Krmivá

Tu píšte všetko, čo sa týka výživy a krmív pre psov

hypo krmivo

Poslaťod fosilia » 31. Júl 2007, 19:16

schnauzee - Vyrobit hypoalergenne krmivo a oznacit ho na obale este neznamena ze bude vhodne do eliminacnej diety.

Pokial mame na obale uverejnene kukurica, znamena to, ze vyrobca si tuto kukuricu spracovava sam a nenakupuje kukuricnu mucku. V technologickom procese pri spracovani kukurice pre vyrobu hypoalergenneho krmiva sa kukurica cisti a nasledne po kontrole melie. Toto mletie sa robi dva az tri krat
az vznikne uplne jemna mucka s upravou vlhkosti. Tym ze si ju vyrobca robi sam doma dokaze na konci dosiahnut produkt, v ktorom molekuly aminokyselin (peptidy)maju nizku hmotnost a su dostatocne rozbite aby pes nemal s tymto ziadne problemy pri traveni. Laicky povedane obidu crevnu barieru. Tento postup vyroby je uz davno znamy a napr. RC ho pouziva ked nakupi soju ako typicky alergen ale po spracovani sa objavi ako protein isolat soje v krmive RC hypoallergenic . Vsimni si zlozenie: Ryza, sojový proteinový isolát, živočišný tuk, minerálne soli, repné odrezky, hydrolizovaná hydinova pecen, rastlinny olej (spolu s boragovym olejom), zeolit, frukto-oligosacharidy (FOS), rybí olej...

Vyrobca u hypoalergennych krmiv nema vela moznosti ako spravne vybilancovat krmivo a dosiahnut optimalny pomer NMK tak aby okrem vlastnej diety pomahalo uz aj koznym problemom.

Kukuricny olej je idealnejsi ako slnecnicovy. Bohuzial v niektorych krmivach sa nachadza repkovy a ten je absolutne nevhodny.
Rastlinne oleje nam napomahaju pri liecbe vdaka ich NMK Omega6 LA a teda hlavne GLA. Niektori vyrobcovia dodavaju tiez boragovy alebo pupalkovy olej. Olej s Aloe Vera je v niektorych pripadoch alergen, preto sa moc nepouziva.

kukuricny gluten - nema nic spolocne s alergiami a pouziva sa v krmive. Je to latka, ktora vznika ako vedlajsí produkt pri výrobe kukuricného skrobu z kukuricného zrna. Obsahuje až 60% bielkovín a je vhodny do krmiv pre stenata, laktujuce feny a taktiez v energickych krmivach.

V potravinarstve sa uz objavuju chleby obsahujuce tento gluten.
Obrázok užívateľa
fosilia
 
Príspevky: 355
Registrovaný: 16. Okt 2006, 7:48

Poslaťod schnauzee » 31. Júl 2007, 19:28

Velmi pekne dakujem za vycerpavajucu odpoved, uz v tom mam jasno, pomohol si mi :D
schnauzee
 
Príspevky: 46
Registrovaný: 28. Jún 2007, 9:47

alergia

Poslaťod fosilia » 31. Júl 2007, 20:07

elissa4444: V prvom rade sem napis zlozenie krmiva ktorym krmis a skusime spolocne niektore veci zhodnotit a mozno naozaj skusis napr. Firstmate. Ale najskor to zlozenie.
Obrázok užívateľa
fosilia
 
Príspevky: 355
Registrovaný: 16. Okt 2006, 7:48

krmivo

Poslaťod elissa4444 » 1. Aug 2007, 22:34

Tu je teda zloženie RC special klub: pšenica, kuracie a morčacie mäso, sójový bielkovinový koncentrát, sójový olej, hydinový a bravčový tuk, ryby a vedľajšie preodukty z rýb, pivovarské kvasnice, minerálne látky, antioxidanty, E 320, Butylhydroxyanizol, E 310 Propylgalát.
Opísala som presne všetko čo tam bolo napísané, neboli tam žiadne pomery, percentá ani zastupenia niektorých surovín. Ale Greenfish som už bohužial kupila pred týždnom.
elissa4444
 
Príspevky: 7
Registrovaný: 30. Júl 2007, 22:51

krmivo

Poslaťod fosilia » 1. Aug 2007, 22:37

Prepac napis mi to anglicky ak mozes lebo basnici casto prichadzaju o iluzie.
Obrázok užívateľa
fosilia
 
Príspevky: 355
Registrovaný: 16. Okt 2006, 7:48

krmivo

Poslaťod elissa4444 » 1. Aug 2007, 22:51

Máš pravdu, teraz jak si to čítam a vidím rozdiel :shock: .
Ingredients: Cereals, meat meal and animal by-products, vegetable protein extracts, oils and fats, fish and fish-by products, yeast, minerals, E.C. permitted anti-oxidants
elissa4444
 
Príspevky: 7
Registrovaný: 30. Júl 2007, 22:51

Poslaťod fosilia » 1. Aug 2007, 23:24

Vidis hned tomu rozumiem.
Neda mi nezacat touto tvojou vetou.
Veterinári stále neprišli na to, čo jej vlastne je, ale mám podozrenie že je to z granul RC...
Pozri sa este raz na zlozenie, ktore si mi napisala. Myslis si, ze toto je zlozenie standartneho krmiva?

