Volny pohyb psov

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod sylva » 28. Máj 2007, 15:05

Ale 5 mesačný by už mohol :lol:
sylva

Poslaťod evulkak » 28. Máj 2007, 16:31

Len to by som musela s nim zacat chodit na cvicak. ked som sa uz odhodlala, predali sme auto a nechcela som sa cez pol mesta trepat autobusom lebo viem, ze kym by sme tam prisli tak by bol zmoreny. Teraz ked uz auto mame.. mi ten chlapec co nas mal cvicit povedal ze to uz nerobi. Takze zase som tam kde som bola. Neviem teda co mam robit kam s nim ist. Najblizsie mame Iuventu.. ale o tom som pocula ze nemaju prilis vysoku kvalitu vycviku. Chcem nieco dobre co nas oboch nejako posunie a zaruci mi bezproblemovy vycvik. V dubravke je sice cvicak ale zamerany skor na agility... to zatial nechcem.
Mozno by som sa na to dala aj sama.. ale vycvik osamote nema taky efekt ako ked je psik permanentne v pritomnosti inych psov a rusivych elementov. Takze fakt netusim kam ist.
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod marlo » 28. Máj 2007, 16:44

Mame Weimarskeho stavaca pomahala nam ho cvicit p.Fridrichova.
Sme velmi spokojny ze sme si vybrali prave ju.
Ak by sme znova chceli cvicit alebo pokracovat v dalsom cviceni urcite oslovime tuto pani.
Cvici v BA ...a prevazne sukromne.Nie je to drahe a stoji to za to.

Drahomíra Fridrichova
Bernolákova 45,
919 43, Cífer.

Mobil:0903 644 395
email: fridrichova1@post.sk
dogservis.sk
Obrázok užívateľa
marlo

Poslaťod rybicka » 29. Máj 2007, 6:39

marlo chcem sa opytat, kolko stoji sukromna hodina vycviku u p. Fridrichovej. Pocula som o nej, ze sa zaobera aj problemovymi psikmi. Radi by sme ju s mojou navstivili, aby nam aspon ukazala, ako s nou jednat. Problemova je v tom zmysle, ze sa strasne boji a lakne sa vsetkeho...Ak ju oslovim, aku sumu za hodinu mam ocakavat? diky za odpoved :wink:
sylva, ja mam 14 tyzdnove stena, u nas to este nefunguje, lebo obcas mame este aj kaluze doma, sice v poslednom case mi vydrzi, ale kedze v tom horku, co bolo vypila 4 velke misky vody denne, tak po nej nemozem chciet, aby vydrzala az na urcene miesto, ked som rada, ze mi vydrzi 8 hodin doma...to vyjdeme von a okamzite sa vycura. A aj s kadenim to nejde. Vydrzi nekadit par metrov. Niekedy sa mi stane, ze to uz naozaj nevydrzi a vykadi sa mi aj na chodnik, co aj ked ide pri nohe sa zaprie a kadi 8) takze upratujem chodnik... 8)
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod sylva » 29. Máj 2007, 7:11

Jéééjda, evulkak, Ty si ešte stále nezačala chodiť na ten cvičák?! :shock: Som myslela, že prvú časť abecedy už Tvoj pes zvláda :P Veď si už dávnejšie spomínala, že začínate. A aspoň s ním Ty sama niečo robíš? Lebo čas uteká :wink:
A jasne, rybička, že od trojmesačného štenda nemôžeš vyžadovať to, čo by mal zvládať dospelý pes. Ale určite ani to štendo nevovediem vyšpiniť sa do stredu sídliska. A ešte ma v súvislosti s týmto napadá jedna vec, nedávno sa u nás na chodníkoch objavili obrovské nápisy "voľný pohyb psov zakázaný. Keď mám psa síce bez vodítka, ale kráča mi na povel "k nohe" pri nohe, je to voľný pohyb psa, či nie?! :twisted: Alebo ak mám mať podľa vyhlášky psa na vodítku a pes mi kráča pri nohe so zaveseným pripnutým krátkym vodítkom na obojku, ale ja ho nedržím v ruke, porušujem vyhlášku, alebo nie?? :twisted:
sylva

Poslaťod rybicka » 29. Máj 2007, 8:24

sylva, to prve by som povedala ano, ale ak mas na psovi pripnute voditko, tak ho na volno nemas, ma na sebe predsa voditko :wink: :twisted: to, ze ty ho nedrzis uz je nieco ine, to sa vo vyhlaske nepise, pes ma mat voditko a to ma, nikde sa nepise, ze ty to voditko musis drzat :twisted: ja ho nevodim do stredu sidliska, lenze my mame prve miesto na vencenie od panelaku cca 400m a tak daleko bez vyvencenia po 8 hodinach nezajde. Vy to chapete, ale vysvetluj to policajtom, ze ho medzi cinziakmi nevencim schvalne, ale ze to proste nevydrzi...a hlavne vysvetli policajtovi, ze pes, ktory je nad kolena, je 3mesacne stena, ktore neutecie, lebo sa boji.... :idea:
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod sylva » 29. Máj 2007, 8:33

No neviem, ale policajt by mohol vedieť, že napr. služobný pes sa na povel "k nohe" nepohybuje voľne, ale pri nohe :lol: A chápem, že sa Ti asi nepodarí vysvetliť, že ten koník, čo kráča vedľa Teba je len šteňa 8) To sa ani nesnaž. A ak tú kôpku zo zeme po ňom zdvihneš, tak je to v pohode. Keby to tak robili všetci, bolo by to super. A voľný pohyb psov na sídliskách, neviem, ťažko nájsť nejaké rozumné a spravodlivé riešenie. Ja chápem obidve strany. Sama sa snažím chovať sa tak, aby som nikoho neobťažovala.
sylva

Poslaťod rybicka » 29. Máj 2007, 8:54

sylva, ale to my tiez...ked ju vencim, tak ju nechavam na volno, lebo cely den ten hafan lezi a ked s nim idem pomalu-a u jej dlhych noh to ani poriadne nejde, ona kraca velmi rychlo-tak musime byt vonku dlho, nez pohybe vnutornostami tak ako potrebuje a to sa mi zase zacne viac bat...len po chvilkach predlzujeme prechadzky, necham ju na volno, aby sama pohybala telom, ako potrebuje, ale zaroven sa odo mna nevzdiali viac ako 3 metre, lebo sa boji vsetkeho vonku a strazi si ma. Nehovorim, ze to tak bude vzdy, ale teraz ako stena to tak je. Nikoho neotravuje, nikoho neohrozuje, chodi pri mne a nadielku zbieram, lebo nikdy neviem, kde ju to chytne....a navyse, ked zavolam ku mne, tak pribehne k nohe a sadne si, to bolo prve, co som ju ucila. Neviem, ako dlho jej to vydrzi, ale zatial pocuva. Dokonca aj ked je na volno. Dufam, ze toto nam vydrzi, ked to budeme stale denne aspon trochu pilovat. Myslis, ze ked sa stena boji, tak pocuva, ale ako sa prestane bat, tak zacne kaslat aj na vykonani povelu? Ze po odstraneni strachu, budeme musiet zacat svicit odznova? Alebo si to bude pamatat a bude potrebne to len pilovat?
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod rybicka » 29. Máj 2007, 8:57

marlo diky za spravu
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod sylva » 29. Máj 2007, 10:10

Vravím, chápem obidve strany. Viem si celkom živo predstaviť, že nejaká hysterická mamička môže chytiť paniku už len z toho, že uvidí na obozre také obrovské stvorenie na voľno a už to je pre ňu obťažujúce. Ja som psíčkar, ale poniektorí cudzí psi a ich majitelia ma dokážu tiež pekne vytočiť. Ale zas si neviem predstaviť, ako sa má pes vyvenčiť na vodítku, to je nemožné. :roll: Ja mám to šťastie, že nie som odkázaná na venčenie na sídlisku.
A je mi jasné, ako asi poslúcha vystresovaný a vyplašený pes. Je to na Tebe, musíš zapracovať v oboch smeroch. Dosť úzko to spolu súvisí. :wink:
sylva

Poslaťod rybicka » 29. Máj 2007, 10:15

sylva, ona je dost bojacna a vyplasena, ale aj ked sa lakne, tak poskoci tak o meter a okamzite sa mi prilepi na päty. Doslova mi slape na nohy. Ked ideme cez mesto, tak je samozrejme na voditku-cesty, auta, vela ludi, ale medzi panelakmi, kde je len trava a chodnik, ju nechavam. A ludia sa jej neboja tolko, ako ona nich. Ludom sa vyhyba na :roll: velku vzdialenost, ked je na volno, na voditku ide pri nohe, nalepena na nohu...
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod sylva » 29. Máj 2007, 10:22

Tak to máš ešte celkom fajne :twisted: Počkaj, až začne panikáriť tak, že vezme tie svoje dlhé nôžky na ramená a hurá preč :?
sylva

Poslaťod rybicka » 29. Máj 2007, 10:42

sylva, no tomu ja prave chcem zabranit, spolocne sa snazime co mozeme sa toho strachu zbavit, vela ludi mi dalo niekolko rad a niektore pomohli, len ked uz zacina byt vsetko v pohode, tak pride jedno extra velke laknutie a sme zase na zaciatku. Hrozne sa mi vonku trasie, knuci, laka sa aj ked zasumia stromy vetrom...preto sa chcem aj skontaktovat s p. Fridrichovou, do BA to je sice cca 1,5 hod. cesty, ale ak by sa dalo, dohovorila by som sa s nou na vikendy, nech mi pomoze, ak to bude mozne....
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod sylva » 29. Máj 2007, 10:46

Myslím, že celkom dobre by Ti mohli poradiť aj skúsení chovatelia plemena.
sylva

Poslaťod rybicka » 29. Máj 2007, 16:19

sylva: no prave od nich mam tie rady, s ktorymi je vidiet maly uspech, ale nikto mi poriadne presne nevie poradit, ked ma nevidi osobne s hafanom. Ja potrebujem, abz nas niekto chvilu sledoval a potom povedal, co robim zle, co mam robit, ako sa spravat v tej a tej konkretnej situacii... :roll:
Obrázok užívateľa
rybicka

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 19 hostia