cestovanie so steniatkom..poradte prosim!!!!

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

cestovanie so steniatkom..poradte prosim!!!!

Poslaťod lenuska » 20. Máj 2006, 11:03

Ahojte chovatelia,
zatial som v oblasti psikov laik, ale coskoro sa zaclenim medzi vas psickarov..:) mam ale dost velky problem, po steniatko si mam ist do zahranicia zaciatkom jula, ale termin vysiel tesne par dni pred odchodom na dovolenku do chorvatska, co je dost problem..nieje to az tak daleko, cestujem autom a aj nasi znami tam maju psikov,dokonca troch roznych a seci to v poho zvladaju a je im tam fajn,neni to hotel a je tam pokoj, malo ludi a kopa priestoru na santeni a tak..ale co so steniatkom?mam pockat radsej dva tyzdne a zobrat si ho potom?len sa bojim ze potom uz bude dost stare..lebo steniatka rastu ako z vody a za dva tyzdne sa tak zmenia..a zase na druhej strane, keby som xcela cestovat nim, ako je to s pasom? totiz cestovala yb som asi 5 dni po tom, ako si pojdem po toho krpca.. :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? pomoooooooooooooooc... :( :( :(
lenuska

Poslaťod SH a perzska macka:) » 20. Máj 2006, 11:12

Ja by som ti odporucila, radsej prid z dovolenky a potom si chod po stena, lebo nevies ako bude reagovat v aute, ked v podstate nikdy nim neslo...
Lebo by vlastne bolo hned prvy den odlucene od povodnych majitelov, hned by videlo len teba a potom taku dlhu dobu v aute... mozu prist aj komplikacie, ze by ti prestalo napr. jest atd.
Radsej si prid pren az potom, sice stenata rastu rychle, ale za dva tyzdne ti az niako extra vela navyrastie..... ja by som radsej pockala a vzala si ho potom :wink: lebo naozaj nemozes vediet ako zareaguje....a potom by to bol len problem...! Radsej pockaj, naozaj ti az tak nevyrastie :wink:
Ked si dokazala cakat az doteraz, tak tie dva tyzdne v pohode vladnes :wink: a naozaj ti az tak nevyrastie, lebo dva tyzdne nemas predsa ako dva mesiace :wink:
SH a perzska macka:)

Poslaťod offca » 22. Máj 2006, 8:42

Suhlasim s SH... no pridam aj iny dôvod, prečo to odložiť.
Verím, že na dovolenke je ozaj perfektné prostredie pre psikov, no nie pre malinkate štendo. Taketo šteniatko potrebuje pre svoj spravny vyvin dostatok spanku, klud, pokial je to štena väčšieho plemena, nemalo by sa zaťažovať (šteniatka tiež velakrát nevedia, kedy dosť, takže ich treba oddeliť od hry i ked ony by radšej pokračovali), potrebuje sa adaptovať na domáce prostredie...
S týmto su spojené možné komplikácie na základe povahy, o ktorej ty ešte zrejme vela nevieš... možno bude bojazlivejšie, potrvá dlhšie, kým sa asimiluje, možno bude horšie znášať cestu, to by unho mohla neskoršie vzniknúť trauma...zachádzam do extrémov, ale nie je to tak daleko od reality. Skrátka nevieš, čo od psíka čakať.
A v neposlednom rade ešte nebude mať kompletné očkovania, čo by len v prípade besnoty až tak nevadilo, nie je rozšírená, ale ked štendo chytí taký parvovírus, môže to byť preňho smrteľné.

Som toho názoru....jednoznačne odber oddialiť.

Ten čas, od ôsmych týždnov (do dvanásteho) je velmi dôležitý, je najdôležitejší v celom živote psa, no všetko sa to dá dobehnúť, ak sa chce.
"Ak sa k Vám vkradne zlodej, spoznáte to podľa štekotu psa. Ale ak máte doma argentínsku dogu, spoznáte to podľa kriku zlodeja"
Obrázok užívateľa
offca

Poslaťod lenuska » 22. Máj 2006, 9:05

dakujem..som si to dobre premyslela a tiez sa priklanam k vasmu nazoru, keby nebolo take male tak ho berem ale s takym malym krpcom by to mohol byt problem..uz som sa aj dohodla s chovateloom, sice moc nedsene enyvzeral, ale co uz..postrazi ho tie dvy tyzdne..tak dakujem:) pa
lenuska

Poslaťod offca » 22. Máj 2006, 10:21

to jeho "nadšenie" by ma zarazilo...či je to serioznosť, ked ma problem týžden podržať štena... čo by robil, keby ho nevedel predať.

O ake plemeno ide?
"Ak sa k Vám vkradne zlodej, spoznáte to podľa štekotu psa. Ale ak máte doma argentínsku dogu, spoznáte to podľa kriku zlodeja"
Obrázok užívateľa
offca

Poslaťod dana » 22. Máj 2006, 14:28

aj ja sa priklanam k nazoru, ze steniatko az po dovolenke... my sme tak chceli kupit steniatko minule leto, no sme boli rozlietani a steniakto ma stres uz len z toho, ze je prec od matky a surodencov, ze je v novom prostredi s novymi ludmi, kde to estecestovanie a opat si zvykat na domov...my ideme po steniatko o 5 tyzdnov a na cele prazdniny si nerobim program, aby som ho nestresovala,a z koncom leta zacnem si robit plany...
dana

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 37 hostia