od anitram » 30. Mar 2006, 21:28
no konecne som sa sem dostala, aby som si dovolila vam zas oponovat, zial je to moja vlastna blbost, ze nedokazem odolat
neviem ci su yorki preslachtene, ale mozno zalezi aj od toho ako sa k nim stavia majitel od zaciatku, chodime von aj ked je mokro, blato a prsi a je zdrava, keby som s nou jednala ako v bavlnke, tak ju ofukne a je hned chora, toto funguje tak isto aj u deti. A na zmeny pocasia som citliva aj ja, bolieva ma hlava, klby a kedysi davno zlomene ruky a to by ma kvoli tomu nemal nikto chciet??
Zazobanych rodicov neriesim, nie je v mojich silach s tym nic urobit, len mi je z toho smutno, ale to sa netyka len yorkov, ale aj labradorov, goldenov, westov a inych modnych plemien.
A to ze pre mna existuje len ten moj, pri vybere neplznuceho plemena som sa rozhodovala aj medzi pudlikom(aj westikom) su to velmi pekne, inteligentne, cvicitelne stvory, len ma odradili tie kreacie co im robia so srstou na vystavy, s labosom som si oblubila vystavy a preto bolo mojim cielom aj chodit na vystavy a yorkovia su tam prirodzenejsi ako pudlici, zial niektory to prehanaju so sprejmi a lakmi. A ja neutocim na ziadnu rasu, aj orieskov by som brala keby neplzli, je to len moj subjektivny nazor ci silka alebo yorka, ale york je mensi a lahsi, preto ma u mna to najvacsie plus, ale na ten prvy prispevok sa nedalo nereagovat, ked to niekto napise takym stylom, ze yorki fuuuj a silky supeeeer, aspon mne to tak vyznelo, mozno by som reagovala, keby tu niekto utocil a takto porovnaval ine plemena, ale kedze sa hovori blizsia kosela ako kabat, a mam doma 3 mesiace yorka a moje nadsenie z nej zatial neopadlo, tak som reagovala, hoci ma aj svoje negativne stranky, kedze ju porovnavam s labradorom, ale ziadny psik nie je dokonaly, tak ako ludia