Kúpa šteniatka od veľkochovateľa

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod dana » 22. Máj 2006, 14:31

mne sa tiez nepaci, ked ma niekto psikov len pre peniaze, no moja suseda ma vela psikov aj Francuzskych buldocekov, no maju sa vyborne, maju viac lasky ako niekto za cely zivot, oni ich maju otlko za 2 mesiace... ale viac radit nechcem, lebo sa v tom az tak nevyznam...
suseda je z okolia Kosic...
dana

veľkochovatelia

Poslaťod clody » 6. Jún 2006, 22:05

Prosim-ozrejmí mi niekto syndrom veĺkochovatela?,odkial je to velkochovatel??Od coho to zavisi?Ja chapem,ze clovek ktory chova v klietkach? steniatka,to je to posledne co by som podporila kupou toho steniatka,ale su rozne nazory na velke chovne stanice,ze produkuju vela steniat.Ale ked maju vela sučiek,tak maju aj vela steniatok.Maju svojich handlerov,opatrovatelov,to je co?To mam kam zaradit?Je to spravne?Vlastne viem co je to velkochovatel a neviem co je to ten,kto ma vela a ma na to,lebo ma handlera a opatrovatela.
clody

veľkochovatel

Poslaťod Katarína » 7. Jún 2006, 12:57

Veľkochovatel je ten, kto chová a množí psy len pre peniaze, má ich zavreté v klietkach, nemá k nim žiadny vzťah, je to pre neho len spôsob obživy

Chovateľ, ktorí má viac psov, ale je to pre neho skôr koníček, pozná ich povahy a vidí ich ako ľudské tvory nie ako vec čo mu zarobí peniaze je v poriadku
Katarína

Re: veľkochovatel

Poslaťod offca » 7. Jún 2006, 15:35

Katarína píše:Chovateľ, ktorí má viac psov, ale je to pre neho skôr koníček, pozná ich povahy a vidí ich ako ľudské tvory nie ako vec čo mu zarobí peniaze je v poriadku

...radšej by som "ludské tvory" zamenila za: "a vidi ich ako psy, teda žive tvory"
"Ak sa k Vám vkradne zlodej, spoznáte to podľa štekotu psa. Ale ak máte doma argentínsku dogu, spoznáte to podľa kriku zlodeja"
Obrázok užívateľa
offca

Poslaťod ajjjjjjjjj » 10. Jún 2006, 17:26

no hlavne si skuste predstavit co vyrastie z takeho steniatka..
je to ako dieta, keby ste male dieta hned po narodeni dakam odlozili, bez kontaktu so svetom a do stresujucihc podmienok, tiez by z neho vyrastol cudny clovek..mozno agresivny mozno bojazlivy, ale urcite nie normalny..preto aj steniatka sa maju chovat vnutri, aby boli v kontakne so svetom, s ludmi, s ich kazdodennou cinnostou a sposobmi..potom sa vedia zaclenit aj do normalneho zivota..prve tyzdne v zivote steniatka vela ovplyvnia..a velkochovatel im to nemoze dat co potrebuju, pretoze sa im nevenuje, ma ich vela a v zlyhc podmienkach..
ajjjjjjjjj

Poslaťod sylva » 19. Jún 2006, 13:42

Keď už viete všetko tak pekne vysvetliť, a vieto povedať, čo je a čo nie je v poriadku, tak ako sa potom volá ten, kto síce nechová psov pre peniaze, ale drží ich v nevyhovujúcich podmienkach a neposkytuje im potrebnú starostlivosť???!!! Veď to vôbec nie je o tom, či je to "veľko" alebo "malochovateľ"! Niekto v pohode zvláda starostlivosť o niekoľko vrhov a niekto zlyháva na celej čiare už pri starostlivosto o jedného psíka. Takže pri tom odsudzovaní by som trocha brzdila.
sylva

