pes do bytu

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

pes do bytu

Poslaťod Veja » 28. Dec 2006, 12:53

Pekný deň prajem, poradí mi niekto nejakého psíka menšieho vzrastu do bytu, máme otca na vozíčku a chceli by sme nejakého psíka k nemu aby nebol tak sám cez deň ale musí to byť niečo menšie čo sa naučí špiniť aj na jedno miesto v byte ako napr. mačky i keď neviem či to je u psíka možné, nakoľko otcovi by sa s o psíkom veľmi ťažko chodilo samému von počas dňa, veľmi pekne ďakujem za vaše rady :)
Veja

Poslaťod SH a perzska macka:) » 28. Dec 2006, 13:45

tak mu kup macku :wink: ved to neni moc rozumne kupit mu psa a potom ten pes bude cely den vnutri a spinit na jedno miesto... vies ako to bude smrdiet...ked das noviny alebo tak... a pes potrebuje vybeh aj ked je bytovy... a ucit spinit vnutri tiez neni najrozumnejsi napad... to si naozaj kupte radsej macku.
SH a perzska macka:)

Poslaťod Lada » 28. Dec 2006, 22:44

Ahoj. Ja mám teraz šteniatko, ktoré špiní doma a poviem ti už sa neviem dočkať kedy z toho vyrastie. Aj keď s ním chodíme veľa von tak nezabránime aby rovnaký pošet cikancov a hovienok urobil aj doma.
Možno ak by ten váš psík vyrastol tak by ste sním už taký problém nemali. Ale a tak učiť psíka robiť potrebu vnútri nie je moc dobrý nápad. Bude z toho skôr zmetený a vonku sa možno ani potom nevykadí vôbec. Myslím, že by prichádzal u vás do úvahy skôr malý psík ako yorkshire alebo maltezák.
Lada

Poslaťod beira » 29. Dec 2006, 0:51

Pes sa dá naučiť aj na taký ten mačací záchod... Myslím, že uz sú aj také, čo eliminujú zápach. Mám kamarátku, ktorá má dvoch talianskych chrtíkov a vraj s tým celkom dobre fungujú, len museli byť trpezliví, kým ich to naučili...
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod Veja » 29. Dec 2006, 9:19

veľmi pekne vám dakujem za odpovede a ono ten psík nebude len stále vnutri bude chodiť aj von, ale až ked sa vrátime z roboty, ono vo vnutri bude len počas dňa ked mi ostatný sme v robote, je mi jasné že každý pes potrebuje výbeh aj ked je malinký ale vybehať sa vonku musí
Veja

Poslaťod jarka » 29. Dec 2006, 12:35

ahoj, ak s ním bude niekto chodiť von, keď sa vrátite z roboty, tak je to potom jedno.My máme 8 mesačné šťeňa a už od 4 mesiacov vydrží čakať na nás. Len to chce trochu trpezlivosti a psík sa naučí, vydží nešpiniť doma. Ale odporúčala by som nejakú menšiu rasu, aby to nebola veľká záťaž pre otca. Predsa len mu bude sedieť na nohách a on sa s ním bude pohybovať na vozíčku. Mali sme suseda vozíčkara a s pekingským palácovým tvorili nerozlučnú dvojicu. Veľa šťastia.
Obrázok užívateľa
jarka

Re: pes do bytu

Poslaťod LIVKA » 5. Jan 2007, 13:45

ja mam steniatka yorka ,odber koncom februara .narastie do 2,5 kg.0910208109
LIVKA

naucenie psika chodit na jedno miesto

Poslaťod zuzupes » 20. Jan 2007, 11:13

ja si myslim ze psik je lepsi ako macka,pretoze je pritulnejsi mam uja ktori je tiez tazko chori a psik mu moc pomohol. kupili mu borderteriera celkom zlaty psik velmi pritulny. ani mu nepada srst, len problem jeden je ten ze ho treba trimovat. a stym chodenim na jedno miesto, da sa to.ked sa psik doma pocura, treba namocit do toho noviny(zvysok dlazky treba poriadne vycistit, aby psik necitil to miesto, a vybrat si miesto,kam chceme aby chodil na zachod.polozit tam ciste noviny(popripade macaci zachod) a na to polozit tie ocurane noviny a na to zas vrstvu cistych novin. psik bude citit ze tam cural a bude curat zas na to iste miesto.ked sa vycura alebo vykaka treba vrchne noviny vyhodit a dat tam zas ciste ale vzdy nechad na spodu dake pouzite aby citil svoj pach. a takto pokracovat az kym nebude chodit len tam.potom uz staci len ten macaci zachod bez novin.a aby vnoci nemusel otec vstavat,treba malinke steniatko ulozit do dakej malej prepravky,kde nema moc miesta,lebo svoj brloztek si nezaspini.ak je viac otazok mozes odpisat na mail.ahoj
Obrázok užívateľa
zuzupes

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia