To sa Ti snazim vysvetliť celú dobu. Že pokiaľ nekúpiš psa s PP, tak tam nemáš žiadnu istotu ani záruku, že bude čistokrvný. Keď je šteňa, tak je to všetko krásne a vyzera ako "zaručene čistokrvný" a po pol roku budeš nemilo prekvapená, keď Ti vyrastie 25 cm yorki. A kecy tipu : On je te z tých väčších, že existujú 3 veľkostné druhy, to je totálna kravina. Na to si DAVAJ pozor. Naštuduj si štandard daného plemena, ako ma vyzerať, aký má mať skus, aké farby sú prípustné (vo vyhlľadávačoch na internete si vždy ľahko poradiš) a či má psík 2 semenníky.
To keď pes má PP ešte neznamená, že 100% s ním musíš chodiť na výstavy. Ja mám teraz uz piateho psa, všetkých som mala bez PP (až na prvého lhasáčika, ten bol z útulku a mal tetovanie na stehienku, čiže bol s PP) a až teraz týchto dvoch mám s PP. A lhasákom chodím na výstavy, pretože pes je hotový manekýn, dostane vodítko na krk a ide, vie čo má robiť (nie každý pes je taký, treba to zistiť. Ísť na prvú - druhú výstavu a uvidíš). Možno to nebude Teba baviť. Možno práve naopak, chytí Ťa to tak, ako aj mňa. Vďaka výstavám som sa veľa naučila o mojom plemene, spoznala hromadu skvelých ľudí s rovnakou diagnózou - Lhasa apso. S labríkom na výstavy zas nechodím. To nie je pes na výstavy. Nepáči sa mi v kruhu.
Môžem sa opýtať, koľko SK si ochotná dať za psíka bez PP, pri ktorom nemáš istotu, čo Ti z neho vyrastie?