Fraga píše:Tana buď som zle pochopila, alebo prosim Ta povedz mi s akým s prepačením orechom sa dajú spraviť polovné skúšky, pretože dosť sa tomu venujem a zatial, ať ďelám co ďelám, ešte som také niečo nevidela... Možno sa mýlim.... Ako som spomínala tiež máme doma aj bez PP nie orechov, ale bez PP. Jednu fenku chcel dať utratiť sám veto, pretože z malej gule mu vyrástla poriadna obluda, ktorá keď v roku a pol došla ku nám nevedela kde je sever...Len čo zbadala igelitku prevrhla by aj kamión, pri menšom hluku sa pocikávala, a po dvoch týždnoch keď sa ujo prišiel kuk, ako sa má, skoro ho zožrala! O par mesiacov neskor ked som ju vyčesala a ostrihala, pretože iné sa s tou dlhou srsťou robiť nedalo, a šli sme ju k nemu očkovať, pýtal čo je to za psa, že či sme si radšej kúpili leonbergera asi tak. Je hanba ak niekto nepozná svojho psa len kvôli tomu, že ho niekto učesal
Vôbec sa tu nepresadzuje jedno, alebo druhé ako si si iste všimla, dosť ľudí tu, čo chová PP má aj nejakého toho bez PP psa. Ja tiež. Osobne som však za to, aby sa nemnožili psi bez PP, ale hlavne "orechy" pretože práve nich sú plné útulky. O mnoho menej je tam psov bez PP ale rasových, taktiež psov s PP v útulku skoro nenájdeš. Tak isto som proti aby niekto drancoval fenku aj tú s PP len kvôli tomu aby mala ak by sa dalo aj 3x šteniatka v roku! Pretože práve z týchto vrhov idú "odpadové" šteniatka, slabé, nevyrovnané...bla bla... Taký človek by si mal kúpiť plyšáka. To isté platí o takých, ako napr. od nás si vzala jedna pani štendo a dve hodky na to mi volá že psík kaká, ciká a ešte k tomu aj šteká. No holt je živý! Mala som si ist preň ale pánko, ktorý ho bol pre tú otrasnú ženskú vziat mi zavolal, že nemu sa šteniatko velmi páči a on si ho nechá...
Treba sa len zamyslieť, či je vhodné plniť útulky len z dôvodu, že niekto má pocit, že jeho fenka chce šteniatka... (Zase, aby neprišlo k omylu, resp. ako to bolo myslené...Píše mi ujo...myslíte si, (mám jazvečíka)...že by som mu mal kúpiť fenku??? on sa totižto stále hrá s našim kocúrom...tak ja, že asi chce šteniatka....) TAK po takomto maile ja už neviem...
ty vadooo.. to ako si dosla ku polovnickym skuskam alebo skuskam polovnej upotrebitelnosti....? to si uz rovno mohla sprdnut tanu ze ako to robila Individualne Hlavne skusky farbiarov alebo ako robil aJesene skusky stavačov.. alebo...
hold nie len polovnici maju skusky. vsetka cest ich cenam a celkovemu zatriedeniu. a rovnako sa mi paci ze polovne upotrebitelny pes v reviri moze byt len pes prislusneho plemena s PPa splnenou predpisanou skuskou/ami.
ale na svete su aj ina skusobne poriadky a robi sa podla nich viacej skusok ako je tych polovnickych. napriklad IPO,SchH,SVV 1-3 a to su skusky sportovej kynologie ktora vychadza zo sluzobnej. pre ilustraciu malikata ukazka z dielu C-obrana z tohotorocnych majstrovstiev sveta nemeckeho ovciaka vo vykone ktore sa diali v Bratislave minuly tyzden
http://www.youtube.com/watch?v=8HzrPgp3HQU
o tomto tana asi tocila ako ju poznam
alebo pre lepsiu ilustraciu. z minulorocnych MS v dansku.
http://www.youtube.com/watch?v=qcaGyTJNXD8&NR=1
ku samotnym MS . tohoto roku sa zucastnilo 136pretekarov, reprezentacii z 35 krajin vsetkych kontinetov..len pre ilustraciu. v kazdej krajine prebiehaju narodne kvalifikacie a len v nemecku sa ich zucastni cca 720 psov vo vrcholovom vycviku.u nas cca 30 dvojic v CZ cca 140 dvojic maju obdobny memorial polovne psy.? vo vrcholovych skusakch.?
nemaju . a jasne ze polovnicka kynologia je o praktickej upotrebitelnostia nie o sporte.ale na druhej strane pocty psov v silovych zlozkach po celej zemeguli su minimalne rovnake ako polovnicke
aale to uz tu moc kecam. darmo robota .nocna a dlha chvila bez povinnosti