acidko na granule

Tu píšte všetko, čo sa týka výživy a krmív pre psov

Poslaťod Nils » 12. Okt 2007, 13:51

Van píše:myslim, ze nie...mame doma cloveka, ktory ma dost problem so stravenim mlieka, hoci nema ziadnu "oficialnu" diagnozu. Testami sme zistili, ze polotucne a plnotucne mlieko od isteho slovenskeho vyrobcu z pod tatier moze, od inych vyrobcov dostupnych na slovenskuakekolvek mlieko ide tak rychlo von ako islo dnu.

...opýtam sa takto: koľko ľudí reaguje tak ako tvoj známy bez zistenej diagnózy/napriek realizovaným vyšetreniam/?? ...jeden prípad na vyvodenie všeobecného závru je dosť málo, nezdá sa ti?? - alebo to podlož analýzou značiek s uvedením rozborov...

...iste, že identické mlieko nebudú mať dvaja rôzni výrobcovia, diferencie však podľa mňa nebudú tak markantné aby sme o zásadných rozdieloch vôbec hovorili...
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Re: Emor

Poslaťod Jaro » 12. Okt 2007, 13:51

emor píše:
fosilia píše:Ked obidem tvoje pubertacke ironicke poznamky, tak nevkladaj texty ako napr. stravitelnost mlieka do mojho textu.
Stravitelnost sa u psov hodnoti cez vysusene extrementy.
A o tom som vobec nepisal. Ked uz chces pisat presne tak pis o absorbcii a vyuzitelnosti jednotlivych latok pre organizmus dospeleho psa. Dufam ze sa bavime o Cows milk lebo slovo mlieko je dost siroky pojem.

Takze popis mi, ktore latky z kravskeho mlieka kupeneho v obchode dospely pes absorbuje, pretoze ja tvrdim, ze je to pre neho obycajna biela voda.

Mimochodom s tym bielym mocom to bolo fakt dobree. Pobavil si ma.

Pokial sa dostanes k dokumentom od API o testoch na zvieratach nemenovanych spolocnosti tak tam najdes aj testy robene s mliekom a vodou na psoch. Dalej to nebudem rozvadzat lebo je hadam niektorym jasne ako to dopadlo. V dnesnej dobe sa zacalo o mlieku pisat viac a verejnost sa konecne dozvedela ako to vlastne s kravskym mliekom a jeho pitim je.

Ono chovat NO dnes a pred 20-timi rokmi je dost velky rozdiel. Slovo intolerancia bol neznamy pojem a o skodlivosti kravskeho mlieka sme nevedeli vobec nic. Po uspesnom prepasovani steniat NO do Ceskoskoslovenska a nasadeni kravskeho mlieka nastala pohroma.
Bohuzial sme nevedeli co sa dnes pise v kazdej lepsej odbornej knihe.
Cows milk especially will cause diarrhea and very soft stools...
Dnes je viacero plemien na laktozovu intoleranciu v pohode, ale krmit psa po odstaveni kravskym mliekom je zbytocne a moze v niektorych pripadoch byt velmi skodlive. Proste kravske mlieko je pre dospeleho psa tazko stravitelne a vekom podobne ako ludi moze dochadzat k odvapnovaniu - osteoporoze. Preto nie nahodou je v spravnej vyzive dospeleho psa ci dospelych ludi zaradeny jogurt, tvaroh alebo spominane acidko. A kravske mlieko sa nedoporucuje zvlast v starsom veku vobec pit.

FOSILIA... kolko steniat si odchoval...?
FOSILIA... API testy odvodena s dovodzovania a vyhodnotene s odvodenin su rovanoko nespravne ako cela tvoja propaganda o tom ake je mlieko skodlive zvlast v starsom veku.
Mlieko od hovadzieho dobytka je potrvinou z ktorej europska civilizacia zije od kedy je civilizaciou.

FOSILIA.. ked mi nerozumies o tom ze kravsko milecne tuky, cukry a bielkoviny vratane komplexu vitaminov B,a otatnych vratane Ca a P, pes dokaze stravit a vyuzit na energiu..tvorbu tkaniv... a tak potom dalej basni o mnohogeneracnom krmeni a o tom jake zazraky ukaze. si strasny bludar. este presved mojho psa jak mu lieko nic nedava a presved aj stence ktore boli aj na kravskom lieku odchovane jak im to spravilo zle.. a budem spokojny.

potencial jedinac v schopnosti stravit a zuzitkovat potravu je tak siroky v ramci jedneho druhu alebo este blizsie plemena ze akekolvek tvoje dristy o tom co je a nie je vhodne su len bachorky povytrhane s nejakych tendence vydanych informacii s kdejakych labakov.

zivot nezije v laboratoriu ale na zemi. a ze prave takyto interpret kdejakych fatalizmoc si da fotku alberta ku nicku je ako britva pod gule. 8)

