Tayra (pekné meno)...s čistením zubov u psov je to tak...
Pokiaľ nemusíš, nečisti. Niektoré psy nepotrebujú čistiť zuby celý život. Čistia sa im prirodzene, možno napomáha potrava. Z tej potravy k čisteniu zubov môžu prispieť suché rožky, kosti (najlepšie lopatky),...
Povrch zuba je viac-menej hladký, kal sa nemá kde usádzať, čistením takéhoto zubu sa na nom vytvoria malinkaté "ryhy", povrch zubu už sa trošku "naruší" a práve vtedy sa nečistoty majú kde zachytavať.
Pokiaľ je čistenie potrebné, vôbec to nemusí byť "špecialnou zubnou pastou za 480sk", mám recept starej mamy - voda, citrónová šťava, soľ. Do tohto maglajzu jednoducho namočíš zubnú kefku (ja používam normálnu mäkkú detskú....no pes má tlamu, neviem si predstaviť čistiť tým zuby čivave). Odkukala som to od mojej psíčkarskej tetušky, ktorá sa takto starala o chrup o.i aj svetovému víťazovi (to len perlička)
A som sa troštičku rozkecala...takže v krátkosti: pokial nemusíš, nečisti. Ak už začneš, musíš pravidelne.
"Ak sa k Vám vkradne zlodej, spoznáte to podľa štekotu psa. Ale ak máte doma argentínsku dogu, spoznáte to podľa kriku zlodeja"