Tak Dušan, žiaľ aj takýto seriózny chovatelia psov s PP sú. Ja chvala bohu osobne take špiny nepoznám. Je to len a len na poradcovi chovu, na členoch klubu, či niečo takéto existuje. Ak áno, mal si s tým výjsť na svetlo božie a nie začať kupčiť so psíkmi bez PP. Je mi jasné, že v zahraničí sa to tiež robí. Ľudia si kúpia super špičkového psa zo zahraničia a vôbec nemusí byť to, čim mal byť. A preto je jedná výborná vec. Zistiť DNA rodičov a máš 90% istotu, že tento potomok je po týchto rodičov. Nie je to sen, je to už realita. Neviem či sa to už rozbehlo, ale v Kynologickej revue bol o tom článok a viem aj o ľuďoch, ktorý by toto radi rozbehli. A potom by sklapli podvodníkom a iným im podobným šmejdom ňufáky.
Z tvojej odpovede mám skutočne pocit, že Ti ide iba o prachy. Pretože chovateľ, ktorý chce chovať zodpovedne a hlavne s láskou a čistým svedomím, tak NIKDY na chove psov nezarobi. Netvrď mi opak. Poznám ľudí, ktorý v tomto chodia a zodpovedne. A nikdo z nich na šteňatách (hovorím o PP) NEZAROBIL. Pre týchto chovateľov je ich úspech inde. A nie v prachoch. Dobre, možno Ty poznáš práve takých "chovateľov" ako si Ty sám.