Kupírovanie uší a chvostov

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Ste za, alebo proti kupírovaniu?

za kupírovanie
30
51%
proti kupírovaniu
29
49%

Celkom hlasov : 59

Poslaťod Mary » 5. Okt 2005, 10:52

Včera som stretla jedneho pana so psom (zrejme to bol velky 8ročny bradač, či niečo take podobne) ktory nema kupirovane uši. A obyčajným škrabanim ucha si praskol cievu a musi isť čo najrychlejšie na operaciu,lebo keby sa mu to zapalilo mohol by umrieť.Sam ten pan povedal že :"Mal som mu dať kupirovať uši,keby som tak urobil,nestalo by sa mu toto."
Obrázok užívateľa
Mary

Poslaťod Maja » 5. Okt 2005, 16:28

To je ale dobrá blbosť. Nech mu dá odrezať aj nohy,čo ak sa poreže? Keď ich nebude mať,nemôže sa na ne porezať. Ľudia majte rozum :roll:
Maja

Poslaťod Hosť » 6. Okt 2005, 19:47

Blbost,neblbost,nech sa kazdy majitel rozhodne sam ci dat,ci nedat kupirovat usi.Myslim,ze je rovnaka hlupost niekoho nuti do kupirovania ako to inemu zakazovat.
Hosť

Poslaťod Burky » 6. Okt 2005, 23:13

Nehovopriac o tom, že šteniatkam, ktoré sú z plemena, kde sa kupirácia vykonávala už sto rokov dozadu, majú s chvopstom ťažkosti. A vôbec to nie je tyranie zvierat, skôr naopak.
Burky

Poslaťod Maja » 7. Okt 2005, 2:03

Burky.Aké ťažkosti s chvostom?
Takže podľa teba je to služba pre tie psy,čo?
Maja

Poslaťod Mary » 10. Okt 2005, 19:15

Ja si myslim že každy povedal svoj nazor na tuto temu čo tu je,a to je všetko, nič sa tym nemeni, každy si vynaloži so svojim psom ako chce.
Obrázok užívateľa
Mary

Poslaťod dusan.dd » 16. Okt 2005, 9:57

som za kupírovanie,psy sa šľachtili aj preto aby nejako vyzerali,mal som pitbula a dobermana boli kupírovaný,kto sa nad tým pohoršuje nech si zaobstará také plemeno ktoré to nevyžaduje(nekupírovaný doberman vyzerá ako kopov).
dusan.dd

Poslaťod ankous » 16. Okt 2005, 21:17

Popo: ako mozes porovnavat obriezku s kupirovanim? Mimochodom obriezka je nabozensky ritual a kupirovanie je len a len vylepsenie vzhladu psa co niekedy prinasa vela problemov.
Zapaly? To su len vyhovorky tych co su pre kupirovanie.

Mary: tebe by som nezverila ani macku, nieto este psa. Poznas nejake bojove plemeno? Ja nie. Iba psov ktorych "chory" ludia nutia do bitky.

Gregor: Si si isty, ze ty mas zdravy rozum? Co keby sme tebe trochu skupirovali uska :?: :wink:

Burky: Vacsiu hovadinu som este necitala :twisted:

dusan.dd: V podstate mas pravdu avsak vyzor nie je vsetko. Ved vela plemien sa na seba podoba. Ak sa ti paci dobermen povahovo tak si ho zaobstaras aj s usami a chvostom. Cele je to vsetko o zvyku. Prirovnala by som to aj modnemu trendu ,ktory trval pridlho a je nacase ho zmenit. :lol:
A N K O U S
www.anniegarden.sk
Obrázok užívateľa
ankous

