Bohuzial, tu to s tymi polovnikmi nie je take jednoduche... "kamaratit" by som sa nimi mohla len s velkym sebazapretim... a neviem, ci by to pomohlo... Ale realne uvazujem o vstupe do polovneho zdruzenia, aby som to videla aj z inej strany
Dufam, ze sa nebudem musiet stat alkoholikom, kedze ine prekazky nevidim: prirodu mam rada, co neviem, sa naucim...
S drzbou zbrane to mam OK, kedze nikto nekontroluje, ci je polovnik na to psychicky sposobily...
V lese sa nespravam ako blbecek a nepustam si tam 3 zbesile psy, aby si pobehali za srnakami... Ja tu nehovorim o psoch, ktore si niekto vypusti, aby robili "neplechu" v reviri, ale o venceni, ktore sme napriklad aj spolu absolvovali pri Slovnafte.
Psy mozno nemam take zvladnute ako ty a myslim, ze takych je aj malo, ale su uz zvladnute celkom slusne na to, aby som si mohla dovolit pustit ich na luke a nebat sa, ze mi zdrhnu v nenavratne za zverou, aj ked to riziko tam je vzdy, lebo na 100% nie je nič. Snazime sa chodit na miesta, kde je vyskyt malo pravdepodobny, davame si extremny pozor, cize pozorujeme okolie, aby sme pripadnu zver zbadali skor ako psy, hoci v poslednej dobe je to zbytocne, lebo ak tam nahodou nejaka je, plasia ju motorkari...
Ak mame ale podozrenie, ze by zver na okoli byt mohla, mame ich na tom voditku
, pre istotu...
Pod "usmerni" som myslela oznaci miesto, kde jemu a zveri nebudes tak vadit... Aj keby ta hned polovnik pristihol pri tom, ze tvoj pes prenasleduje zver, ak si tam, nemoze ho hned zastrelit. Pokial samozrejme nie si pytliak a nechodis mu do reviru pravidelne... Moze ti ale dat pokutu. Ked zle zaparkujes, policajt ti tiez nevypali auto, ale da papucu.
Neznalost coho neospravedlnuje? Ked sa opytas nejakeho polovnika, ktory zakon ho opravnuje strielat do tvojho psa, myslis, ze ti nejaky odcituje? Dovolim si tvrdit, ze keby vsetci respektovali nariadenia a zakony, aj tie blbe, tak ako ja, vyzeralo by to inak...