od rybicka » 2. Aug 2006, 7:57
sylva ja som to myslela tak, že môj pes je celkovo velmi mohutný, aj paciny má mohutné, velmi mohutné. Je to bígl a tí majú vážiť max. 15kg. Môj má 1 rok a váži 18. Je mohutný, už ako 7 mesačné šteňa vyzeral veľkosťou ako dospelý, keby nemal ešte šteňaciu hlavu, tak mu každý tipoval tak 3 roky. Velmi rýchlo vyrástol a zmohutnel. Neviem, možno malo to krmivo velmi veľa vápnika, možno som ho k tomu ešte navyše dokrmovala mliekom-lebo ako šteňa mal zlomenú nohu, tak mi to bolo doporučené, aby mal dosť vápnika a kosť mu rýchlo zrástla. Lenže on je teraz veľký(a to mlieko som mu nedávala pravidelne a vela), mohutný, má velmi velký hrudník, široké packy...problém je v tom, že ako ročný má problém ten, že akonáhle lieta, blázni, behá, skáče a vyvádza, tak to nezvláda. Má ťažké telo a aby takto vyvádzal, musí vynaložiť všetko úsilie a ako sa vyblázni, leži polomrtvý na zemi a lapá po dychu a chrčí. roztiahnutosť a nadmerný vývin kostí môže spôsobiť krmivo, s vysokým obsahom vápnika, tukov a kalorických energerických látok.