Poslaťod popo » 17. Okt 2005, 10:53

No to je tvoj nazor.Ja som za kupirovanie.Pokial ide o to prirovnanie je to len ukazka toho ankous ako sa da na tu istu vec pouzit dvojaky meter.Takze zakazat kupirovat je ok,ale obriezka je nabozensky ritual,na to ti kaslem ankous,bud sa to zakaze aj na ludoch,alebo je pes viac ako maly chlapec?Takze ankous nechces kupirovat nekupiruj.Ale nezakazujte to nam,co chceme mat kupirovane zvierata.Zopar politikov a ich prisluhovacov z tkzv.Slobody zvierat.Ak je sloboda to ze v koterci 3mx3m je 10 psov tak ankous potom je vsetko ok.
popo

Poslaťod Mary » 18. Okt 2005, 20:58

Ankous a ako ich mam nazvať aj tak či tak ich každy vola bojove plemeno a k smrti nenavidim ak niekto mi žačne hovoriť že to je zly pes a bla......reči z medii....takže čo mi tu pišeš...

a čo sa tyka tej mačky, mačky nemam rada...a o zvierata ktore osobne nepoznam by som sa nestarala...

Každy ma svoj nazor.Mne sa pačia aj kupirovani a aj nekupirovani psi.

Klud,kludni sa trochu... :lol:
Obrázok užívateľa
Mary

Kupírovanie

Poslaťod bladedog » 19. Okt 2005, 17:56

Podľa mňa je to normálna vec kupírovanie uší a chvostov robilo sa to po stáročia a nikomu to nevadilo len teraz zrazu to niekomu vadí niektoré psy boli určené na ochranu svojho pozemku a zaháňanie nepriateľa prípadne na likvidovanie nepriateľa napríklad Aziat toho si neviem ani predstaviť s ušami a chvostom ten bol určený čiste na ochranu pána a jeho majetku a ak náhodou prišlo k bitke to si neviem predstaviť ako by sa bránil pes s ušami a chvostom kupírovaný pes to má ľahšie nič mu nezavadzia dúfam že sa bude stále kupírovať
Obrázok užívateľa
bladedog

Poslaťod Brunifid » 10. Mar 2006, 20:26

Tak v ČR už máme tuto otázku vyřešenou - tedy kupírování uší. Tady letos nesmí pes s kupírovanýma ušima ani na pochod s Roboranem...

Já mám plemeno tradičně kupírované, ynní dle nového standardu "ocas i uši přirozeně ponechané". A ačkoliv stále někteří chovatelé ocasy kupírují, já bych už knírače bez ocasu prostě nechtěla. Ona ta příroda věděla, proč vytvořila psům ocasy. Podívejte se, jak cvičí "ocasatí" a bezocasí psi. Ocas je kormidlo. Podívejte, co dělá maliňák při obíhání maket s ocasem. Jak s ním vyrovnává při přeskoku překážky. Atd. atd. Shoďte malinu ze žebříku, to už musí být. Bezocasý pes se zakymácí a jde, nemám totiž čím vyrovnat.
O funkci ocasu při mezipsí komunikaci nemluvě. :wink:

Tedy já jsem jednoznačně pro natural vzhled, tedy nekupírování :P
Brunifid kennel - http://www.brunifid.com
Obrázok užívateľa
Brunifid

Poslaťod Hosť » 11. Mar 2006, 8:31

POPO,
v tvojom pripade ide jednoznacne o image...
je to naozaj ubohe sa takto znizit,aby sa psom odsekavali casti tela,len preto,aby sa to vam pacilo....
chvovatelia,ktori maju radi urcite plemeno a su to ozaj chovatelia,tak im ide o ich POVAHU....
mal by si o tom trosku porozmyslat
ja uuuuplne suhlasim s Brunifid
Hosť

Poslaťod oxana » 11. Mar 2006, 16:58

zaujalo ma ze ke dsom ja vyjadrila svoj nazor za kupirovanie tak ma vsetci oznacili za sbecku.... :idea:
oxana

Poslaťod Ivan » 11. Mar 2006, 18:09

oxana píše:zaujalo ma ze ke dsom ja vyjadrila svoj nazor za kupirovanie tak ma vsetci oznacili za sbecku.... :idea:

A čo ťa na tom zaujalo,myslíš ,že si jediný sebec na svete?
Ivan

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 32 hostia