dôvod prečo psa s PP

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod emor » 13. Okt 2007, 0:12

Fraga píše:Tana buď som zle pochopila, alebo prosim Ta povedz mi s akým s prepačením orechom sa dajú spraviť polovné skúšky, pretože dosť sa tomu venujem a zatial, ať ďelám co ďelám, ešte som také niečo nevidela... Možno sa mýlim.... Ako som spomínala tiež máme doma aj bez PP nie orechov, ale bez PP. Jednu fenku chcel dať utratiť sám veto, pretože z malej gule mu vyrástla poriadna obluda, ktorá keď v roku a pol došla ku nám nevedela kde je sever...Len čo zbadala igelitku prevrhla by aj kamión, pri menšom hluku sa pocikávala, a po dvoch týždnoch keď sa ujo prišiel kuk, ako sa má, skoro ho zožrala! O par mesiacov neskor ked som ju vyčesala a ostrihala, pretože iné sa s tou dlhou srsťou robiť nedalo, a šli sme ju k nemu očkovať, pýtal čo je to za psa, že či sme si radšej kúpili leonbergera asi tak. Je hanba ak niekto nepozná svojho psa len kvôli tomu, že ho niekto učesal :?

Vôbec sa tu nepresadzuje jedno, alebo druhé ako si si iste všimla, dosť ľudí tu, čo chová PP má aj nejakého toho bez PP psa. Ja tiež. Osobne som však za to, aby sa nemnožili psi bez PP, ale hlavne "orechy" pretože práve nich sú plné útulky. O mnoho menej je tam psov bez PP ale rasových, taktiež psov s PP v útulku skoro nenájdeš. Tak isto som proti aby niekto drancoval fenku aj tú s PP len kvôli tomu aby mala ak by sa dalo aj 3x šteniatka v roku! Pretože práve z týchto vrhov idú "odpadové" šteniatka, slabé, nevyrovnané...bla bla... Taký človek by si mal kúpiť plyšáka. To isté platí o takých, ako napr. od nás si vzala jedna pani štendo a dve hodky na to mi volá že psík kaká, ciká a ešte k tomu aj šteká. No holt je živý! Mala som si ist preň ale pánko, ktorý ho bol pre tú otrasnú ženskú vziat mi zavolal, že nemu sa šteniatko velmi páči a on si ho nechá...

Treba sa len zamyslieť, či je vhodné plniť útulky len z dôvodu, že niekto má pocit, že jeho fenka chce šteniatka... (Zase, aby neprišlo k omylu, resp. ako to bolo myslené...Píše mi ujo...myslíte si, (mám jazvečíka)...že by som mu mal kúpiť fenku??? on sa totižto stále hrá s našim kocúrom...tak ja, že asi chce šteniatka....) TAK po takomto maile ja už neviem... :?

ty vadooo.. to ako si dosla ku polovnickym skuskam alebo skuskam polovnej upotrebitelnosti....? to si uz rovno mohla sprdnut tanu ze ako to robila Individualne Hlavne skusky farbiarov alebo ako robil aJesene skusky stavačov.. alebo...

hold nie len polovnici maju skusky. vsetka cest ich cenam a celkovemu zatriedeniu. a rovnako sa mi paci ze polovne upotrebitelny pes v reviri moze byt len pes prislusneho plemena s PPa splnenou predpisanou skuskou/ami.

ale na svete su aj ina skusobne poriadky a robi sa podla nich viacej skusok ako je tych polovnickych. napriklad IPO,SchH,SVV 1-3 a to su skusky sportovej kynologie ktora vychadza zo sluzobnej. pre ilustraciu malikata ukazka z dielu C-obrana z tohotorocnych majstrovstiev sveta nemeckeho ovciaka vo vykone ktore sa diali v Bratislave minuly tyzden
http://www.youtube.com/watch?v=8HzrPgp3HQU
o tomto tana asi tocila ako ju poznam :wink:
alebo pre lepsiu ilustraciu. z minulorocnych MS v dansku.
http://www.youtube.com/watch?v=qcaGyTJNXD8&NR=1

ku samotnym MS . tohoto roku sa zucastnilo 136pretekarov, reprezentacii z 35 krajin vsetkych kontinetov..len pre ilustraciu. v kazdej krajine prebiehaju narodne kvalifikacie a len v nemecku sa ich zucastni cca 720 psov vo vrcholovom vycviku.u nas cca 30 dvojic v CZ cca 140 dvojic maju obdobny memorial polovne psy.? vo vrcholovych skusakch.?
nemaju . a jasne ze polovnicka kynologia je o praktickej upotrebitelnostia nie o sporte.ale na druhej strane pocty psov v silovych zlozkach po celej zemeguli su minimalne rovnake ako polovnicke :wink:
aale to uz tu moc kecam. darmo robota .nocna a dlha chvila bez povinnosti :lol: 8)
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod Fraga » 13. Okt 2007, 20:45

