Ja si tiež myslím, že v niečom má byt plus, lebo ak je pes na dvori, človek s ním nie je tolko, ako keď je v byte. Offca, ja viem, že beagle potrebujú neustále pohyb, preto aj keď bol doma sám, že sme boli v práci, tak niečo musel robiť a akonáhle sme prišli domov, boli sme s ním aj 2,3 hodiny vonku, aby sa vylietal, potom sme išli domov a aj popri mojej práci doma som mu napr. hádzala loptičku - zrovna sme sa pri tom učili aport:) ,alebo s ním bývalý priatel robil hovadiny, hral sa s ním. Potom sme zase išli tak na 2 hodiny von....
Viem, že IW je na pohyb nenáročný, preto som aj napísala, že čo sa týka dlhých prechádzok, sám si určí kedy má dosť, alebo kedy chce ešte chodiť alebo sa vyutekať, že to netreba preháňať, ani sa extra strachovať, že ho uženieme, alebo mu nedoprajeme dostatok pohybu. Keď je s ním človek vonku a on si lahne, alebo sadne, je jasné, že chce odpočinok-to ti môže urobiť hociaké plemeno. Ide hlavne o to, dopriať mu to, aby si mohol vyberať, nie, že teraz nemám čas, ideme von na 20minut, alebo teraz mám čas, ideme na 5 hodinovú túru (to bol len píklad!!!) postupne zistiť, kolko mu vyhovuje a podla toho sa zariadiť.
A čo sa týka coursingu-viete ono sú aj miesta, kde také nič nie je. U nás máme cvičák, ale tak sa na pohyb velmi nedá, skôr ide o ten výcvik poslušnosti, žiadne behačky a tak. Agility sa odo mňa najbližšie robí v Trnave, ale týždenne jazdiť do Trnavy-nie som milionár
a o coursingu v mojom okolí neviem nikde.... takže poskytovať psovi pohyb je čisto len na mne, mne nijaké tieto športové akcie nie sú dopriate pre psa...