od rybicka » 30. Jan 2007, 14:44
No práve, je to individualita a keď máš poslušnosť naozaj zmáknutú a on si jednoho dňa zmyslí, že napr. vidí letieť vranu, alebo niečo iné, alebo bežať akékolvek zviera, tak sa za ním pustí a máš smolu...potom sa ukludní a vráti sa....potrestať ho nemôžeš, lebo si to spojí s tým, že ho trestáš za to, že sa vrátil.... Ako hovorím, mala som bígla, do určitého veku nemal absolutne žiadny problém na privolanie, potom som nemala šancu, ak sa rozbehol za zajacom, alebo nejakým vtákom, bol uplne"hluchý". raz sa mi stalo, že ho nebolo 1/2 hodiny a potom mi v papuli priniesol kus zajačej kože, asi ju niekde vyhrabal. Vyzeralo to, ako z ocasu. Priniesol a sadol si. Keď som mu povedala pusti, tak to pustil na zem. Keby bol polovnícky vedený, tak urobil presne čo mal, až na to, že nie je, ale aj tak sa tváril velmi hrdo. Vždy sa vrátil, len potreboval tolko behu, ktorý ja by som s ním nikdy nezvládla. Za 1/2 hodiny sa vybehal do sýtosti a potom sa vrátil a bol pokojný pri mne. Dá sa povedať, že utekal, ale dá sa to povedať aj tak, že sa len potreboval vybehať, až sa vybehal, sa vrátil a bol klud...
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich