od rybicka » 6. Sep 2007, 10:15
Fraga jasne, JA to mozem chapat ako bez priciny-to bez priciny som myslela tak, ze ja som mu nedala podnet, aby na mna zautocil....pes vzdy ma dovod...prebiehalo to tak, ze som isla po ulici, on sa tam volne potuloval-mimochom viem, kde byva, ma dieru v plote ako hrom a nikoho z majitelov to nezaujimalo. Uz na nich boli aj staznosti. Isla som po ulici a on sa za mnou rozbehol, zacal vyravovat a ceril zuby. Snazila som si ho nevsimat, isla som dalej, behla okolo mna a potom sa mi postavil do cesty. Zostala som stat a on s vycerenymi zubami sa priblizoval ku mne. Zmeravela som. Poviem ti, ze som v sebe mala malu dusicku. Neviem preco to robil, robi to na vela ludi-este stale. Len vyhrazne stoji a ceri zuby, ked bol blizko mna, tak sa len otocil a isiel prec. Ale robi toto normalny pes???Neviem, mozno je bity a vybija si to na druhych ked utecie. Majitelia si tym vobec nelamu hlavu. Jo a preco ju nevezmem na cvicak? Skusala som, ale u nas mame bohovsky cvicak. Ja mam zakladnu poslusnost spravenu sama. Lenze oni maju skvelu teoriu, ze kazdy pes sa tam MUSI cvicit podla ich pravidiel a musi prekonavat prekazky-co ja u mojej nedopustim, lebo este nema pevne kosti a je velka, takze si velmi lahko moze cez prekazky ublizit-hoci aj okom neviditelne-chrupavky, kosti, klby.....atd..A ked som prisla len s tym, ze chcem, aby bola medzi ludmi a psami a nechcem ju cvicit podla ICH pravidiel, tak ma slusne odtial vyrazili. Chodim s nou von s dalsimi psickarmi, kamaratmi. Aj ked ich vidi malo, uz si ich pamata. Ona si proste musi najprv takych 20 minut toho cloveka preklepavat, a potom je vsetko OK.
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich