Máš pravdu,tricolor sú krásny, môj má necelé 4 mesiace, ale takého živého tvora som ešte nezažila. Rastú mu zuby, takže všetko, čo vidí rozkúše, nech je to čokolvek. S výchovou je to trochu ťažké, lebo sa často snaží rozhodovať on, keď dostane príkaz, tak sa na mňa pozrie, akoby hovoril:"To myslíš vážne, teraz?" a niekedy pribehne a niekedy nie, to musíme stále cvičiť. Čo sa zdravotných problémov týka, tak treba dať pozor na oči a uši. Pri jeho rýchlosti, s ktorou behá(moji kamaráti o mojom hovoria, že behá ako zajac
) sa veľmi často môže praštiť do hlavy, a napr. môjmu tak praskla cievka v oku a musel mu ho operovať veterinár. A na uši sú citlivé celkovo, môžu mať zápaly. Inak sú v pohode a keď zrovna nič neničí, tak spí. Len neviem, ako ho mám odnaučiť spať s nami v noci na posteli. Keď ho dám dolu v noci, že sa zobudím, tak začne robiť hrozný rámus, aby sme sa nevyspali. Proste, keď nemôže byť on na posteli, tak my nebudeme spať vôbec. Chcem ho to odnaučiť a musím prísť na spôsob ako