ako sa branit

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod oreganka » 6. Sep 2007, 11:30

Mali versus velki: VSETKO su to psy. Tvory s vrodenou schopnostou byt s prislusnikmi svojho druhu (bez ohladu na rasu a velkost) okay. Tato schopnost (socialne vztahy, pravidla hierarchie) je psom priam vrodena, pretoze je u psovitej selmy zakladom prezitia ! Existencia ludsko-psej svorky, kam sa ´novodoby´pes dostal, im v tomto smere fest skomplikovala zivot.
Clovek prestal respektovat psa a podsuva mu vlastne (clovecie) pravidla - preto to v praxi vyzera tak, ako to vyzera: Majitelia psov roznych plemien, velkosti na opacnych stranach barikad a medzitym chaoticky pobiehajuce tvory, ktore castokrat uz ani nevedia, ze psami su.

PS: Ak by clovek viac svojho psa respektoval (jeho prirodzenost), veril mu (jeho instinktom) a viedol ho ako rozvazny a laskavy vodca, nemusel by svojho velkeho psa privazovat, maleho ukryvat v naruci a kopec dalsich, pre psa neprirodzenych veci.
Hold mame, co si zasluzime.
Len mi je luto tych psov.
oreganka

Poslaťod dexter13 » 6. Sep 2007, 16:44

k tejto teme asi tolko, ze branit sa je beznadejne, aj na nas uz tolko krat zavolali policajtov pritom boli psi na voditku akurat nemali kosik.... ked som musel prejst so psom kusok cez mesto na voditku, ludia mi nadavali, ze co s takym hovadom chodim medzi ludi.... tak si treba povedat mam vas vpc a ides dalej :lol: asi tak. G"luck
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod Nils » 6. Sep 2007, 19:55

...psiaZuzka - rozhorčenú pani treba požiadať, aby zavolala políciu - polícia predsa nechráni/nemala by/ len majiteľov malých plemien - alebo lepšie povedané - len hysterické chudery... :twisted:
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod rybicka » 7. Sep 2007, 7:19

nils :lol: myslis, ze policajt sa nezastane zenskej, ktora mu reve do ucha a hysterci nez kludneho cloveka? Uz len preto, aby to mal z krku a mal pokoj a s rozumnym kludnym clovekom to vybavi rychlejsie, nez s hysterkou. Hysterka si nenecha nic vysvetlit a bude si stale trvat na svojom, takze policajt dohovori kludnemu, s ktorym je rozumna rec a ide prec. Asi tak to funguje :?
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod Fraga » 7. Sep 2007, 7:51

Chich v tom prípade sa treba správať ako opačná strana, ktorá ziape chich že stará ziapaním vystrašila môjho milášika ktorý ma teraz kvôli nej šok :lol:
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod Nils » 7. Sep 2007, 11:32

rybicka píše:nils :lol: myslis, ze policajt sa nezastane zenskej, ktora mu reve do ucha a hysterci nez kludneho cloveka? Uz len preto, aby to mal z krku a mal pokoj a s rozumnym kludnym clovekom to vybavi rychlejsie, nez s hysterkou. Hysterka si nenecha nic vysvetlit a bude si stale trvat na svojom, takze policajt dohovori kludnemu, s ktorym je rozumna rec a ide prec. Asi tak to funguje :?

počúvaj šťuka! ak sa raz začneš báť - tak je koniec !!! strach. ktorý ťa ovládne(alebo obavy) urobia z teba "vyhnanca" - submisívnym konaním len posilníč sebavedomie cholerickej strigy. ale to je na tebe. Policajt, policajt - niekto to vysloví a ja mám byť celý pototo??!! sú policajti a sú policajti, sú babky a sú babky a sú majitelia psov a majitelia psov... :idea:

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Nils » 7. Sep 2007, 11:35

Fraga píše:Chich v tom prípade sa treba správať ako opačná strana, ktorá ziape chich že stará ziapaním vystrašila môjho milášika ktorý ma teraz kvôli nej šok :lol:

...jasné! začni ziapať na starkú, až jej tvoje sliny kompletne odstránia strostlivo nanesený makeup, začni ju triasť za ruku či za plecia a hlavne vrieskaj pomóc polícia!

...určite sa ti nabudúce vyhne...

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod zuzupes » 7. Sep 2007, 12:13

:D :lol: :D
Obrázok užívateľa
zuzupes

Poslaťod rUM^pEL » 7. Sep 2007, 19:41

rybicka píše:aj z pudla je mozne vycivicit bojovnika

ee..kazdy pudel je od prirodzenia bojovny :lol:

Fraga píše:že ked ho zakusne pit nema šancu!

ze ked ho kusne dospely labrador...cize si chcela pvoedat stredne a velke psy...

Fraga píše:Niekto povie, že jazvečík je útočný ja sa mu ani nečujujem

necuduj...ked sa ku mne privali Yao Ming tak mu mam vyskocit na krk lebo je vacsi?
blablabla

Fraga píše:Pes sa mi nikdy nepobil ani s kamarátmi psami ani s tými nekamáratmi

jedna lastovicka leto nerobi...

sonča píše:má to len jeden problém, že keď na niekoho zaútočí malý pes, tak ho kopnem do papule, a odletí, ale s veľkým by sa mi to asi nepodarilo.

este ze hovoris velky..pit nie je velky...takze ho kludne kopni bude to poriadne citit...

oreganka píše:Mali versus velki: VSETKO su to psy. Tvory s vrodenou schopnostou byt s prislusnikmi svojho druhu (bez ohladu na rasu a velkost) okay. Tato schopnost (socialne vztahy, pravidla hierarchie) je psom priam vrodena, pretoze je u psovitej selmy zakladom prezitia ! Existencia ludsko-psej svorky, kam sa ´novodoby´pes dostal, im v tomto smere fest skomplikovala zivot.
Clovek prestal respektovat psa a podsuva mu vlastne (clovecie) pravidla - preto to v praxi vyzera tak, ako to vyzera: Majitelia psov roznych plemien, velkosti na opacnych stranach barikad a medzitym chaoticky pobiehajuce tvory, ktore castokrat uz ani nevedia, ze psami su.

PS: Ak by clovek viac svojho psa respektoval (jeho prirodzenost), veril mu (jeho instinktom) a viedol ho ako rozvazny a laskavy vodca, nemusel by svojho velkeho psa privazovat, maleho ukryvat v naruci a kopec dalsich, pre psa neprirodzenych veci.
Hold mame, co si zasluzime.
Len mi je luto tych psov.

trosku pritiahnute za vlasy..keby bol otak ako vravis dneska by bolo zopar druhov vlkov nic viac..takze to co vidis je rpave vdaka ludom...a to co vravis byt nemoze lebo by to nemohlo byt robene na kom...

edit: pes je pes...legislativne sa nikde nerozlisuju plemena...takze ak je babka hystericka tak s kludom pockaj na policiu a ver tomu ze babka odide s dlhym nosom a nabuduce racej bude ticho svojho agresivneho pudla vencit na voditku...
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod Nils » 7. Sep 2007, 19:59

len tak na ilustráciu:
...s priateľkou máme takého dobráčika pitbulčiaka - ťahá mu na jedenásty mesiac - dobrák od kosti - žiadne bitky, ak nerátam hravá strety s bandogom či amstafmi a niektorými ďalšími. už tri krát ho však pohrýzli(do krvi) iné psy. raz nos, dva krát pod oko - boli to takí milí malí xxxxx ... ale ako pes dospieva nenechá si brnkať po nose - poučil sa aj jeden dospelý labrador, ktorý si ho chce silou mocou podrobiť - nedá pokoj - hryzie do temena, hlavy - náš si to nechal raz, dva krát - dvadsať krát - a včera ho toto nedospelé šteňa zdraplo a natrhlo mu pysky - a labroš bol vykúlený - nášmu to stačilo a prestal si ho všímať. Konštatujem - s výsledkom som celkom spokojný - nevediem psa k nejakým zápasom ani ruvačkám - musí sa však vedieť brániť a mať zdravé sebavedomie - iné plemená totiž nežijú bulvárom a netrasú sa pri slove PITBULL...

p.s. teta, čo behá za svojim labrošom, ktorý ju má na saláme - konečne pochopila, čo som jej pár ráz prízvukoval - mala by sa zaoberať výcvikom...(aj keď je to "len" labrador...)

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Nils » 7. Sep 2007, 20:07

dexter13 píše:, ludia mi nadavali, ze co s takym hovadom chodim medzi ludi.... tak si treba povedat mam vas vpc a ides dalej :lol: asi tak. G"luck

...alebo skús - áno je to zabiják!!! žerie malé deti a dospelým prehryzne tepnu a cicia krv - dáte mi vašu adresu??

...alebo - máte pravdu - toto plemeno bolo špeciálne vyšľachtené na zabíjanie bosoriek - takže vaše obavy sú namieste!!!

:twisted:

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod rUM^pEL » 7. Sep 2007, 20:12

ja ked ma neaky mily rodic osprchuje davkou este milsich slov typu kde ma nahubok a ze mal by byt priviazany tak poviem to iste ze nech si priviaze to nebezpecne decko a da mu nahubok...
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod oreganka » 7. Sep 2007, 21:28

Nils píše:len tak na ilustráciu:
...s priateľkou máme takého dobráčika pitbulčiaka - ťahá mu na jedenásty mesiac - dobrák od kosti - žiadne bitky, ak nerátam hravá strety s bandogom či amstafmi a niektorými ďalšími. už tri krát ho však pohrýzli(do krvi) iné psy. raz nos, dva krát pod oko - boli to takí milí malí xxxxx ... ale ako pes dospieva nenechá si brnkať po nose - poučil sa aj jeden dospelý labrador, ktorý si ho chce silou mocou podrobiť - nedá pokoj - hryzie do temena, hlavy - náš si to nechal raz, dva krát - dvadsať krát - a včera ho toto nedospelé šteňa zdraplo a natrhlo mu pysky - a labroš bol vykúlený - nášmu to stačilo a prestal si ho všímať. Konštatujem - s výsledkom som celkom spokojný - nevediem psa k nejakým zápasom ani ruvačkám - musí sa však vedieť brániť a mať zdravé sebavedomie - iné plemená totiž nežijú bulvárom a netrasú sa pri slove PITBULL...

p.s. teta, čo behá za svojim labrošom, ktorý ju má na saláme - konečne pochopila, čo som jej pár ráz prízvukoval - mala by sa zaoberať výcvikom...(aj keď je to "len" labrador...)
oreganka

Poslaťod rUM^pEL » 7. Sep 2007, 21:32

oreganka??

inak moj si od AD nechava zatial stale skakat po hlave...od maldsieho...natahuje mu pysky...kuse do usi...az sa divim jeho flegme...ma o tri dni 14 mesiacov...
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod oreganka » 7. Sep 2007, 21:35

nilsov komentar: ukazka respektovania psa (jeho prirodzenosti) a dovery (v jeho instinkty) - dal sancu psovi vyjasnit si dominanciu.
oreganka

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia