najlepšou výcvikovou školou, ktorú doporučujem všetkým majteľom psích miláčikov je taká, ktorú mu dávate vy, v domácom prostredí a v okolí, či inde...lebo mno najlepšiu školu výcviku môže dať svojmu psovi jeho majteľ...nho ale ak je niekto v tejto oblasti príliš ehm (nebrať doslovne) "neschopný", nedokáže si dať rady, je málo trpezlivý a vytrvalí, thak potom nech vyhľadá odbornú ruku, a to výcvikára..ktorý by mu mal v tom pomôcť...ale ja nie som pre ,,cvičiská" a iné...a už vonkoncom som proti, ak majteľ psa necvičí svojho psa, ale niekto, kto by mal byť pre psa cudzí...to je dosť blbosť, pretože pes by mal posluchať pána a nie všetkých, najmä pána...pretože thak môže mať chaos, čo ak niekto na druhej strane cesty zvolá k nohe alebo poď sem aťď a pes si to zoberie ako príkaz, rozbehne sa a BUM prejde ho auto, to tiež nie je rozumné..najlepšie cvičenie bude mať pes vtedy, ak bude prijímať príkazy od svojho pána, majteľa..a poprípade aj od niektorých príslušnikov rodiny...viac, si myslím, netreba...!!!