Miri mam doma uz skoro osemrocneho jazveca. A vo veku tvojej jazvecicky sme bojovali s tym istym problemom. Velka vacsina jazvecikov je v jedle preberava.
Pokial si vylucila akykolvek zdravotny problem psika a vidis, ze iba skusa kam az moze zajst( co je v jej veku viac ako samozrejme), neostane ti nic ine, iba byt tvrdohlavejsia ako ona a trvat na svojom, ze ine nedostane. Ja som to mala tazsie, pretoze v tom case som ho uz mala v zatazi a preto som nemohla dopustit, aby napriklad tri dni nejedol. Takze som musela varit a pridavat vitaminy. Jedlo si zacal vazit az v tri a pol roku, ked bol na operacii( zhltol kamen) a musel si prejst povinnou hladovkou. Odvtedy nemam strach, ze by nezjedol aj suche granule.
Neviem, cim ju krmis, ale ak granulami, skus jej ich volacim prichutit. Este sa mi nestalo, ze by nejaky psik, ktoreho poznam odmietol napriklad vanicku od Animondy. Skus jej to primiesat do granul v pomere viac vanicky, menej granul a postupne to otacaj. Ja este pridavam varene kura. Granule mozes zaliat aj kuracim vyvarom.
Niekomu sa osvedcila aj metoda odoberania krmiva. Nechas ho v miske desat minut. Pokial za tuto dobu o jedlo nejavi zaujem, hold pesan ma smolu. Misku treba odobrat a predlozit az na druhy den.
Tak prajem vela trpezlivosti a verim, ze raz aj ty budes mat takeho zruta, vyliahnuteho z absolutneho nezravca.
http://www.clever_dogs.szm.sk