DKo píše:Jaro, akosi furt nerozumiem čo máš na mysli. SPZ predsa nie je zákonodarným zborom a jeho chovateľské kluby tobôž nie. Ak máš na mysli, aby SPZ vplýval na poľovníkov, aby len tak mírnix-dírnix nepálili po psoch, ale najpr zhodnotili či náhodou nejde o zatúlanca, ale skutočne ide o psa na pytliačke a ešte i vtedy posudzovali, či sa stane väčšia škoda ich združeniu alebo majiteľovi psa, tak toto sa aj deje. Dať to do zákona však musí niekto iný a v tom zákone by mali byť aj pokuty pre majiteľov zatúlancov a na Slovensku reálna možnosť ich vymáhania.Jaro píše:Dko pokial sa ten zakon neupravi alebo nezdokonali tak sa nic neudeje . Tlak ma smerovat na SPZ , vsak predsa je velke mnozstvo kynologickych klubov vid Retrivre ktore spadaju pod SPZ .
a tych 2 a 4 kolesovych to zas je o niecom inom .
Dusan ja ti neviem dat presny navod k tomu aby sa docielilo a zamedzilo to aby kazdorocne nebol nezakonne zastreleny nejaky pes . Vies ako sa hovori viac hlav viac rozumu .
SPZ ako zdrzujuca org. polovnikov a kynolog. klubov ma moznost predlozit zmenu , novelu k tomuto zakonu .