Krmivá

Tu píšte všetko, čo sa týka výživy a krmív pre psov

Poslaťod offca » 30. Sep 2007, 10:51

Juli, budeš to mať v tomto prípade asi ťažšie...bud nezvýraznovať Riinu farbu, alebo počítať so žltnutím bielej a hnednutím Bugiho.
Čierne psy z betakarotenu hnednú, biele psy žltnú..

(Ja sa ho musím strániť úplne)
"Ak sa k Vám vkradne zlodej, spoznáte to podľa štekotu psa. Ale ak máte doma argentínsku dogu, spoznáte to podľa kriku zlodeja"
Obrázok užívateľa
offca
 
Príspevky: 436
Registrovaný: 21. Okt 2005, 20:15
Bydlisko: Bratislava - Ružinov

Poslaťod janka_b » 30. Sep 2007, 10:54

ano,je to betakarotenom. ja krmim tiez trainer puppy fish and rice a nemam ziaden problem s hnednutim...ten obsah vit. A je tam dobry...
ale okrem krmiva treba zabezpecit, aby nedostala nic navyse (co sa tyka toho vit. A)

mne napr. stacilo dva tyzdne podavat pripravok na klby s obsahom betakarotenu a uz som zacala pozorovat slabucke hnednutie+zltnutie....ale samozrejme pripravok som zmenila a je to ok...

treba sa vyhybat aj ostremu slnku, aj to sposobuje hnednutie...

je to individualne...niekedy by ten pes zhnedol ci zozltol aj keby sme krmili neviem cim...podla mna to sposobuje viac faktorov. ale najdolezitejsi je isto ten betakaroten a slnko.
janka_b
 
Príspevky: 44
Registrovaný: 25. Júl 2007, 13:39

Poslaťod lucik » 30. Sep 2007, 11:12

ivana1 píše:Mne to pripada, ako ked slnko vytiahne farbu z vlasov,...

Ale co spomina Julieta - na bielom podklade - o tom som nepocula.

Neviem, aku ulohu hra betakaroten, uz som citala, ze hnednutie z neho je hlupost. No - neviem. Ked dcera jedla vela mrkvicky, mala zltsiu pokozku, tak jej to lekarka zakazala,... Nasa psica, ked zerie krmivo s viac betakarotenom - zda sa mi este rysavejsia, ako inokedy. Tak ktovie :?:


ivi, presne toto mi tvrdili vsetci veterinari.. lenze nikto mi uz nevedel povedat, ako asi tak slnko vytiahne farbu z podsady a z vrchnych chlpov nie.. no a ked mamina tlacila dennodenne mrkvu do seba, mala opaleny vzhlad a oranzovozlte dlane, takze asi to s tym betakarotenom sa mi zda pravdepodobnejsie..
tiez mi niekto napisal, ze hnednutie z betakarotenu je blbost, ale nasledne ked som si pytala vysvetlenie, viac nenapisal, tak...
a zda sa mi to dost logicke.. FM ma vacsi pomer zivocisnych proteinov ako rastlinnych ako tie ostatne spominane krmiva, tak to tiez len nahrava mojmu dojmu..
Obrázok užívateľa
lucik
 
Príspevky: 172
Registrovaný: 22. Mar 2006, 15:29
Bydlisko: Piestany

Poslaťod julieta » 30. Sep 2007, 11:20

Tak uz viem kde je problem... my este okrem TF fish and rice podavame vit. A v tabletkach pretoze jej to predpisal vet na srst,momentalne ma problemy so srstou. Tak po vysadeni vit. A budeme napravat zltnutie srsti.
Momentalne sa rozhodujem ci prejdem na FM kedze druhy psik sa dost skriabe. Bol mu diagnostikovany stafylokok. A neviem ci ten stafylokok je len v dosledku toho ze mal rozkrabanu kozu a dostal sa tam ako nejaka infekcia alebo stafylokok moze sposobit skrabanie a rozskrabanie srsti az do krvi.
Preto rozmyslam aj o tom, ci nemoze byt pricina nejaka alergia.... Momentalne som ho zacala krmit Trainer Fitness Lamb and Rice and POtato.
julieta
 
Príspevky: 28
Registrovaný: 2. Okt 2005, 0:31

Poslaťod Fraga » 30. Sep 2007, 12:35

Ja som tiež niekde na nete čítala, že hnednutie z krmiva, ktoré obsahuje betakaroten je hlupost. Dokonca to tam bolo vysvetlene prečo. Ale akosi si to nepamatam stačilo mi, že to nie je z krmiva. Hoci nám hnedá neprekáža nakolko mám hnedé (červené) psy bola by som len a len rada. Žiadne hnednutie navyše som doteraz nespozorovala okrem toho, že ked dostavaju pripravok na farbu, viem z čoho to je.

Naopak mne vetoš povedal, že černanie, s ktorým máme zase my problém, je spôsobené slnkom. A dokonca som si to odskúšala mala som psy pustené na volno počas celého dna, kde sa sami mohli pohybovať aj po slnku kolko chceli, dokonca sa opalovať a očividne im chlpy začali černať. Pes je červený s prímesou, ktorá vystúpila tak že celý chrbát mal skoro čierny a fena je červená a tiež je vyliezla prímes, ktorú by vôbec mať nemala. Prestala som ich nechávať na slnku = na slnko šli len v nevyhnutnom prípade, resp. keď už lúče neboli také silné a krásne sa im vrátila farba. Pes je už zase hnedý, resp. správne červený a prímes je jemná, tak ako ma pôvodne byť a fena je zase červená bez prímesi. Dobre je to vidno aj po zime, ked slniečka je málo majú farbu presne akú majú mať. :wink:
Obrázok užívateľa
Fraga
 
Príspevky: 464
Registrovaný: 9. Júl 2006, 11:26

Poslaťod Fraga » 30. Sep 2007, 12:39

lucik píše:.. lenze nikto mi uz nevedel povedat, ako asi tak slnko vytiahne farbu z podsady a z vrchnych chlpov nie..


Lucik môže to byť tým, že podsada nemá takú štruktúru chlpu ako vrchná krycia srst a tak sa asi z nej skor vyťahuje pigment... :roll:
Obrázok užívateľa
Fraga
 
Príspevky: 464
Registrovaný: 9. Júl 2006, 11:26

Poslaťod korra » 30. Sep 2007, 18:29

co sa tyka hnednutia, ze vraj ho okrem beta-karotenu sposobuje aj vysoky obsah medi a zeleza v krmive, nie som si ista do akej velkej miery je toto tvrdenie pravdive...snad keby sa k tomu vyjadril niekto povolanejsi.
ze vraj zalezi aj od povodu beta-karotenu, ci je synteticky alebo prirodny...viete o tom niekto nieco viac?
Obrázok užívateľa
korra
 
Príspevky: 94
Registrovaný: 2. Feb 2007, 15:06

Poslaťod lucik » 30. Sep 2007, 20:06

Fraga píše:
lucik píše:.. lenze nikto mi uz nevedel povedat, ako asi tak slnko vytiahne farbu z podsady a z vrchnych chlpov nie..


Lucik môže to byť tým, že podsada nemá takú štruktúru chlpu ako vrchná krycia srst a tak sa asi z nej skor vyťahuje pigment... :roll:


no je dost pravdepodobne, ze chlp podsady ma inu strukturu ako chlp vrchnej krycej srsti, ale zas na tu podsadu nema slnko ako dopadat predsa.. neviem, ci si to videla - ci si uz labrosovi zahrabla na zadku do srsti, ale ak zahrabnes, uvidis o com hovorim/pisem
Obrázok užívateľa
lucik
 
Príspevky: 172
Registrovaný: 22. Mar 2006, 15:29
Bydlisko: Piestany

Poslaťod Fraga » 30. Sep 2007, 20:48

Lucik ano viem o com píšeš aj to čo je podsada a čo je krycia srsť, ale lúče slnka sa neskladajú iba z tých vln, čo dopadajú priamo na nas, ale z rôznych vln. To čo som napísala bolo len laicky neštudovala som rozbor vln v lúči slnka, bolo to myslené tak, že niektorá vrstva z lúčov sa dostava cez kryciu srsť až k podsade a spôsobuje hnednutie. Tak isto ako sa človek môže opáliť napriek tomu že ma tričko s dlhými rukávmi...
Obrázok užívateľa
Fraga
 
Príspevky: 464
Registrovaný: 9. Júl 2006, 11:26

Poslaťod lucik » 1. Okt 2007, 6:27

Fraga píše:Lucik ano viem o com píšeš aj to čo je podsada a čo je krycia srsť, ale lúče slnka sa neskladajú iba z tých vln, čo dopadajú priamo na nas, ale z rôznych vln. To čo som napísala bolo len laicky neštudovala som rozbor vln v lúči slnka, bolo to myslené tak, že niektorá vrstva z lúčov sa dostava cez kryciu srsť až k podsade a spôsobuje hnednutie. Tak isto ako sa človek môže opáliť napriek tomu že ma tričko s dlhými rukávmi...


no, myslim, ze nerozumiem tvojmu rozmyslaniu, ale ok..
Obrázok užívateľa
lucik
 
Príspevky: 172
Registrovaný: 22. Mar 2006, 15:29
Bydlisko: Piestany

Poslaťod Fraga » 1. Okt 2007, 9:53

mne to tak bolo vysvetlene...
Obrázok užívateľa
Fraga
 
Príspevky: 464
Registrovaný: 9. Júl 2006, 11:26

Poslaťod julieta » 1. Okt 2007, 10:32

Zaujimalo by ma ako su na tom hypoalergenne krmiva co sa tyka zvysovania imunity psa.
FM udava na svojej stranke ze je to vhodne krmivo pre riesenie imunitnych problemov.
Ale aj Trainer je hypoalergenne krmivo a nikde to neudava.Pritom obsahuje tiez prirodne antioxidanty.
Myslite ze je to len reklamny tah ale je FM naozaj lepsie co sa tyka zvysovania imunity.
Ktore z tychto krmiv je lepsie pre podporu imunity? Pretoze ak su na tom rovnako tak cena je podstatne odlisna.
julieta
 
Príspevky: 28
Registrovaný: 2. Okt 2005, 0:31

krmivo

Poslaťod fosilia » 3. Okt 2007, 18:21

Julieta zvysovanie imunity je siroky pojem a granule ako take ho neriesia. Vsetko zalezi akou formou vyrobca doda do krmiva antioxidanty, pretoze tie sa musia chranit pred vysokymi teplotami. Vseobecne sa da povedat, ze vsetky granule aj s prirodnymi ci syntetickymi antioxidantami zvysuju imunitu ale hodnotit ich podla toho, ci niektore viac ci menej je asi take ako ked vyrobca uvadza stravitdelnost krmiva. Aj toto je velmi zavadzajuca informacia zvlast pri dnesnych metodach testovania. :wink:
Obrázok užívateľa
fosilia
 
Príspevky: 355
Registrovaný: 16. Okt 2006, 7:48

Re: krmivo

Poslaťod emor » 3. Okt 2007, 20:44

fosilia píše:Julieta zvysovanie imunity je siroky pojem a granule ako take ho neriesia. Vsetko zalezi akou formou vyrobca doda do krmiva antioxidanty, pretoze tie sa musia chranit pred vysokymi teplotami. Vseobecne sa da povedat, ze vsetky granule aj s prirodnymi ci syntetickymi antioxidantami zvysuju imunitu ale hodnotit ich podla toho, ci niektore viac ci menej je asi take ako ked vyrobca uvadza stravitdelnost krmiva. Aj toto je velmi zavadzajuca informacia zvlast pri dnesnych metodach testovania. :wink:


konecne nieco rozumne. :idea: 8)
Obrázok užívateľa
emor
 
Príspevky: 400
Registrovaný: 27. Sep 2007, 21:52
Bydlisko: Prešov

Re: krmivo

Poslaťod ...repr^zent » 4. Okt 2007, 2:44

emor píše:konecne nieco rozumne. :idea: 8)

jj, fosilia sa da citat, na rozdiel od tvojho postu sa clovek aj nieco dozvie. :)
Obrázok užívateľa
...repr^zent
 
Príspevky: 460
Registrovaný: 4. Okt 2007, 2:26
Bydlisko: Bratislava

PredchádzajúciĎalší

Späť na Výživa, krmivá

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia

cron