timanka,
clovek sa vela dozvie aj ked trosku cita . Inak, ak chces cistokrvneho psika, priklanam sa aj ja k psikovi s PP. Aby si nemala 4.5 kg civavu... Z mojich 5 psov maju PP iba dve fenky. Ostatni traja su iba zachraneni z ulice, ani do utulku nemuseli . Je medzi nimi krasna fena NO. Do tej krasnej feny NO islo prvy mesiac na to, ako ma adoptovala, vyse 10.000,- Sk. Ma DBK a zopar dalsich zdravotnych (geneticky prenasanych) problemov. U psa s PP by si sice za stena zaplatila viac, to sa Ti ale vrati na pripadnych poplatkoch za veterinara. Iste, nikde nie je napisane, ze aj psik s PP by nemohol ochoriet, nemoze ho zrazit auto atd, ale je to menej pravdepodobne (teda tie choroby, auto moze zrazit rovnako kazdeho) ako u psa bez PP. Ti moji traja zachranenci su u mna len preto, aby sa vratili do zivota a preto, ze bezo mna byu neboli prezili. A rovnako 5 maciek. Ale ak Ti mozem poradit, investuj radsej viac do psika s PP. A ked nie, tak daj sancu opustenemu psikovi z utulku... Ale pozor! U takehoto psika, ak si ho neberies ako stena, nevies, cim vsetkym presiel a ake budu jeho reakcie (moja tyrana fenka NO napriklad pohryzla moju tetu), takze psika z utulku by som skor videla pre skuseneho psickara. Ale to je vsetko len moj sukromny nazor