od anitram » 7. Dec 2006, 8:25
no neviem aky problem by mal byt s malickymi, vtaciky su viac menej samostatne, nemusis do toho zasahovat, pokial ich mama neodvrhne, ale potom mas vtacika, ktory ma rad ludsku spolocnost a neboji sa ta.
Co sa tyka tej krotkosti, neviem. Kanarici su od prirody plache tvory a mne nikdy nesedeli na prste. Otvorila som klietku polietali si po miestnosti a ked som im vymenila zradielko a vycistila klec, vliezli dnu a nemusela som ich nahanat po izbe.
Korela bola tvrdy oriesok, nikdy nechcela zaliezt dnu, sice som ju tam davala len na noc a ked som nebola doma, ale to bola taka uboha klietka, ze mi odtial aj utiekla. A bala sa mojich prstov, ked ich videla isla mi ich udobat. Ale ked som ich mala zakryte a nevidela co to je, tak som ju mohla aj skrabkat na krku, kde to maju vtaci najradsej. S tou korelou to skusaj najskor tak, ze budes mat slnecnicu, alebo nieco co ma rada a dlhsie to nemala na dlani a sed a cakaj kym si pre to pride aj sama, mozno by bolo najlepsie najskor to mat niekde na sebe a ked sa osmeli a uz bude chodit sama k tebe, tak postupne premiestnuj az na ruku. Skusala som aj tak, ze som jej nedala jest a nech si preto pride ku mne, ale mala panicky strach z ruk, neviem co jej kto urobil predo mnou s rukou. Sce to vela trpezlivosti a nie tak, ze ty pojdes za nou, ona musi prist za tebou. A rozpravat som sa tiez pokusala ju naucit, ale nejako sa nechytala. Vzdy ked som prisla do miestnosti povedala som jej ahoj, ale nic z toho. Mozno na nete nieco bude
Drzim palce na maturite, ja to mam davno za sebou, ale nebola to az taka hruza ako o tom hovorili. Teraz mam maturitu skoro kazdy semester.