Vacsinou doporucujem otestovat veterinara. Napisat si tento text na papier prist k svojmu veterinarovi povedat, ze toto krmivo som kupila v hypermarkete a nech sa pozrie na zlozenie ,ci je vhodne pre zdravu vyzivu mojho psa.
Vacsinou to dopadne tak, ze krmivo je oznacene ako zle.
Osobne vsak neviem ako vacsina veterinarov na to prisla.
A teraz spat k teme:
Ktore zlozky mozu robit problem:
1.cereálie - neuvedeny presny nazov pouzitych obilovin problem wheat
2.meat meal and animal by-products - to najhorsie co mozeme ocakavat v krmive. Nepresny text a vela moznych problemov.
3. vegetable protein extracts - s nizkou molekulovou hmotnostou male riziko alergenu najcastejsie sa jedna o sojovy protein extrakt alebo corn gluten. Toto je ok.
4. oils and fats - neuvedeny presny druh ale nema nic spolocne s alergiami. Dalej sa neda nic popisat lebo nic nevieme.
5. fish and fish-by products - opat to najhorsie co mozeme ocakavat po spracovani ryb. Uz som to spominal v inych prispevkoch vid.tazke kovy.
6. yeast - nealergen avsak kritika zo strany americkych bojovnikov za zdravu vyzivu psov oznacene ako zla surovina. Nemusi to byt vsak pravda.
7. minerals ok
8. E.C. permitted anti-oxidants - Chyba mi tam len oznacenie Pozor jed.

V tomto krmive je tolko moznych rizik, ze sa neda vobec tipovat. Kedze mas uz Greenfish ale nepises o ziadnych dalsich vysledkoch vysetreni tak
sa neodvazim nic dalej pisat.

Tak len strucne. Cakaj na vysledok.
Tu mas link na citanie pre lepsie pochopenie napisaneho zlozenia krmiva.
http://www.doggiedaycareandmotel.com/quality_pet_food.html
Naposledy upravil fosilia dňa 2. Aug 2007, 8:28, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
fosilia
 
Príspevky: 355
Registrovaný: 16. Okt 2006, 7:48

Poslaťod elissa4444 » 1. Aug 2007, 23:47

Spočiatku, ked jej to začalo na chvoste tak ma vždy poslali preč s tým jej mám na to dávať mastičku Pimafucort. Ked to absolútne neprechádzalo a začali sa jej po celom tele robiť flaky s vypadanou srsťou a šupinkami, zašla som samozrejme zas. Mysleli si že sú to plesne, tak sme ju na to liečili a nakoniec dovŕšili očkovaním proti plesniam. Výsledok nulový. Tak že či to nebudu baktérie. Zobrali vzorku a urobili vyšetrenie, ktoré trvalo 2 týždne. Zistili že baktérie tam nejsú. Dovtedy aj brala antibiotiká a skušali všetko možné. Ťažko povedať čo a či vobec niečo zabralo ale postupne sa jej stav zlepšil. Ale aj po čase sa jej srsť nezahustila. A chvost vizerá rovnako ako pred liečbou. Najnovšie skušali na nej tabletky na štítnu žlazu, nezabralo. Stav kože sa jej však zas zhoršil, je podráždená a vypadáva jej aj tá trocha srsti čo jej zostala. Podsadu nemá vobec už dávno, odvtedy čo jej to začalo, čo je asi pred trištvrte rokom. Dávala som jej už aj vitamíny na srsť a kožu: Canvit H, rybí olej a Ungiotin. Netuším či to može byť granulami ale chcem skusiť všetko. Mimochodom je to zlatá retrieverka a o necelé tri týždne má výstavu. Dovtedy sa jej to už uspokojivo nezlepší ale musím sa aspon pokusiť. Ked nič iné tak som sa aspon vyžalovala a hned sa mi dýcha lepšie :P .Dakujem za rady. Ale ak vieš poradiť nejaké dobré krmivo s ktorým by som zaručene predišla alergiám tak prosím porad.
elissa4444
 
Príspevky: 7
Registrovaný: 30. Júl 2007, 22:51

krmivo

Poslaťod fosilia » 2. Aug 2007, 8:26

elissa4444 - to je pekne ale mna zaujima vysetrenie krvi. Nasledne oblicky.
Golden retriever - Proteinove alergie a DBK.
Pokial tento text potrebujes prelozit tak napis.
Je to vynatok z odbornej knihy o vyzive podla jednotlivych plemien. Jedna z najlepsich knih od William D. Cusick.
The Golden Retriever's origins cannot be documented. The theories are as numerous as the breed itself. One theory claims the Golden Retriever originated in Russia and was then later taken to England where it developed into the breed of dog we know today.

