Nie som expertom na krmivo Trainer ale ak maju technologiu na spracovanie cerstveho masa tak ho tam urcite davaju. Otazkou ostava kolko, lebo to nie je az take jednoduche. Potrebujes min 4snek a vsetko musis mat jemne zomlete inac cez extruder prt pretlacis. Maso tam vstupuje ako posledne so 60% vlhkostou pricom masa premiesana z ostatnych surovin ma 25% vlhkosti.
Potom ide parny kupel a nakoniec prudke zdvihnutie tlaku a na niekolko sekund aj teploty a potom to zacne padat. Nasledne sup do vakuovej komory na nastrek tukov tzv. dovnutra a hura smer zasobnik a posledne dosusovanie ukonci proces.
Cela finta spociva v tom, ze musis navysit masovu cast napr. zo suseneho masa lebo nemas sancu zapracovat vacsie mnozstvo cerstveho masa ako
30% mozno aj viac ale potom nastavaju problemy. Kedze vacsinu surovin morka a kura ako pisu na svojich strankach chovaju doma cena vysledneho produktu moze byt velmi dobra. Podobne ako tu chovaju vsetku hydinu priamo v zavode. Brojlerovy vykrm, ziadne naklady na presun vela peknych zien pri pase a super produkty za lacne peniazky.
Vacsina vyrobkou ide do EU a ja som tu zadarmo koli kontaktom na tuto firmu. Kedysi ked si sem prisiel tak prestreli cerveny koberec a ked si povedal ze kupis kontajner tak si tu bol velebeny. Dnes povies jeden kontajner a oni sa opytaju myslite 10 hadam... Svet sa meni. Orijen tu nepoznaju podobne ani Trainer. Ale ked som sa pytal na moznost zapracovat 70% masa do granul zadusali sa tu od smiechu. Ked som povedal ze 30% je ovocie tak sranda pokracovala ale potom som sa opravil, ze su tam aj zemiaky a smiech ciastocne prestal.
Ich hlavny technolog pokyval hlavou a dal mi jasne najavo, ze som asi zle cital. Proste 70% masa do dry food nedas a mam si kupit ich wet food lebo tam je min. 80-100%. Viac som to nerozoberal pre istotu ... Idem ranajkovat...
PS: Kurnik cez Cinu stranka chovatelia.sk je zakazana nevhodny material a odloguje to niekde na caranice o internete. Kuvy komunisticke cenzuru robia vsade. Asi treba platit .