Ahoj Miri, az teraz som opat na nete, tak som si az teraz vsimla tvoju otazku ohladom agility.
So steniatkom mozes kludne zacat dochadzat na cvicisko agility, ked ma absolvovane vsetky ockovania. Agilitaci, ktori uz maju druheho, alebo dalsieho psika ich bezne beru na cvicisko uz od druheho mesiaca(aj moj pripad). Najskor ide skor o socializaciu medzi ostatnymi psikmi. Postupne sa zacina najskor pevnym tunelom(steniatka nesmierne bavi, prebiehat cez dlhu rovnu trubku. A zvlast, ked maju moznost sa cez tunelik nahanat viacere.
) Neskor sa pridavaju kridla od skociek. Palicka je volne polozena na zemi a psik sa uci, prebiehat pomedzi kridla.
S pribudajucim vekom psika sa postupne palicka na skockach zdviha a pridavaju sa aj dalsie prekazky. Ako uplne posledna prekazka by sa mala ucit hojdacka( az ked ma psik ukonceny vyvin.)
Toto vsetko by ti mal poradit na cvicisku skuseny trener.
S tvojou jazvecickou uz mozes kludne zacat ( 10 mesacny jazvecik ma uz ukonceny vyvin kostry. Uz sa iba dosvaluje.) Na zaciatok vsak aj jemu treba dat skokove prekazky nizsie. Predsa len, pre jazvecika su vysoke na preskocenie aj tie co sa behaju v kategorii small, takze to treba zdvihnut postupne. S russelkou mas pre zacatie vycviku tiez najvyssi cas. Vobec nevadi, ak nemas zvladnute stopercentne privolanie. Pri agility sa buduje krasny vztah medzi psikom a psovodom, takze to privolanie pride skor, ako by si si myslela.
Prajem tebe aj tvojim psikom velmi vela zabavy pri krasnom sporte agility. A bola by som velmi rada, ak ta to chyti za srdiecko, aby sa na agility scene objavil dalsi sikovny jazvecik. Pretoze to, co dokaze tento maly, dlhy psik na parkure je proste krasa.
[url]http://www.clever_dogs.szm.sk[url][/url]