Yorkshirsky terier

Tu si môžete písať jednotlivo o konkrétnych plemenách

yorki

Poslaťod janullka » 28. Apr 2006, 12:07

Ahojte. Nahodou som sem zabludila a pozeram, ze s tymto krasnym plemenom je Vas tu viac. To je super... Ja ho mam len 2 tyzdne, moc som ho nechcela, lebo som musela z domu dat prec bobtaila ktoreho som milovala... Povedala som si, ze uz ziadny psik mi toho mojho nenahradi, ale mylila som sa, ked mi manzel doniesol Bublinu, tak som si uvedomila, ze aj ona potrebuje lasku a zacalo sa rozmaznavanie.... Chcem sa opytat, kedy sa zacne yorkshirom menit srst....? Ta moja je taka mala cierna gula, neviem sa dockat, kedy ju budem cesat a robit copiky.... Dakujem za odpovede...
janullka

Poslaťod zuzu » 29. Apr 2006, 15:59

ahoj jannulka, ako to myslis menit srst? myslis zmenu farby srsti alebo kedy im zacne vypadavat? pretoze yorkshirikom srst neplzne, nemaju podsadu a to by si mala vediet..
Obrázok užívateľa
zuzu

dredy

Poslaťod pata » 30. Apr 2006, 15:27

ahojte,naš yorky bude mať 5 mes a napriek každodennej starostlivosti o srsť-česanie a kúpanie-kúpe sa rád a v pohode,sa mu utvorili akésy prírodné "dredy",hlavne na bruchu,čo s tým a ako tomu predchádzať?
pata

Poslaťod janullka » 3. Máj 2006, 16:21

Ahoj Zuzu.
Myslela som tým, že šteniatka sú čierne, tak kedy sa im srsť sfarbí na takú farbu, ako majú dospelé psíky...
janullka

Poslaťod zuzu » 3. Máj 2006, 17:32

jannulka aha :lol: tak to je asi tak v tych osmich-deviatich mesiacoch ale u koho ako..u kazdeho steniatka je to individualne, u niektorych sa to prejavuje dokonca uz v 4 mesiacoch ale potom to nie je dobre :wink: nasej sa to akurat zacina prejavovat..vyzera akokeby sedivela :lol: pozdravujem hafanka :D
Obrázok užívateľa
zuzu

york

Poslaťod filip » 18. Máj 2006, 12:51

ahojte,
mam doma uz mesiac yorka a neviem si ho vynahváliť. je to nádherný psík živej povahy, ktorý neodmietne keď je stredobodom pozornosti. :lol: máme s neho všetci radi a kto sa rozhoduje pre psíka do činžiaku nie je nad čím rozmýšlať . . . ahojte
filip

krmivo

Poslaťod gabi » 26. Máj 2006, 11:39

Ahojte

Ja krmim svojho yorka s Hillskou.
Zacinali sme Eukanubou, ale ta mu velmi nechutila. Skusala som aj Royal Canin - len tiez som pocula, ze sa tam pridavaju dochucovadla, a navyse jej financne dost narocna. Tak teraz mu kupujem Hillsku. Pocula som na nu same chvaly. A hlavne ze hafan mi ju spapa.
gabi

srst

Poslaťod gabi » 26. Máj 2006, 11:45

Co sa tyka zahuzvanej srsti, viem poradit iba tolko cesat, cesat, cesat, popripade, ak bude trosku starsi dat ho ostrihat, ak s nim neplanujes chodit na vystavy.
Ja mam 4 mesacneho yorka - ten sa sice nie velmi rad cese, ale vzdy to nejako zvladneme. Ked ho neucesem kazdy den tak ma celu srst pohuzvanu, hlavne na brusku a nohach.
gabi

Poslaťod offca » 26. Máj 2006, 12:16

...alebo si nabuduce zvážiť kúpu a vaše ambície a poprípade zamieriť za psom, ktorý má prirodzene krátku srsť..aby ste jej strihaním neničili práve prirodzenosť yorkov.

Je niekolko ďalších plemien s povahou yorkšíra a krátkou srsťou...ak by ste chceli argumentovať týmto smerom.
"Ak sa k Vám vkradne zlodej, spoznáte to podľa štekotu psa. Ale ak máte doma argentínsku dogu, spoznáte to podľa kriku zlodeja"
Obrázok užívateľa
offca

Poslaťod anitram » 26. Máj 2006, 19:32

offca od teba by som takyto prispevok necakala :cry:

a ake su tie plemena s povahou yorka, kratkou srstou a hlavne malym vzrastom a neplznuce?? lebo ked som hladala nevedela som o nijakych, tak mozno sa uz nejake take vyskytlo

gabi ja mam sestmesacnu yorkinu, sice prve mesiace bolo pre nu cesanie nestrpitelne, dnes uz vie, ze nema na vyber a musi drzat a je to aj vlastne forma upevnenia si postavenia, aby vedela, ze ja som vodca svorky, ked pridem domov, najskor skace okolo mna, kym sa neprezleciem, potom sa zvitame a az potom ide za priatelom sa zvitat, hlavne mu treba dat najavo, ze nema na vyber, ziadne tutuli mutuli, teraz nechces, tak ta necham, tu polhodinku cesania ho nezabije :twisted:
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod offca » 29. Máj 2006, 8:00

hm, Anitram, bohužial je to tak...neviem pochopiť, načo si ludia kupuju dlhosrsté plemeno, ked ho potom ostrihajú. Ničia jeho prirodzenosť, psovi, srsti a pokožke to neprospieva. Tá srsť je zároveň izolant...či od tepla alebo zimy, čiže strihanie, lebo je psikovi teplo, je neopodstatnené.
O neplznutí som vravieť nechcela, pretože plzne každe jedno plemeno, okrem nahačov.
Ale ked už mám brať do úvahy uplne všetky tvoje podmienky, hned mi napadol toy-pudel, ktorý je povahovo yorkovi velmi podobny, dokonca by som povedala, že zvladatelny lepšie.
O velkosti psika už velmi reč nemusí byť, kedže na ulici bežne stretám yorkov väčších ako su maltezaci. :(

Ked ale malu neplanuješ strihať a berieš yorkinu taku, aka je, potom sa nemusíš nad mojim prispevkom pozastavovať... :wink:
"Ak sa k Vám vkradne zlodej, spoznáte to podľa štekotu psa. Ale ak máte doma argentínsku dogu, spoznáte to podľa kriku zlodeja"
Obrázok užívateľa
offca

Poslaťod gabi » 31. Máj 2006, 18:13

Anitram mas uplnu pravdu,
tiez sa snazim mojho yorka cesat kazdy den aby si na to zvykol, lebo zatial ho nechcem dat ostrihat.
Takze dufam ze si na to cesanie cim skor zvykne.
gabi

Poslaťod anitram » 31. Máj 2006, 20:29

gabi najskor som ju chcela dat ostrihat po ukonceni vystavnej kariery, asi tak na jar buduceho roku, ale ked som hladkala psika, ktory bol strihany, tak som sa rozhodla, ze nie, kym to nebude nejako akutne, ze sa nieco zomelie, lebo teraz je taka hebucka ako vyprana v perwole :D , mozno ju budem iba pristrihavat nech to netaha po zemi, lebo som videla aj dlhosrsteho yorka, ktory mal same cincrliky na sebe a vobec to nevyzeralo vabne

offca k tej prirodzenosti, aj usi a chvosty sa kupirovali, vsetko je to ludsky vrtoch, ale ked to aj tomu psikovi prekaza pri hre, tak preco ho neostrihat, mozno staci podstrihnut, este je otazne ktora z nas co myslela :D ved aj pazuriky strihame
inak povahovo a vycvikovo som s nou velmi spokojna a uz by som ju nemenila ani za toy pudla ani za nahaca
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod Janyk » 31. Máj 2006, 22:36

To bude akosi moc krátka výstavná kariéra :shock:
Janyk

Poslaťod anitram » 1. Jún 2006, 6:56

Janyk a co??
1. ked ju to nebude bavit, nebudem ju do toho nutit nasilu
2. ona moc inych psov okolo seba nemusi, tak ked si nezvykne nebudem ju tyrat desiatkami psov okolo
3. v yorkoch je na Slovensku velmi velka konkurencia
4. vystavy co to stoja a ked nebudeme spickovy, co urcite nebudeme, radsej jej za tie peniaze kupim hracku, maskrtu, konzervu

vies niekto vidi peniaze, cim viac vystav, tym viac za steniatka, ale ja vidim moju prdolku a snazim sa ju netyrat a nestresovat, chcem len vystavy skusit a podla toho ako sa bude tvarit, tak uvidim
takze asi tak, ale neviem preco by som mala nieco vysvetlovat :twisted:
Obrázok užívateľa
anitram

PredchádzajúciĎalší

Späť na O plemenách - jednotlivo

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia