od Hosť » 30. Sep 2006, 4:50
Tiež by som nedal šteniatka do výkupu, vždy sa nájde niekto , kto si hafana kúpi, obzvlášť ak je čistokrvný. Môj názor je taký, že medzi množitelom a výkupcom nie je z morálneho hladiska absolutne žiadny rozdiel, lebo obaja to robia pre peniaze.
Ak autorka prvého príspevku dala sučku pripustiť nie zo zištných dôvodov, bolo by myslím na mieste, ak by šteniatka inzerovala v rubrike "darujem", prípadne "predám za vetrinárne poplatky", samozrejme, ak sa jedná o šteniatka bez PP.
Je to len môj názor, nikomu ho nevnucujem, je to na uvážení každého človeka. No radšej by som daroval šteniatko ludom, ktorí by si ho vzhľadom na svoju finančnú situáciu nemohli kúpiť, no dokázali by mu poskytnúť veľa lásky a zodpovedajúcej opatery, ako "výkupcovi", u ktorého je reálny predpoklad, že šteniatka bude predávať, ako návnadu pre bojové psy, i keď musím objektívne priznať, že nepoznám systém na základe ktorého výkup funguje.
Nechcem byť naivný, no možno je to aj tak, že výkupca príde, odkúpi všetky šteniatka za pár korún a drahšie predá. Množitelovi odpadnú starosti s predajom a špekulant je finančne zahojený po pár kilometroch od rakúskych hraníc. No o tejto variante osobne velmi silno pochybujem...
Miro zo SC