DALEJ PRESVEDCUJ LUDI ZE KRAVSKE MLIEKO JE PRE PSA ZBYTOCNE A DOKOCA SKODLIVE a podpis sa za to svojim celym ctenym menom :wink: :twisted:

Emor ja len k teme mlieko tolko to co je na pulte nema asi s mliekom niic spolocne pokial to nie je z biofarmy alebo priamo od cloveka co podoji tu kravu a mlieko ti da . Podla mna je to biela voda . Posledne kvalitne mlieko bolo asi predavane vo flasiach od vtedy je to farebna voda . Inak pes a mlieko podla mna je to od jedinca k jedincovi . Moj koker sa z mlieka p...e a moj svajciar moze vypit aj galon a nic mu nebude . Ale na to kolko bielkovin , tukov a sacharidov mlieko obsahuje - kravske je podla mna uplne bezvyznamne v strave dospeleho psa . ked uz nieco mliecne tak syr , tvaroh alebo cista srvatka kde je najvyssi obsah bielkovin . :wink:
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod Fraga » 12. Okt 2007, 15:50

Amaguk tudom... ale to je ina doba ked už boli bačovia, ja hovorila o dobe, kedy nebolo toho, kto by to mliečko nadojil. Ale jasne tu nie je o čom. Kto chce nech dá, kto nechce nech nedá a kto chce nech to strieda... :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod Amaguk » 12. Okt 2007, 16:01

Fraga píše:Amaguk tudom... ale to je ina doba ked už boli bačovia, ja hovorila o dobe, kedy nebolo toho, kto by to mliečko nadojil. Ale jasne tu nie je o čom. Kto chce nech dá, kto nechce nech nedá a kto chce nech to strieda... :lol: :lol: :lol:

:D no jo, ale ze to bola doba riadne davna, kedze sa predpoklada, ze spoluzite psov a ludi siaha az niekam do leta pane, niekedy pred 15,000 rokmi, ak nie skor :wink:
Obrázok užívateľa
Amaguk

"MILEX"s.r.o.

Poslaťod HABAN'SBULLDOG » 13. Okt 2007, 17:36

:D -NO JA SA STEJ VASEJ MLIECNEJ TEMI PO...M SKOR AKO ZO SMEJDOVEHO MLIEKA :roll: :lol:
HABAN'SBULLDOG
HABAN'SBULLDOG

Re: "MILEX"s.r.o.

Poslaťod Nils » 13. Okt 2007, 18:47

HABAN'SBULLDOG píše::D -NO JA SA STEJ VASEJ MLIECNEJ TEMI PO...M SKOR AKO ZO SMEJDOVEHO MLIEKA :roll: :lol:

ale Peter, ak sa poserieš, tak sa utri a umy a život ide ďalej. Radšej daj link na tvoje buldogy

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Fraga » 13. Okt 2007, 20:51

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod Van » 14. Okt 2007, 1:02

Nils píše:...opýtam sa takto: koľko ľudí reaguje tak ako tvoj známy bez zistenej diagnózy/napriek realizovaným vyšetreniam/?? ...jeden prípad na vyvodenie všeobecného závru je dosť málo, nezdá sa ti?? - alebo to podlož analýzou značiek s uvedením rozborov...

...iste, že identické mlieko nebudú mať dvaja rôzni výrobcovia, diferencie však podľa mňa nebudú tak markantné aby sme o zásadných rozdieloch vôbec hovorili...
neslo mi o to, zhodit nejaku znacku, kazdemu chuti ine, preto som ani znacku nemenovala a tak v zaujme zachovania temy by si sa skor mal opytat, preco som to napisala, ako rypat a chciet po mne rozbory mliek na slovenskom trhu ;-)
Usetrim ti otazku...myslim, ze tema bola o tom, ci podavat alebo nepodavat mliecne vyrobky psom a ak ano, ake. Moj nazor je, ze urcite podavat. Ake zalezi od psa, co znesie. Ak mi pes z niecoho hnackuje, nebudem mu to davat. No niekedy naozaj staci zmenit vyrobcu. Psi sa v mnohom od ludi lisia, ale v mnohom su nam podobni ;-)
Obrázok užívateľa
Van

Poslaťod Nils » 15. Okt 2007, 8:22

Van píše:neslo mi o to, zhodit nejaku znacku, kazdemu chuti ine, preto som ani znacku nemenovala a tak v zaujme zachovania temy by si sa skor mal opytat, preco som to napisala, ako rypat a chciet po mne rozbory mliek na slovenskom trhu ;-)
Usetrim ti otazku...myslim, ze tema bola o tom, ci podavat alebo nepodavat mliecne vyrobky psom a ak ano, ake. Moj nazor je, ze urcite podavat. Ake zalezi od psa, co znesie. Ak mi pes z niecoho hnackuje, nebudem mu to davat. No niekedy naozaj staci zmenit vyrobcu. Psi sa v mnohom od ludi lisia, ale v mnohom su nam podobni ;-)

milá Van/da?/, v záujme zachovania tejto témy sa ťa úvodom môjho postu pýtam, prečo nenapíšeš hneď svoj názor na podávanie mlieka alebo ml.výrobkov psom, ale napíšeš o nezistiteľných a neuveriteľných problémoch nejakého tajomného tvojho známeho po konzumácii tajomnej značky mlieka...

ušetrím ti odpoveď - používaj logiku - aj keď niektoré ženy s tým majú zjavné problémy, nestrácam nádej a držím ti palce - tvoj rýpavý fanúšik Nils :twisted:

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Van » 15. Okt 2007, 17:39

Nils píše:milá Van/da?/, v záujme zachovania tejto témy sa ťa úvodom môjho postu pýtam, prečo nenapíšeš hneď svoj názor na podávanie mlieka alebo ml.výrobkov psom, ale napíšeš o nezistiteľných a neuveriteľných problémoch nejakého tajomného tvojho známeho po konzumácii tajomnej značky mlieka...

ušetrím ti odpoveď - používaj logiku - aj keď niektoré ženy s tým majú zjavné problémy, nestrácam nádej a držím ti palce - tvoj rýpavý fanúšik Nils :twisted:
Mily Nils, konecne mam aj ja fanusika, po tom som stale na tomto fore tuzila :wink: bude sa mi teraz lepsie zaspavat, alebo horsie :roll: ach ta zenska nerozhodnost a nelogickost...no budem to musiet nejak rozobrat, aby som si na to dala odpoved este skor ako pojdem spat :wink: 8)

Ale vratim sa k tebe a tvojej logike. Verim, ze kedze nie si zena (alebo si? ako zena mam asi trochu problem s logikou, tak sa radsej uistujem :wink: ), nemas problem s pouzivanim logiky, takze odporucam precitat pozorne este raz vsetky prispevky a iste pochopis, preco som ktory post napisala. Ale ja som taka dobra, ze tu opat usetrim cas a namahu, pozri si prvy prispevok v tejto teme, zamysli sa (pouzi logiku ktora muzom nechyba :wink: ) co asi chce osoba vediet, na co sa pyta a potom si precitaj treti prispevok v tejto teme. Myslim, ze tam je aj kus mojho nazoru na mliecne vyrobky ;-) a bol napisany takmer hned (bohuzial, jeden post ma predbehol) Vsetky dalsie prispevky vznikli na zaklade posunutej debaty ako reakcia na predchadzajuce posty. Ale predpokladam, ze vies ako funguju fora a ze vacsinou si ludia nepisu sami so sebou, ale reaguju na nieco uz napisane 8)
Obrázok užívateľa
Van

Poslaťod Tula » 15. Okt 2007, 19:21

Každy tu píše že mieko je len biela voda tak načo ju davate psom ty ju určite nepotrebuju. Pes by vobec nemal ludsku stravu načo aj ved ma dost psačej ani mi nejeme psaču stravu tak načo ich kazit
Tula

Poslaťod lucik » 15. Okt 2007, 19:27

Nils... nna.. a mas to :wink:
Obrázok užívateľa
lucik

Poslaťod Nils » 16. Okt 2007, 7:43

lucik píše:Nils... nna.. a mas to :wink:

...lucik, to čo mám je hlavne trpezlivosť so ženami.../aj s tebou, ty nežné žieňa :wink: /

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Nils » 16. Okt 2007, 7:48

Van, z "tvojej logiky" som pochopil čo som už pochopil - máš pravdu a posledné slovo. Odteraz už len odpovedám: "Áno Van." "Áno" "Máš pravdu." ... :roll:

...a naozaj si ma predbehla, aj keď viem čítať zaradom a dokonca aj analyzovať, syntetizovať, dudukovať či indukovať, komparovať či generalizovať a nie je mi cudzia ani abstrakcia. Viem, že by si to do mňa nepovedala, takže som rád, že som ťa /azda/ prekvapil./Či príjemne alebo nepríjemne, to už nechávam na teba.../

...s láskou a obdivom tvoj skalný fanúšik :oops:

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Nils » 16. Okt 2007, 7:50

Tula píše:Každy tu píše že mieko je len biela voda tak načo ju davate psom ty ju určite nepotrebuju. Pes by vobec nemal ludsku stravu načo aj ved ma dost psačej ani mi nejeme psaču stravu tak načo ich kazit

...Tula, vzhľadom na to, že som len chlap - neviem ako vyzerá tá "psačia" strava - nie sú to náhodou granule žijúce v lese a pes si ich sám loví??

Obrázok užívateľa
Nils

PredchádzajúciĎalší

Späť na Výživa, krmivá

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť