Ahojka Andrejko,
také se připojím k Joachimovi...
Výmar ani tak nepotřebuje spoustu pohybu jak se všichni mylně domnívají, potřebuje pohybu stejně jako každý jiný lovecký pes, ale co je důležité, potřebuje zaměstnat...
To znamená, že nejštěstnější je, když je jeho život pestrý. Miluje jakýkoliv výcvik, at je to výcvik lovecký, poslušnosti, obranu, agility, coursing, prostě cokoliv, při čem zaměstnává hlavu. Uvědomme si, že čím víc si pejska budeme fixovat na sebe hrou apod, tím líp bude ovladatelný a bude vás milovat.
Procházky samozřejmě ano, ale jen procházkami si z žádného pejska nevytvoříte dokonalého společníka, chce to vše dělat s hrou...
Také pozor na větu vše dělat s hrou...výmarovi se musí vymezit určité hranice, které potom bude respektovat, je to velmi inteligentní zvíře, proto i pevná ruka je v některých případech na místě. Jinak se může s miloučkého štěňátka vyklubat nebezpečné zvíře.
Já osobně mám výmaří slečnu a klučinu doma v bytě a nemám žádný problém.
Děláme lovečák, agility, coursing i obranu, jsou to pro mě ti nejskvělejší společníci, které si jen člověk může přát.
Jelikož cvičím lovecké psíky, s vižlou mám také zkušenosti...je to oproti výmarovi hyperaktivní roztržité zvíře, já bych dala přednost výmarovi, je přizpůsobivější než vižly.
Pokud máš zájem, mrkni na naše stránky...budou v provozu od zítřka.
http://www.shefis.com
Papaaa a přeju šťasnou ruku při výběru štěňátka!!!
Veronika a shedivky