Poslaťod Hosť » 19. Jún 2006, 14:10

pre Sylvu:
no neviem ci by si sama zvladla ako velkochovatel 30psov
ako keby si mala ako maly chovatel takych 5-10psov :?:
Neviem ci by si sa im mohla natolko venovat ako keby si mala takych 10psov.... :?: A to este nehovorim ani o rase.... ci o taku srst sa starat alebo nieco ine.... a potom ani 30psom by si urcite nekupila niake kvalitne krmivo ako pre 10.... a potom co vychova ked su zavrete v koterci...hmmm?to sa neda zvladat a potom keby sa ti 10 suckam narodilo v priebehu 2mesiacov 40steniat (to sa neda zvladnut, ved by si sa im nemohla ani niako extra venovat, lebo by ich bolo proste moooc).... preto nekupujeme od velkochovatelov.... lebo ide o to aby sme mali socializovane a zdrave steniatko. :wink:
Hosť

Poslaťod sylva » 19. Jún 2006, 14:42

Prečo by som to mala zvládať sama?! Reč bola o tom, či sa to dá alebo nedá zvládnuť. A nevidím žiaden problém v tom, keď mám ako malochovateľ 5-10 psov. A tomu ver, že o mojich psov a aj o všetkých psov, ktorí sú mi zverení je veľmi dobre postarané. A naozaj nechápem, na základe čoho si sa dopracovala k záveru, že viacerým psom sa nedá kúpiť kvalitné krmivo a zákonite musia byť psi pozatváraní v kotcoch a nemôžu byť dobre socializovaní a vychovaní. Predpokladám, že máš ozaj veľa osobných praktických skúseností z tejto oblasti, keď to dokážeš s takou istotou tvrdiť.
sylva

Poslaťod Hosť » 19. Jún 2006, 14:55

ja som dala len akoze priklad na teba keby si chovala psov len ty!
Ani dvaja ludia nezvladnu 30psov tomu ver! A potm co stenata myslim si ze si poriadne necitala tie pocty, lebo ich je VELA az moc.
Nehovorim, ze vsetci velkochovatelia su takyto, ale vacsina je a tomu ver,
ved si sama predstav to mnozstvo psov (samo. ze ide o bez pp jedince)
a tam ide chovatelom zvacsa o prachy!Mozno sa najde par vinimjek, ale
vacsina sa tak nesprava!
A neviem ci by si nemala zavretych psov v kotci, keby si ich naozaj mala 30. Urcite by si ich nemala pustenych vsetkych na zahrade, ved by sa ti poparili a neviem co vsetko!
Hosť

Poslaťod sylva » 19. Jún 2006, 15:16

Môžem sa spýtať na Tvoje kynologické a chovateľské skúsenosti, keď dokážeš zhodnotiť, koľko psov môže jeden, či dvaja ľudia zvládnuť? A ak máš problém predstaviť si pustených psov bez toho, aby sa "popárili a neviem čo všetko", tak Ťa rada u nás privítam.
sylva

Poslaťod Hosť » 22. Jún 2006, 14:36

fena ktora uz raz mala steniatka potom beha s hrackami a nosi ich ako vlastne deti, strazi si ich a podobne,co ej prejavom jej materinskeho pudu a potreby sa o nieco starat..a po gravidite prichadzaju rozne problemy ako napr zapaly mloiecnych zliaz, lebo sucke sa zacne tvorit mlieko aj bez gravidity a podobne..je toho naozaj dost..

Priznakom, co opisujes, sa odborne hovori pseudogravidita a nema to nic spolocne s tym, ci suka rodila alebo nie... Da sa to liecit hormonalnymi tabletkami, prip. chirurgickym zakrokom-sterilizaciou!
Hosť

Poslaťod offca » 23. Jún 2006, 7:37

Da sa to liecit hormonalnymi tabletkami, prip. chirurgickym zakrokom-sterilizaciou!

...alebo do sučky nič nepchať, nijakemu zakroku ju nepodrobovať, jednoducho odobrať "šteňatá" a nasadiť menej kvalitné alebo diétne krmivo. Eto vsjo.[/quote]
"Ak sa k Vám vkradne zlodej, spoznáte to podľa štekotu psa. Ale ak máte doma argentínsku dogu, spoznáte to podľa kriku zlodeja"
Obrázok užívateľa
offca

Re: Kúpa šteniatka od veľkochovateľa

Poslaťod Hosť » 11. Júl 2006, 15:11

[quote="Sambika"]Chcela by som poradiť od skúseného chovateľa, aký je váš názor na kúpu šteniatka od veľkochovateľa. Zháňam francúzskeho buldočka, chcem domáceho miláčika, a mám problém zohnať šteniatko od "normálneho" chovateľa, nie od niekoho kto chová psov pre peniaze. Čítala som v odbornej literatúre, že povaha a chovanie psa závisí aj od jeho raného "detstva", čiže zhruba do tých 2 mesiacov. Nechcem psa asociála ani so zlou povahou (bohužiaľ som to už zažila).
Viete mi niekto poradiť ?

Vopred ďakujem.

Ahoj ja osobne by som si kupila psika od chovatela lebo na 100% vies ze je cistokrvny a mas aj predstavu o jeho zdravotnom stave,,,Ja mam psika od chovatela a som s nim veeelmi spokojna a nie len ja ale vsetci,,ide o americkeho pitbulteriera s perfektnou priam ukazkovou povahou,,ale pravda je ze nikdy nebol vedelny k agresivite,,cize k veci-kup si psika u chovatela
Hosť

Re: Kúpa šteniatka od veľkochovateľa

Poslaťod Hosť » 11. Júl 2006, 15:12

[quote="Sambika"]Chcela by som poradiť od skúseného chovateľa, aký je váš názor na kúpu šteniatka od veľkochovateľa. Zháňam francúzskeho buldočka, chcem domáceho miláčika, a mám problém zohnať šteniatko od "normálneho" chovateľa, nie od niekoho kto chová psov pre peniaze. Čítala som v odbornej literatúre, že povaha a chovanie psa závisí aj od jeho raného "detstva", čiže zhruba do tých 2 mesiacov. Nechcem psa asociála ani so zlou povahou (bohužiaľ som to už zažila).
Viete mi niekto poradiť ?

Vopred ďakujem.

Ahoj ja osobne by som si kupila psika od chovatela lebo na 100% vies ze je cistokrvny a mas aj predstavu o jeho zdravotnom stave,,,Ja mam psika od chovatela a som s nim veeelmi spokojna a nie len ja ale vsetci,,ide o americkeho pitbulteriera s perfektnou priam ukazkovou povahou,,ale pravda je ze nikdy nebol vedelny k agresivite,,cize k veci-kup si psika u chovatela :D
Hosť

velkochovatel

Poslaťod matav » 11. Júl 2006, 18:00

Sylva:...ja by som mala zaujem sa prist pozriet ako sama zvladas vacsi pocet psov...ked si tak veris a si si na 100% ista ze si uplne v tom dokonala...
...moja predstava 100% starostlivosti spociva priblizne v tom ze by som chcela mat psi nie zavrete v kotercoch,v perfektnej kondicii-cize nie len vypustene v nejakom priestore ale minim.3 prechadzky denne-do lesa,luka,voda,...perfektne zradlo-kombinovat varene,granule a este kazdemu psovi vyhoviet co by rad jedol,...starostlivost o srst kazdy den-nech je zdrava a pekne sa leskne,brat psi so sebou ked idem na navstevu aby boli aj plne socializovane a este s kazdym psom chodit na cvicak-popripade ked to zvladas cvicit si ho sama a este ked zistim ze ma ten onen pes vlohy na agility tak sa zapojit aj tam,chodit po vystavach...atd....to bola nazorna ukazka toho co by som chcela od chovatela a ako tvrdis ty velkochovatel alebo malochovatel by s tymto nemal mat ziaden problem... :shock: :?
Obrázok užívateľa
matav

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 39 hostia