi v zelenych kamizolach a pod .
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod Kaca » 16. Okt 2007, 14:24

Jaro píše:Kaca - vlohy ktore ma pes zakorene v sebe v ramci polovnej upotrebitelnosti rozvyjame nie potlacame ! Takze ked pes zlikviduje skodnu nebudem ho za to tlct . V TV plno nasilia a krvy na ludoch . tinedzer vystriela triedu a tu par ludom vadi ze pes zabije macku hoci mu to priroda dala do vienka .

Ad1) Mas pravdu, o love lisok neviem nic a radsej ani nechcem vediet (pocula som, ze psi tam lisku doslova roztrhaju na kusy). Dakujem, nemusim. Uz som to niekolkokrat pisala: ked zabit, tak zabit, ale RYCHLO.
Ad2) Vadi mi krv a nasilie na obrazovkach, v PC hrach a aj v realnom zivote. Mam akusi uctu k zivotu, jedno ci zvierata alebo cloveka. Neviem, ci psovi to zabijanie maciek dala priroda do vienka. Viem, ze cloveku (asi) dala strasnu agresivitu.
Ad3) Vlohy v ramci poovnej upotrebitelnosti: nemalo by to byt take ako ochota ist po stope, oznacit zver resp. vydurit, aby polovnik mohol strielat? Teraz to nemyslim ani ironicky, ani nijako, o polovnictve, ako som uz pisala, neviem dokopy nic a rada sa necham poucit.
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca

Poslaťod Jaro » 16. Okt 2007, 14:25

Amaguk píše:[quote="Jaro"

mne nie spytaj sa mojich psov preco ju vzdy zlikviduju . kludne ju mozu ukecat nech ide domov mysi chytat . len ako ich to naucit .

ale o mackach ako o skodnej zvery hovoris ty, nie tvoj pes :P :twisted: , nakoniec sam pises, ze v nich tieto vlohy rozvyjas a podporujes, takze pes je vsltne taka tvoje predlzena ruka v kynozeni "skodnej" zvery...[/quote]

LOVECKY PES - hovori ti to nieco , vies na co sa vyuziva , vies na co bol slachteny ?

Mam psa na robotu tak nech si ju robi popri tom ze mi je spolocnikom a kamaratom . Nemam psa aby lezal na gauci a nudil sa . Pouzivam ho k tomu k comu bol slachteny a 100rocia vyuzivany.
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod Amaguk » 16. Okt 2007, 14:27

Jaro píše:
LOVECKY PES - hovori ti to nieco , vies na co sa vyuziva , vies na co bol slachteny ?

Mam psa na robotu tak nech si ju robi popri tom ze mi je spolocnikom a kamaratom . Nemam psa aby lezal na gauci a nudil sa . Pouzivam ho k tomu k comu bol slachteny a 100rocia vyuzivany.

lovecky pes bol slachetny na zabijanie maciek??? :shock:

lovecke plemena boli predsa slachtene na to, aby lovcom/polovnikom pomahali pri love... :mrgreen:
Obrázok užívateľa
Amaguk

Poslaťod DKo » 16. Okt 2007, 14:30

Jaro píše:Dusan to nechci aby som sa smial. Co je lahsia korist bazantik co nevie lietat alebo mys co je zalezena v diere.
Mne tvoj úsmev mi neuškodí podobne ako mačka neuškodi zdravému dospelému bažantovi a teraz je v polí myší skutočne hojne, aj včera som 2 skoro prisúpil. Inak aj naše potvory majú svoje obľubené náleziská mačiek a patrične sa podieľajú na zvyšovaní ich kondičky, čím zvyšujú aj svoju. Ani ja nepatrím k mačkomilom a ak pes zadrhne mačku v poli, je to proste jej smola, mala byť obozretnejšia.
Naposledy upravil DKo dňa 16. Okt 2007, 14:31, celkovo upravené 1
DKo

Poslaťod Jaro » 16. Okt 2007, 14:30

Kaca píše:
Jaro píše:Kaca - vlohy ktore ma pes zakorene v sebe v ramci polovnej upotrebitelnosti rozvyjame nie potlacame ! Takze ked pes zlikviduje skodnu nebudem ho za to tlct . V TV plno nasilia a krvy na ludoch . tinedzer vystriela triedu a tu par ludom vadi ze pes zabije macku hoci mu to priroda dala do vienka .

Ad1) Mas pravdu, o love lisok neviem nic a radsej ani nechcem vediet (pocula som, ze psi tam lisku doslova roztrhaju na kusy). Dakujem, nemusim. Uz som to niekolkokrat pisala: ked zabit, tak zabit, ale RYCHLO.
Ad2) Vadi mi krv a nasilie na obrazovkach, v PC hrach a aj v realnom zivote. Mam akusi uctu k zivotu, jedno ci zvierata alebo cloveka. Neviem, ci psovi to zabijanie maciek dala priroda do vienka. Viem, ze cloveku (asi) dala strasnu agresivitu.
Ad3) Vlohy v ramci poovnej upotrebitelnosti: nemalo by to byt take ako ochota ist po stope, oznacit zver resp. vydurit, aby polovnik mohol strielat? Teraz to nemyslim ani ironicky, ani nijako, o polovnictve, ako som uz pisala, neviem dokopy nic a rada sa necham poucit.

Takze ad1 - pocula si zle . ziadny pes nema na to aby lisku roztrhal su to rovnocenny superi . je to o tom dostat macku z brloha . ak sa bavime o brloharoch - teriery a jazveciky . urcite taka argentina by macku roztrhla . nepochybujem
ad2 - vidis kam to ten clovek speje a mi ideme sudit psa
ad3 - ochota ist po stope nie je vlohova vlastnost , durenie zveri ano . stopovanie musis naucit to ti povedia aj sportovy kynologovia . co sa tyka vloh museli by sme to rozdelit na stavace , retrivre a spaniele , durice a farbiare a pod aby som ti mohol napisat co jednotlive psy musia mat za vlohy .
Obrázok užívateľa
Jaro

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia