ako sa branit

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod Tara » 5. Sep 2007, 13:36

To je pravda maly sa za vami rozbehne a steka uplne bez priciny, vlastne aj zbytocne. Taktiez moc nemusim malych psov vzdy ma xxxxx prekrasni velki psi. V mnohych pripoadov by vam ovela skor ublizil ten ,,maly krasny havko,, ako nejaka ,,ustekana obluda a bestia,,.
Tara

Poslaťod Fraga » 5. Sep 2007, 13:54

No neviem mala som možnosť byť majiteľkou aj velkej aj malej "obludy". Pes sa mi nikdy nepobil ani s kamarátmi psami ani s tými nekamáratmi, a keby nezobrala na ruky pred pitom a retrívrom, okrem toho, že potom už cvakali aj po mne, tak už dnes ani nemám čo venčiť. A stále tvrdím jedno ubližuje majiteľ nie pes a ako ľuďom, tak psom a to svojim prístupom k výchove svojho miláčika...
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod rybicka » 5. Sep 2007, 14:01

Fraga a to je presne ono, psy si tu povest vybudovali len vdaka ludom. Ludia mozu za to, ako sa ktorykolvek pes sprava....(ak teda pes nema besnotu, ale to je o inom 8) ) napr. moja sa strasne boji a stale pocuvam len"taky velky pes a boji sa..." no ano boji, lebo bohuzial, ked som si ju priviezla domov, tak ostala hned na to chora a nechodila som s nou von tak, ako som hned od zaciatku mala, takze sa dobre nesocializovala. Teraz sa snazim ako mozem, aby si na vselico zvykla, prestala sa bat, ale nemam tak obrovsku trpezlivost a tym sa vzdy vraciam na zaciatok. Ludom absolutne nedoveruje, zacne sa k nim priblizovat az tak po 20 minutach, co si ich najprv preskuma a potom sa aj opatrne necha pohladit(nehovorim o rodine, ktoru pozna od malicka) to ze ma pes strach, ze je utocny, agrasivny, za to vzdy moze jeho majitel
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod Fraga » 5. Sep 2007, 14:15

presne tak... každý pes je iný ako človek a tak by ho mali aj brať nie hadzať všetko do jedného vreca. Inak ja IW môžem :D
Obrázok užívateľa
Fraga

Re: ako sa branit

Poslaťod sonča » 5. Sep 2007, 15:03

má to len jeden problém, že keď na niekoho zaútočí malý pes, tak ho kopnem do papule, a odletí, ale s veľkým by sa mi to asi nepodarilo. A keďže cudzí ľudia nikdy nevedia, ako sa ktorý pes môže chovať, tak je jasné, že majú námietky proti voľnému behaniu veľkých psov. P.S. Ja mám malého psíka, moji kamaráti majú veľkých psov, všetci sa perfektne znášame, ale keď som na prechádzke s tým mojim, a vidím navoľno veľkého neznámeho psa, tak tiež som velice opatrná, a môjho si radšej zavolám a držím pri mne.
sonča

Poslaťod rybicka » 5. Sep 2007, 15:43

sonca ano, maleho kopnes a odleti, ale velkeho mozes tiez kopbut, sice neodleti, ale ukazes mu, ze si silnejsia a ze sa ho nebojis. A ja som sa stretla s malym psom, ktory mojho priatela bez priciny(isiel len okolo neho) 2x pokusal. TO nikoho nezaujima. Ja viem, kusnutie od maleho psa a velkeho psa je velky rozdiel, ale princip je ten isty a maly skorej zautoci, nez velky. A povedz mi, ako mam socializovat stena, ktore ma 3 mesiace, bohuzial je velike ludia sa ho boja a so psami sa nam vyhybali. Potom sa nemozem cudovat, ze je moja nesocializovana, pretoze tych, ktori sa jej neboja a spravaju sa normalne, k tym je normalna, ale akonahle vyciti strach, tak sa boji aj ona a uteka prec. Pes nikdy nezautoci, kym ma kam utiect(ak sa boji), zautoci len vtedy, ak ho k tomu clovek naucil....a poviem ti, ze ja radsej uhybam pred NO ako pre nemeckou dogou....NO uz ma napadol-bez priciny, asi som sa mu jednoducho nepacila. Velki psi su velmi priatelski a flegmaticki...
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod Fraga » 5. Sep 2007, 18:47

No ako nakopnuť pita by som sa odvazila asi až keby zakusol a potom by bola asi bitka na život a na smrť. Rybička nechcem sa s tebou hádať, lebo som tam nebola, ale bez pričiny ta napadol? to ako šla si okolo a skočil alebo si sa prechádzala sa prihnal a zaútočil alebo ako to prebiehalo? Určite nejakú príčinu mal. Pes nemá zakódované útočiť na ľudí, príčina musí byť. Moji krpci ak utekajú k niekomu tak len preto ak sa chcú nechať vyhladkávať, čo ich haltujem (náhodou to niekto pochopí inak zaženie sa, a psi majú super príčinu a už to "jede"), inak si ľudí nevšímajú, idú si po svojom. Ak nejaký pes útočí na bicyklistov, určite mal nejakú "dobrú" skúsenosť a dotyčný, ktorého práve takýto pes napadne si môže myslieť, že bez príčiny, lebo on mu nič nespravil. A ja si melem zase svoje záleží to od majiteľa :) Inak prečo ju nevezmeš na cvičak kde je ľudí dosť tak isto aj psov a hlavne takých, ktorý chápu, že sa učíte a teda nebudú reagovať ako no ....
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod Fraga » 5. Sep 2007, 18:49

sorry neviem prečo sa to bachlo 2x asi net
Naposledy upravil Fraga dňa 6. Sep 2007, 7:25, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod zuzupes » 6. Sep 2007, 7:23

veru, bez priciny napadnutie - to neexistuje. vzdy je pricina. Neviem ako dakto moze tvrdit ze psy su nevyspitatelni, ze bez priciny napadaju. vzdy tam cosi je. aj my mame u nas jedneho vlciaka okolo ktoreho ked idete aj na 2 m tak automaticky ide napadnut, aj ked nic nerobite a moze ist hocikto.ten pan musi s tym psom chodit s nahubkom a stale na voditku. Bez priciny? kdeze? od mala nikoho k nemu nepustali ani psov ani ludi, zevraj on je ockovany, k nemu nemoze nikto chodit, chapete tu logiku? a teraz je z neho toto. inak skoro vsetci psi ho neznasaju, neviem ci to citia alebo co.moja staci ked ho citi na dialku ani ho nevidiet, uz sa najezi a spozornie popripade zacne hulakat.
a stym ze maleho odkopnes a velkeho nie, je to pravda, dokonca ked maly zautoci, nie su take zranenia ako u velkeho.co narobime. aj tak milujem velkych psov.proste pes je selma a nie daky zajacik.
Obrázok užívateľa
zuzupes

Poslaťod Fraga » 6. Sep 2007, 7:27

8) :wink:
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod rybicka » 6. Sep 2007, 10:15

Fraga jasne, JA to mozem chapat ako bez priciny-to bez priciny som myslela tak, ze ja som mu nedala podnet, aby na mna zautocil....pes vzdy ma dovod...prebiehalo to tak, ze som isla po ulici, on sa tam volne potuloval-mimochom viem, kde byva, ma dieru v plote ako hrom a nikoho z majitelov to nezaujimalo. Uz na nich boli aj staznosti. Isla som po ulici a on sa za mnou rozbehol, zacal vyravovat a ceril zuby. Snazila som si ho nevsimat, isla som dalej, behla okolo mna a potom sa mi postavil do cesty. Zostala som stat a on s vycerenymi zubami sa priblizoval ku mne. Zmeravela som. Poviem ti, ze som v sebe mala malu dusicku. Neviem preco to robil, robi to na vela ludi-este stale. Len vyhrazne stoji a ceri zuby, ked bol blizko mna, tak sa len otocil a isiel prec. Ale robi toto normalny pes???Neviem, mozno je bity a vybija si to na druhych ked utecie. Majitelia si tym vobec nelamu hlavu. Jo a preco ju nevezmem na cvicak? Skusala som, ale u nas mame bohovsky cvicak. Ja mam zakladnu poslusnost spravenu sama. Lenze oni maju skvelu teoriu, ze kazdy pes sa tam MUSI cvicit podla ich pravidiel a musi prekonavat prekazky-co ja u mojej nedopustim, lebo este nema pevne kosti a je velka, takze si velmi lahko moze cez prekazky ublizit-hoci aj okom neviditelne-chrupavky, kosti, klby.....atd..A ked som prisla len s tym, ze chcem, aby bola medzi ludmi a psami a nechcem ju cvicit podla ICH pravidiel, tak ma slusne odtial vyrazili. Chodim s nou von s dalsimi psickarmi, kamaratmi. Aj ked ich vidi malo, uz si ich pamata. Ona si proste musi najprv takych 20 minut toho cloveka preklepavat, a potom je vsetko OK.
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod zuzupes » 6. Sep 2007, 10:18

rybicka,
to je fakt super cvicak, aj ja tam chcem chodit :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
zuzupes

Poslaťod rybicka » 6. Sep 2007, 10:24

zuzupes, kludne pridi do Skalice, ja ta tam zavediem :lol:
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod zuzupes » 6. Sep 2007, 10:26

radsej ostanem pekne tu v TN.Este by som sa tam s nimi povadila :D
Obrázok užívateľa
zuzupes

Poslaťod Fraga » 6. Sep 2007, 10:41

No teda to je fakt sila. On ta normalne zastrašoval. Asi by som sa majiteľovi postavila na zvonček a potom aj na krk! Ked to urobí malému decku tak koniec! Isto nejakú príčinu má. V tomto prípade je chudák človek (čo ide okolo) ale aj pes. Pretože ak sa takto správa... boh vie čo mu urobili. No ale majiteľ by si to za klobúk teda nedal.

No a k cvičáku? páni ja sa tiež pridám, tiež chcem na taký heh. Nikdy som na cvičáku nebola. Nepotrebovali sme to, všetko sme si riešili samy. Akurát raz a to teraz v lete na agility. (akosi nákup prekážok pre svoje potešenie je predsa len trošku moc luxus) :lol: Inak to je fakt prístup treba uznať. Veď cvičák je na to, aspoň môj názor aby sa tam cvičilo a cvičilo nie to čo pes vie, ale čo nevie... hm :roll:
Obrázok užívateľa
Fraga

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 27 hostia