The Golden is one of six breeds I know of that produces oils through the skin and no skin dander. This makes it an ideal breed for people with allergies to the skin dander produced by most of the other breeds. Since the Golden produces skin oil and not skin dander, it is very important that they receive the proper amount and balance of dietary fatty acids. When the proper balance of fatty acids (linolenic, linoleic, and oleic) are present in its daily dietary intake, the Golden only produces the arachidonic acid its body requires to make the skin oils. The proper source and balance of these fatty acids can change a dry, dull and brittle coat into one that would make any Golden Retriever proud. The best sources of fatty acids for this breed of dog are linseed oil and cold pressed corn oil or wheat germ oils. Soy oil coat conditioners should be avoided.

Wherever the Golden Retriever originated, nutrient sources in the regions must have included wheat, corn, poultry, and limited amounts of beef. A blend of these sources makes up the ideal base diet for this breed. Foods this breed should avoid would contain ocean fish, soy, oats, beet pulp, or white rice.

A tato veta by ti mala zniet poriadne v usiach. Svetle a vacsie plemena psov su najrizikovejsie pre prijem chemickych konzervantov.

I personally believe that the best diet for a Golden Retriever is one that the owner makes fresh, using quality ingredients, without preservatives.
Obrázok užívateľa
fosilia
 
Príspevky: 355
Registrovaný: 16. Okt 2006, 7:48

Poslaťod Amaguk » 2. Aug 2007, 11:07

cela Cusickova kniha je na stiahnutie tu: http://home.att.net/~cusickbook/1.pdf
:)
Obrázok užívateľa
Amaguk
 
Príspevky: 567
Registrovaný: 28. Júl 2007, 19:05
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod elissa4444 » 2. Aug 2007, 13:14

Fosilia, žiadne vyšetrenie krvi ani obličiek nebolo urobené. Spomínaš tu DBK, klby má všetky A. Mojmu veterinárovi už prestávam doverovať a rozmýšlala som že by som skusila nejakého iného..... Textu rozumiem tak na 40%.
elissa4444
 
Príspevky: 7
Registrovaný: 30. Júl 2007, 22:51

krv

Poslaťod fosilia » 2. Aug 2007, 16:17

Spomínaš tu DBK, klby má všetky... :P :P :P
Radsej vymen veterinara lebo to je :evil:
Bez vysetrenia krvi si moze otvorit tipovaciu sutaz.
Obrázok užívateľa
fosilia
 
Príspevky: 355
Registrovaný: 16. Okt 2006, 7:48

Poslaťod elissa4444 » 2. Aug 2007, 21:57

No to s tými klbami, dufam že si si všimol to A, ako že negatívne. Teraz neviem či si len robíš srandu alebo si to A nevidel. A nejaké to dobré hypoalergénne krmivo mi nevieš poradiť? Asi kupim na výstave. Mám skusiť Firstmate čo si predtým spomínal?
elissa4444
 
Príspevky: 7
Registrovaný: 30. Júl 2007, 22:51

krmivo

Poslaťod fosilia » 2. Aug 2007, 22:40

elissa4444 neboj videl som to, ale pripadalo mi to fakt smiesne bez toho A.
Preto som to zamerne neuviedol.
Vies, keby som vedel ake hypoalergenne krmivo mam poradit tak ti poradim.
Napisem teda nazov krmiva, ktore na Slovensku nie je: Timberwolf
Bohuzial u nas momentalne nedostupne a tak lahko ani nebude. Pre moju potrebu ho mam z Rakuska. Momentalne vsak firma nema licenciu pre EU.

Myslim, ze bude dobra volba prist do Incheby na vystavu priamo za predajcami hypoalergennych krmiv nech ti poradia. Ked budu moc chvalit tak sa podakuj a nekupuj.

V prvom rade navstivit veterinara, ktory sa neboji odobrat krv a poslat na vysetrenie. A nasledne si vybrat hypoalergenne krmivo ci to bude Firstmate, Specific, Fitness, Greenfish, Royal Canin atd...
Ak tvoje rozhodnutie je Firstmate tak moj osobny nazor je ten, ze asi vyberies spravne.
Obrázok užívateľa
fosilia
 
Príspevky: 355
Registrovaný: 16. Okt 2006, 7:48

Poslaťod schnauzee » 3. Aug 2007, 11:59

fosilia, este by som sa ta rada nieco opytala, ked tak dobre radis :)

Kolko percent bielkovin by malo obsahovat krmivo pre psov? Konkretne mam na mysli pre stenata velkych plemien. Citala som, ze pre stenata by mal byt obsah 22%, ale u vsetkych? Nie je tam nejaky rozdiel pri velkosti plemena? EP, s ktorym momentalne krmim, ma 21%, ale dalsie krmiva, na ktore by som chcela prejst, maju okolo 30%, nie je to uz vela?

A este jedna otazocka...ak by som sa rozhodla pre Trainer fitness puppy medium-maxi, je to vhodne krmivo, aj ked nie je LEN pre velke plemena? Obsah bielkovin je tam cca 30%, v zlozeni nie je uvedeny glukosamin...trebalo by ho dodavat osobitne? Dakujem veeelmi pekne :)
schnauzee
 
Príspevky: 46
Registrovaný: 28. Jún 2007, 9:47

PredchádzajúciĎalší

Späť na Výživa, krmivá

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

cron