:lol: :lol: :lol: Emor bud zase nechapem alebo si ty nepochopil. Mysliš že som polovne skušky robila s Briardom? heh a ešte k tomu bez PP :lol: :lol: :lol: ok buď vysvetli, alebo skus prečítať znovu :lol: :lol: :lol: a mna nezaujímajú skúšky IPO, pretože reč bola o psoch bez PP a skúšky to že ty to berieš ako skúšky pre služobné psy, ja to brala pre poľovné :wink:
Obrázok užívateľa
Fraga

dôvod prečo psa s PP

Poslaťod Esona » 13. Okt 2007, 21:22

emor, aj polovne psy maju obdobne vrcholove podujatia.Meorial Kolomana Slimaka ,Memorial Jozefa Kadleca. V Cechach napr. Memorial Richarda Knola, Memorial Karla Podhajskeho Na memorial sa pes musi kvalifikvat ,niekde sa moze zucastnit len raz .Ziadne zopakovanie ,dotrenovanie o rok o dva .
Esona

Re: dôvod prečo psa s PP

Poslaťod Jaro » 14. Okt 2007, 7:31

Esona píše:emor, aj polovne psy maju obdobne vrcholove podujatia.Meorial Kolomana Slimaka ,Memorial Jozefa Kadleca. V Cechach napr. Memorial Richarda Knola, Memorial Karla Podhajskeho Na memorial sa pes musi kvalifikvat ,niekde sa moze zucastnit len raz .Ziadne zopakovanie ,dotrenovanie o rok o dva .

Esona presne tak . Tieto memoriale predvadzaju spicku medzi polovnymi psami a skusky su tak narocne ze aj spickove psy obcas vyhoria na plnej ciare . + mame dalsie ako je memorial Gustava Kořínka pre AJD , memorial Odreja Renču pre kopovy , Fatransky pohar pre farbiarov je toho spusta .
Obrázok užívateľa
Jaro

Re: dôvod prečo psa s PP

Poslaťod offca » 14. Okt 2007, 12:15

Jaro píše:
Esona píše:emor, aj polovne psy maju obdobne vrcholove podujatia.Meorial Kolomana Slimaka ,Memorial Jozefa Kadleca. V Cechach napr. Memorial Richarda Knola, Memorial Karla Podhajskeho Na memorial sa pes musi kvalifikvat ,niekde sa moze zucastnit len raz .Ziadne zopakovanie ,dotrenovanie o rok o dva .

Esona presne tak . Tieto memoriale predvadzaju spicku medzi polovnymi psami a skusky su tak narocne ze aj spickove psy obcas vyhoria na plnej ciare . + mame dalsie ako je memorial Gustava Kořínka pre AJD , memorial Odreja Renču pre kopovy , Fatransky pohar pre farbiarov je toho spusta .

A nejaký svetový formát????????????
"Ak sa k Vám vkradne zlodej, spoznáte to podľa štekotu psa. Ale ak máte doma argentínsku dogu, spoznáte to podľa kriku zlodeja"
Obrázok užívateľa
offca

Poslaťod Fraga » 14. Okt 2007, 17:05

Medzinárodné skúšky v brlohárení jazvečíkov
Medzinárodné duričské skúšky jazvečíkov
Medzinárodné špeciálne farbiarske skúšky jazvečíkov
Memorial Rudolfa Kristla
Memorial Františka Sigeta, toto čo sa jazvečíkov týka :wink:
Obrázok užívateľa
Fraga

Re: KACA

Poslaťod timanka » 14. Okt 2007, 18:21

Kaca píše:
timanka píše:Alijašského malamuta,,už polroka dumem či s PP alebo bez PP,,ale ani niet bez PP,čo som už prebrádzila inzeráty ..len aby si vedela,akého chcem... :lol: :lol: :lol:

Vdaka za oznamenie, ale pripajam sa k ivane1: urcite s PP! Vacsina velkych a tazkych psov ma problemy s DBK alebo dokonca DLK, tam by som neriskovala. A nenechaj ho aspon rok behat po schodoch!

Ok,,,určite dám pozor,ak kúpime....dík za info,,ešte sa určite budem viac radiť :oops:
timanka

Re: KACA

Poslaťod timanka » 14. Okt 2007, 18:25

Amaguk píše:
timanka píše:Alijašského malamuta,,už polroka dumem či s PP alebo bez PP,,ale ani niet bez PP,čo som už prebrádzila inzeráty ..len aby si vedela,akého chcem... :lol: :lol: :lol:

moja otazka, vlastne dve v jednej, su jednoduche: preco chces AM bez PP?

Ahoj,preto AM,lebo je to prekrásne a múdre plemeno,vhodné k deťom,potrebuje veľa pohybu,ja tiež :D :D , sme zimné typy,,aj my,bývame pri lese,milujeme sneh,manžel beháva,bicykluje,chcel aj spoločníka,,a tak,, a prečo bez PP,, kôli financiám,,ale už som sa rozhodla,že si kúpim s PP...ak ťa to poteší :wink:
timanka

Poslaťod emor » 15. Okt 2007, 8:00

Fraga píše::lol: :lol: :lol: Emor bud zase nechapem alebo si ty nepochopil. Mysliš že som polovne skušky robila s Briardom? heh a ešte k tomu bez PP :lol: :lol: :lol: ok buď vysvetli, alebo skus prečítať znovu :lol: :lol: :lol: a mna nezaujímajú skúšky IPO, pretože reč bola o psoch bez PP a skúšky to že ty to berieš ako skúšky pre služobné psy, ja to brala pre poľovné :wink:

ak sa zacneme bavit o skuskach zlozenych psom ktory nema PP tak podla mojich poznatkov sa mozeme bavit bez problemov iba o skuskach podla - http://www.emor.estranky.cz/clanky/nsp- ... dok-zsk-sr
a snad o nejakych skuskach zachranarov, policajnych a sluzobnych psov. alebo osvedcenia pre psov na canis-terapy

reakcia bola len na to preco si bola zvedava ako Tana s NO robila polovne skusky. (ako jej psa poznam - strcil by do vrecka mnohych duricov a farbiarov co maju skusky v prvej cene ) ale tym nechcem povedat ze by mal byt PUP.

a erste jeden postreh - nevravim ze sportova kynologia je financne nenarocny sport , no proti polovnickym memorialom je to len prach z deraveho grosu :wink:

dotrenovat mozes - znovu sa kvalifikovat na troch kvalifikacnych pretekoch - splnit bodvy limit a byt medzi prvymi piatimi. uplne jednoduche.

medzinarodne skusky s ucastou psov zo vsetkych kontinentov a s 35krajin sveta.? :wink: mate aj take.? :lol: ale to len na podpichnutie. viem ze nie pretoze co region -co krajina . co podnebie - to ine naroky na PUP a ine tredicie.
preto sa tesime viec s niecoho co je po celom svete jednotne a rovnako pripravovane.[/url]
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod Fraga » 15. Okt 2007, 12:59

Emor preboha to si zle pochopil... kde som napísala aby robila polovné skúšky s NO? :shock: bavili sme sa o psoch bez PP. A keďže sa venujem teraz polovným psom, tak ma zmiatlo, že by spravila skúšky polovné so psom, ktorý PP nemá, pretože fakt som takého ešte nevidela... OK nedorozumenie. Ono ani neviem že ma NO ked už ide o to... My sme tiež mali NO a nic moc... Nos dobrý ale hákliví na nohy jak hovado... nič sa s nimi nedalo robiť :-( NO viac nie... aspoň ja nie... hoci kedysi som bola do nich zamilovaná :wink:
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod Jaro » 15. Okt 2007, 13:11

uvediem vam troska priklad z praxe . jedna sa o plemeno paterdale terier . je to velmi dobre pracovne plemeno pochadzajuce z GB . toto plemeno nie je uznanym plemenom FCI . plemena neuznane FCI sa u nas nemozu zucastnovat skusok z vykonu - polovne skusky . s tichym suhlasom rozhodcov a ich benevolentnostou ( nemam nic proti plemenu ) sa nedodrziavanim predpisov sa majitelia tychto plemien zucastnuju skusok . hoci nezakonne ! hold sme na slovensku preto by som sa necudoval keby sa nejaky bez PP pes ukazal na skuskach a ich aj absolvoval :wink:
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod emor » 15. Okt 2007, 13:14

FRAGA: "

Založený: 09 júl 2006

PríspevokZaslal: St október 10, 2007 7:15 pm Predmet: Odpovedať s citátom
Tana buď som zle pochopila, alebo prosim Ta povedz mi s akým s prepačením orechom sa dajú spraviť polovné skúšky, pretože dosť sa tomu venujem a zatial, ať ďelám co ďelám, ešte som také niečo nevidela... Možno sa mýlim.... Ako som spomínala tiež máme doma aj bez PP nie orechov, ale bez PP. Jednu fenku chcel dať utratiť sám veto, pretože z malej gule mu vyrástla poriadna obluda, ktorá keď v roku a pol došla ku nám nevedela kde je sever..."

- to bola reakcia na tento prispevok : - od TANA

PríspevokZaslal: St október 10, 2007 3:13 pm Predmet: Odpovedať s citátom
Vsetci tu presadzujete jedno alebo druhe- pes s pp, alebo bez pp. Výhoda psa s pp je to ze majiteľ vie pôvod svojho štvornohého kamoša a predpokladanu povahu a zdravotný stav po predkoch, ktorý samozrejme nieje záručený aj u vážho haukáča.Ďalej ked vyrastie do krásy može chodiť po výstavach.
tak ako sa dá chodiť na cvičak so psom s pp tak aj bez pp a uspesne skladať skusky s výkonu ci podla národneho alebo mnedzinárodneho skusobného poriadku.
tak ako u psov bez pp sa nájdu riadne hajtri, zmetkovia, plašáci a výzorom ohavi, presne tak isto aj u psov s pp,ktorý možu mať aj tých naj úžasnejších najkrajsích a najtalentovanejších predkoch-genetika je nevyspitatelná.
Ja osobne chovám NO bez pp a mám sným uspesne zlozených pár skúšok aj vrcholových a zopar vítaztiev..mam ho nadovšetko rada, má svoj vek a chcem si zaobstarať druheho NO,ale tentokrát s pp a to len preto,aby som mohla chodiť, ked bude aspon tak dobrý ako ten moj bez pp aj po kvalifikačných pretekoch.a hlavne s chovatelskeho hladiska prispel k rozvoju a skvalitneniu plemena(ale to musi byt fakt dobrý pes)co sa s pezpapierakom,aj keby bol obrazne povedané najlepsí neda.
Co sa týka mna je mi jedno ci je pes s pp alebo bez pp.Ked má svoje miesto v rodine alebo splna potreby svojho majitela nemám vyhrady voci pp-abo bez pp.tak ako bolo povedane:nemože byť vždy len čierne alebo biele.presne tak isto sa nikdy nebudu chovat(ani nikdy nechovali)len psi s preúkazom povodu, alebo len psi bez pôvodu.
A čo sa útulkoch týka každý pes s pp sa dá predať trebarz aj za babku hoc je dement a posera,práve koli svojmu povodu.Ked to bezpapierak nema ziaden povod teda ziadnu hodnotu a preto konci tam kde skonci,trebarz aj vtom utulku. Wink a nehadať sa Very Happy"

suma sumarum. o orechoch a polovnickych skuskach som sa doplietol ja.
:-P Ano Nemecky Ovciaci su slabi na nohy. v kazdom pripade - mam prehlad o celkom slusnej vzorke tohoto plemena a tvoj vyrok a presvedcenie u mna vyvolava usmev. ale kazdy majme svoje. len nemajme na mysli ked sa povie skuska a preteky - len to svoje. kynologicke aktivity su od A-Z. a respect. :wink:
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod emor » 15. Okt 2007, 13:24

Jaro píše:uvediem vam troska priklad z praxe . jedna sa o plemeno paterdale terier . je to velmi dobre pracovne plemeno pochadzajuce z GB . toto plemeno nie je uznanym plemenom FCI . plemena neuznane FCI sa u nas nemozu zucastnovat skusok z vykonu - polovne skusky . s tichym suhlasom rozhodcov a ich benevolentnostou ( nemam nic proti plemenu ) sa nedodrziavanim predpisov sa majitelia tychto plemien zucastnuju skusok . hoci nezakonne ! hold sme na slovensku preto by som sa necudoval keby sa nejaky bez PP pes ukazal na skuskach a ich aj absolvoval :wink:

V NSP -ZSK nie je tolko skusok ako v Kynologickych predpisoch SPZ - no preukaz o povode nerozhoduje ci sa psi mozu skusok zucastnit a ci im moze byt udelena vycvikova znacka.

o naplni a stupni kynologickeho myslenia pri vycviku polovneho alebo sportoveho sluzobneho psa nema vyznam polemizovat.
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod Fraga » 15. Okt 2007, 14:17

Emor jasne... len proste mňa tie nohy sklamali :-(, jednoducho nemám srdce pozerať na nich ako sa trápia... Sú to krásne psy... ale radšej zase skúsim niečo iné :wink: U Tani som prehliadla že písala že má NO...a viem že sa dajú robiť sk všetko čo si vymenoval, len tie polovné žial zatial nie... alebo chvala bohu? nie som polovník neviem posúdiť...

Jaro ale ved patery majú PP či nie? to že nie je uznané neznamená, že nemajú PP :roll: ja ich tiež videla na skúškach... :roll:
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod Jaro » 15. Okt 2007, 15:01

Fraga pozorne si precitaj moj prispevok kam smeroval . :D

posledna moja veta znela ze ani by som sa necudoval ze sa na skuskach objavi aj pes bez PP .
Obrázok užívateľa
Jaro

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 44 hostia